Etiketteringsspecialist

etiket controleren

Etiketteringsspecialist

Voldoen je etiketten aan de huidige wet- en regelgeving? Hoe stel je een eindproductspecificatie op? Dit zijn herkenbare vragen die spelen rondom specificatiebeheer en etikettering. Heb jij onvoldoende tijd en kennis in huis om alle werkzaamheden rondom specificatiebeheer en etikettering uit te voeren? Of kom je tijd en/of kennis te kort? Wij helpen je graag om al het werk uit handen te nemen. Onze etiketteringsspecialisten staan voor je klaar.

Etiketteringsspecialist in het kort

  • Onze experts beoordelen je etiketten op basis van de wetgeving conform Verordening (EU) nr. 1169/2011
  • Zo weet je zeker dat je de juiste voedselinformatie verstrekt aan consumenten
  • Ook detachering ter vergroting van je capaciteit is mogelijk

De behoefte aan juiste en duidelijke etiketten is de laatste jaren flink gegroeid. De consument wordt namelijk steeds kritischer en wil goed geïnformeerd worden om weloverwogen keuzes te maken. Met de juiste informatie op het etiket vergroot je het consumentenvertrouwen in jouw product. Echter is het etiketteren van food en non-food producten door alle wetgeving een complexe materie geworden. Onze etiketteringsspecialisten ondersteunen jou graag hierbij.

Vergroot je capaciteit

Wil je expertise in-house hebben, maar heb je momenteel te weinig capaciteit? Via deeltijddetachering kun je bij ons een interim professional inschakelen van hoger of academisch niveau. Deeltijddetachering houdt in dat je voor een bepaald aantal uur per periode de arbeid, kennis en kunde van een medewerker inkoopt. Hierdoor vergroot je (tijdelijk) de capaciteit, waardoor je zelfs een fulltime medewerker kunt uitsparen.

Onze specialisten helpen je met alle werkzaamheden rondom specificatiebeheer en etikettering

Neem contact op

Ondersteuning met etiketteringsspecialisten

Onze etiketteringsspecialisten zijn op de hoogte van de laatste wetgeving en hebben ervaring in uiteenlopende branches. Onze specialist kan zowel op locatie als op afstand diverse werkzaamheden voor je uitvoeren met betrekking tot etikettering, wetgeving en specificatiebeheer, zoals:

  • Controleren van etiketten op geldende wetgeving
  • Opstellen van eindproductspecificaties en etiketten
  • Behandelen van wetgevingsvraagstukken
  • Onderhouden en beheren van specificaties en recepturen
  • Invullen van klantspecifieke specificatiesystemen zoals SIM, Trace One, GS1 en PS in Foodservice
  • Invullen van vragenlijsten voor business-to-business klanten

“Het bespaart me soms wel 20 uur werk per week. Af en toe veranderen er vraagstukken en wil ik dat de etiketteringsspecialisten een deel van hun werkwijze aanpassen. Dit hoef ik slechts één keer aan te geven. Rianne instrueert direct haar hele team en past de werkinstructies aan. Dus ik kan er echt op vertrouwen dat het hele team op de juiste manier werkt. Daardoor houd ik meer tijd over voor andere kwaliteits- en verbeterprojecten.”

Van Dijk Banket houdt tijd over voor andere verbeterprojecten Lees meer

“Vanwege de prettige samenwerking en de goede prijs kwaliteit verhouding hebben wij extra diensten afgenomen bij Normec Foodcare, zoals het uitvoeren van leveranciersaudits. Een succesvolle samenwerking dus.”

Jarenlange samenwerking tussen Schouten Food en Normec Foodcare Lees meer