• Nederlands
    • Engels
    • Duits

Nieuws

Lees verder boxarrow-up
Lees verder boxarrow-up

Trending in 2020: Kwaliteitszorg vraagt om multidisciplinaire aanpak

16-12-2019 Nieuws | Quality Assurance

Kwaliteitsmanagement stond ooit onderaan in het organogram van een levensmiddelenproducent. “Maar de kwaliteitsmanager schuift steeds verder op naar boven en zou wat Normec Foodcare betreft in een onafhankelijke staffunctie moeten zitten”, vertelt Roger Nass. Soms vallen kwaliteitsmanagers in de lijn nog onder de productieleider, zegt Roger Nass, directeur sales en marketing bij Normec Foodcare. “In kleinere bedrijven zie je dit vaak. Daar moet de kwaliteitscultuur omgebouwd worden. Er is een stevige kwaliteitsmanager nodig die de directie ervan kan overtuigen dat kwaliteit en voedselveiligheid geen extra kostenpost zijn, maar dringende noodzaak.” Onlangs is N&S Quality onderdeel geworden van Normec Foodcare. De consultants van beide bedrijven leveren maatwerk als het gaat om advies bij kleine en grotere voedingsmiddelenproducenten en daarbij vullen ze elkaar goed aan. Eigenaarschap Gerben Ballast, directeur bij N&S Quality praat verder over het belang dat organisaties geven aan voedselveiligheid: “Bij grotere bedrijven zijn kwaliteit en voedselveiligheid de laatste jaren veel meer ingebed in de organisatie. Dit werd enerzijds opgelegd door de strenge eisen van retailorganisaties, anderzijds zijn de belangen ook substantieel groter. Daarom zie je bij grote organisaties soms dat de interne normen strenger zijn dan de externe normen en dat kwaliteitsmanagers rechtstreeks rapporteren aan de directie. Kwaliteitsissues zijn in

© 2020 Normec Foodcare Privacy
nlende
Offerte aanvragen
Care for Food Group gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is de Care for Food Group met IvoMar Marktonderzoek overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten
IvoMar Marktonderzoek gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is IvoMar Marktonderzoek met de Care for Food Group overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten