Veedrinkwateronderzoek

Veedrinkwateronderzoek

Heb jij inzicht in de kwaliteit van het water dat jouw vee drinkt? Een optimale waterkwaliteit draagt bij aan de gezondheid van de dieren en de bijbehorende installaties. In Nederland ben je verplicht om te voldoen aan strenge wettelijke eisen op het gebied van veedrinkwater, dit om keurmerken en certificaten te krijgen. Bij Normec Robalab, onderdeel van Normec Foodcare, begrijpen we hoe belangrijk de waterkwaliteit voor jou is. Dankzij gespecialiseerd en systematisch wateronderzoek zorgen wij ervoor dat het water van de hoogste kwaliteit is en dat je voldoet aan alle eisen.

Veedrinkwateronderzoek in het kort

  • Regelmatige monitoring kwaliteit van veedrinkwater
  • Voldoen aan wettelijke eisen voor onder andere IKB Nederland en Beter Leven Keurmerk  
  • Van monstername tot analyse en van advies tot begeleiding
  • Onderzoek uitgevoerd door geaccrediteerd laboratorium
World Premix

World Premix krijgt dankzij feed en wateranalyses het vertrouwen van klanten

“Het varkensvoer van World Premix staat bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit. Omdat voer niet altijd visueel te controleren is, is het voor ons enorm belangrijk om voermonsters te nemen en deze te laten analyseren”, vertelt Harm Frencken.

Geaccrediteerd laboratorium

Het is essentieel dat de analyses van veedrinkwater worden uitgevoerd door een geaccrediteerd laboratorium. Normec Robalab is ISO-geaccrediteerd, wat betekent dat we voldoen aan strikte kwaliteitsnormen en regelmatig worden gecontroleerd. Dit garandeert dat onze analyses betrouwbaar zijn en erkend worden door officiële instanties. Onze wateronderzoeken voldoen altijd aan de vereisten van IKB Nederland Varkens of IKB Nederland Runderen, evenals aan richtlijnen zoals Natuurvlees Nederland, QS en het Beter Leven Keurmerk.

Wat analyseren we?

Bij het veedrinkwateronderzoek kijken we naar verschillende parameters en kenmerken van het water om de kwaliteit ervan te analyseren. Op deze manier analyseren we de kwaliteit van het water. We onderzoeken microbiologische aspecten zoals coliformen en E. coli, en chemische parameters zoals de pH-waarde, opgelost zuurstof, voedingsstoffen, nutriënten en mineralen. Door deze parameters uitgebreid te analyseren, identificeren we potentiële risico’s. Je kunt, op basis van de resultaten, gepaste maatregelen nemen om de gezondheid en prestaties van het vee te waarborgen.

Veedrinkwateronderzoek bij Normec Foodcare

Door het periodieke wateronderzoek onder te brengen bij Normec Foodcare hoef je je geen zorgen te maken dat je het onderzoek vergeet in te plannen vanwege je drukke schema. Wij herinneren je eraan wanneer het tijd is voor een monstername. Een van onze collega’s komt langs om het monster te nemen, dat we vervolgens analyseren in ons geaccrediteerde laboratorium. Daarna ontvang je een uitgebreide analyse inclusief advies. Op deze manier controleer je systematisch de waterkwaliteit, monitor je eventuele problemen en zorg je dat je voldoet aan alle wettelijke eisen.

Een koe drinkt 100 tot 170 liter water per dag. Een kleine verontreiniging kan al veel gevolgen hebben.

Ik wil een wateronderzoek inplannen

“Als er een keertje iets is met een monster of rapport, hoeven we maar te bellen of te mailen en het wordt meteen heel goed opgelost. Het komt eigenlijk nooit voor dat Robalab een monster niet inzet, omdat ze niet beschikten over alle informatie. Een ervaring die we bij andere labs wel hebben. Dit is echt een betrouwbare partner. We werken goed samen.”

Heb je een vraag? Neem contact op met Mario

Gerelateerde diensten