Verpakkingsonderzoek

iemand pakt verpakking uit schap

Verpakkingsonderzoek

Consumenten kiezen gemiddeld binnen 90 seconden een product in de supermarkt. De verpakking is het eerste wat een consument ziet als zij met jouw product in aanraking komt. Het is daarmee één van de belangrijkste factoren die een eerste aankoop bepalen. Door consumenteninzichten te verzamelen over de verpakking van jouw product kan je doelgericht het design ontwikkelen waarmee jij de blik vangt op het schap. Een goede eerste indruk kun je immers maar één keer maken.

Verpakkingsonderzoek in het kort

 • Inzicht in de verwachtingen van de consument
 • Relevante inzichten op diverse verpakkingsvraagstukken
 • Grondige analyse en rapportage als resultaatk

De verpakking geeft de consument belangrijke informatie, bijvoorbeeld over ingrediënten, allergenen en voedingswaarden. Maar uit onderzoek blijkt ook dat onder andere de kleur, het type verpakkingsmateriaal van de verpakking en de toepassing van marketingclaims een belangrijke rol spelen in de verwachting van de productkwaliteit en de smaak van de consument. Een goede verpakking kan worden ingezet als effectieve marketingtool die bijdraagt aan toename van verkoop in de supermarkt. Om de verkoopkansen van je product op het schap zo groot mogelijk te maken, is het te adviseren om tijdig in het productontwikkelingstraject onderzoek te doen naar de verwachtingen van de consument ten aanzien van de verpakking. Een verpakkingsonderzoek helpt je hierbij.

Het verpakkingsonderzoek kan online, op locatie of zelfs bij de consumenten thuis worden uitgevoerd, waarmee wij relevante inzichten kunnen bieden op diverse verpakkingsvraagstukken waaronder:

 • Het gebruik van keurmerken
 • De toepassing van marketingclaims
 • Geschiktheid verpakkingsmateriaal gebruik
 • Toepassing van kleur, vorm en typologie
 • Re-branding en logo gebruik

Het resultaat is een grondige analyse en rapportage, waarmee je direct inzicht hebt om de juiste verpakkingskeuzes te maken. Wil je meer weten over een aantrekkelijke productverpakking of heb je andere vragen over verpakkingsmaterialen? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Wij helpen je om aanpassingen van de verpakking efficiënt door te voeren

Neem contact op

Drie onderzoeksmethodes

 1. Het Smaakhuis
  Zowel korte als uitgebreide smaakonderzoeken.
  – Scherpe prijs
  – Korte doorlooptijd
  – Eenvoudige testopzet
 2. Online onderzoek
  Specifiek gericht op concept- en producttesten.
  – Doelgericht
  – Kwalitatief goede panelleden
  – Snel en volledige rapportage
 3. In-home onderzoek
  Geschikt voor zowel food als non-food producten.
  – Een hoge respons
  – Resultaat is typische huishoudingmening
  – Geen beïnvloeding

Normec NormBase

De Normec NormBase is een database met daarin alle door ons uitgevoerde onderzoeken. Elke productcategorie heeft haar eigen norm. Dit biedt een belangrijk kostenvoordeel: aanvullende onderzoeken naar referenten zijn niet nodig. En het is uniek in de markt.

vrouw proeft iets

“Zij begrijpen exact wat we willen en wat we bedoelen. En toch vullen ze nooit iets ongevraagd voor ons in. Bij twijfel checken ze altijd of ze ons verzoek goed hebben begrepen. Zo krijgen we altijd het resultaat dat we voor ogen hadden. Daardoor is het een partij waar we op kunnen vertrouwen.”

Jumbo: ‘Sensory begrijpt onze business’ Lees meer