Specificatiebeheer

etiket checken

Specificatiebeheer

Als producent van voedselproducten is er allerlei wetgeving waar je rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld op het gebied van specificatiebeheer. Normec Foodcare is jouw specialist op dit gebied. Wij helpen je graag om je productspecificaties op de juiste manier vast te leggen.

Specificatiebeheer in het kort

  • Aantoonbaar voldoen aan de Europese Verordening
  • Je klanten voorzien van de juiste productspecificaties
  • Aanleveren van specificaties in diverse informatiesystemen
  • Automatiseren van productspecificaties

Je weet dat je zonder de juiste voedselinformatie je producten niet mag verhandelen. Maar hoe stel je die productspecificaties op, met je grondstoffen en de receptuur als uitgangspunt? Daar helpen wij je bij. Wat jouw afnemers ook voor wensen hebben, wij zorgen ervoor dat jij jouw specificatiebeheer op orde hebt. Zodat jij je kunt richten op je échte werk, waar je passie ligt.

Lever alle gewenste informatie aan

Je hebt bij specificatiebeheer te maken met de wet én met je klanten. De specificaties moeten minimaal voldoen aan de Verordening (EU) nr. 1169/2011, maar jouw klanten vragen je ook steeds vaker om meer informatie aan te leveren. Retailers, cateraars en groothandels willen het liefst deze specificaties ontvangen in hun eigen informatiesystemen. Hoe doe je dat, als elke klant zijn eigen eisen heeft en andere informatie vraagt? Je schakelt onze specialisten in. Specificatiebeheer is hun vak. Dat scheelt jou veel tijd en zelfstudie, terwijl je bedrijf snel voldoet aan alle eisen.

Hulp nodig bij het proces van opstellen en beheren van productspecificaties en/of etiketdeclaraties?

Neem contact op

Laat ons je specificatiebeheer opstellen en beheren

Onze specialisten kunnen je helpen met het opstellen en beheren van productspecificaties. Wij nemen al het werk uit je handen. Onze expertise op het gebied van productspecificaties:

  • Opstellen van productspecificaties aan de hand van de grondstofspecificaties en receptuur
  • Invoeren productinformatiesystemen van retailorganisaties en groothandels, zoals PIM, SIM, Trace One en PS in foodservice
  • Invullen vragenlijsten voor business-to-businessklanten
  • De specificaties worden beheerd in je eigen specificatiesysteem

Ervaringen van onze klanten

Van Dijk Banket

Van Dijk Banket houdt tijd over voor andere verbeterprojecten

“Het bespaart me soms wel 20 uur werk per week. Af en toe veranderen er vraagstukken en wil ik dat de etiketteringsspecialisten een deel van hun werkwijze aanpassen. Dit hoef ik slechts één keer aan te geven. Rianne instrueert direct haar hele team en past de werkinstructies aan. Dus ik kan er echt op vertrouwen dat het hele team op de juiste manier werkt. Daardoor houd ik meer tijd over voor andere kwaliteits- en verbeterprojecten.”