Kwaliteitsmonitoring in de supermarkt

supermarkt

Kwaliteitsmonitoring in de supermarkt

Het schap in de supermarkt is de beste plek om te meten wat de consument écht ervaart. Daarom meten wij voor jou de kwaliteit van producten in de supermarkt. Precies zoals een consument dit ervaart als een product gekocht wordt.

Productvergelijkingen in het kort

  • Product ophalen bij producent, distributiecentrum of supermarkt
  • Kwaliteitsmetingen “Door de ogen van de consument”
  • Helder rapport waarin verschillen meteen duidelijk zijn

Kwaliteit van AGF en andere versproducten fluctueert gedurende het jaar. Dit wordt in hoge mate bepaald door seizoensinvloeden en keuzes die gemaakt worden tijdens productie, in de keten en op de winkelvloer. Denk hierbij aan het suikergehalte en de hardheid van aardbeien in de winter of het gevolg van een tropische week op de kwaliteit in het schap in de zomer. Om te zorgen dat de kwaliteit van constant niveau is, meten wij dit voor jou in de supermarkt.

Meten is weten

Het optimaliseren van smaak en houdbaarheid van versproducten is een doorlopende uitdaging. Daarom monitoren wij de kwaliteit elke week. We kopen wekelijks producten in supermarkten en analyseren die in ons laboratorium.
De rapporten zijn kort en krachtig en kun je meteen gebruiken. De rapporten worden door supermarktketens en hun leveranciers gebruikt om doorlopend de kwaliteit van producten te analyseren en verbeteringen in de keten door te voeren.

Wij helpen je te analyseren wat de consument ervaart

Neem contact op

Meten door de ogen van de consument

Wij meten kwaliteit door “de ogen van de consument”. In onze programma’s meten we de aspecten die echt het verschil maken voor consumenten. Denk daarbij aan het suikergehalte, de textuur, het drogestofgehalte, viscositeit en wateractiviteit.

Daarnaast meten we een serie product-specifieke aspecten. Bij aardbeien meten wij onder andere bederf, bij tomaten de kleur en bij panklare groente de receptuur. Elke meting combineren we met een smaakbeoordeling. Hierdoor ontstaat een 360 graden plaatje van het product; een combinatie van harde metingen en smaak- en uiterlijkbeoordelingen.

Sectie van onze metingen

Scroll naar rechts
SmaakUiterlijk
Suikergehalte (Brix)Maatvoering
Zuur (titreerbaar)Kleur
Zuurgraad (pH)Beschadigingen
Droge stofBederf
Textuur (druk)Versheidscore
Wateractiviteit (Aw)Uiterlijkscore
Viscositeit
Sappercentage
Smaakscore

Normec Foodcare is jouw AGF-partner

Wij helpen je om te zorgen dat de kwaliteit van groente en fruit van het juiste niveau is. Met onze kennis en meer dan 25 jaar ervaring heb je met ons de beste sparringpartner in huis. Zo hebben we keurmeesters in dienst, meten we de kwaliteit van AGF in de supermarkt, bieden we kwaliteitsopleidingen aan en doen we houdbaarheidstesten van AGF. Bekijk hier het complete overzicht van diensten die wij in aanbieden in AGF.