• nl

Diensten

Normec Foodcare biedt een bewezen en unieke totaaloplossing op het gebied van kwaliteit en industriële voedselveiligheid in de levensmiddelenindustrie. Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, microbiologisch en chemisch onderzoek, smaakonderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Door onze ruime ervaring met projecten in verschillende branches, grootte van organisaties en bedrijfsculturen, beschikken we over een schat aan ervaring en inzicht.

boxarrow-up

Wetgevingsvraagstukken

De wet- en regelgevingen veranderen regelmatig. Dit kan het voor u lastig maken om een juist etiket op te stellen.

Etikettering
boxarrow-up

Voedselfraudeplan

In het voedselfraudeplan wordt met behulp van de vastgestelde risico’s uit de VACCP inventarisatie bepaald welke maatregelen genomen kunnen worden om de risico’s te borgen. Producten en processen welke een hoog risico vormen zullen het uitgangspunt zijn van het voedselfraudeplan. Wij staan voor een premium en persoonlijke aanpak. Samen met u stellen we een gedegen plan op. Maatregelen In het plan zullen de maatregelen vastgelegd worden, waarna ze geïmplementeerd en uitgevoerd zullen worden. Mogelijke maatregelen om de risico’s te kunnen borgen zijn:

Risicomanagement
boxarrow-up

Verhandelbaarheidsrapport

Normec Foodcare kan voor u het gewenste rapport opstellen en aanleveren. Nadat uw wensen zijn doorgesproken, zorgen wij ervoor dat de producten bij u worden opgehaald.

AnalysesEtikettering
boxarrow-up

QA Uitbesteding

Het uitbesteden van diensten is een strategische maar vaak lastige keuze; is de kwaliteit gewaarborgd, wat kost het en wat levert het me op? Indien u voor QA uitbesteding van Normec Foodcare kiest wordt zowel de continuïteit, als de kennis en kunde gewaarborgd. Wij staan voor een praktische, persoonlijke en kwalitatieve aanpak. Wij gaan op een inspirerende, pro-actieve en facilitaire houding aan de slag. Deeltijddetachering Via deeltijddetachering leveren wij u een professional van middelbaar, hoger of academisch niveau die bekend is met uw branche en altijd op de hoogte is van de wet- en regelgeving. Deeltijddetachering houdt in dat u voor een bepaald aantal uren per periode de arbeid, kennis en kunde van een medewerker inkoopt. Hierdoor vergroot u (tijdelijk) de capaciteit waardoor u zelfs een fulltime medewerker uitspaart. Het aantal uur wordt bepaald door middel van een bedrijfsanalyse en wordt jaarlijks bijgesteld. Formule Het vinden van de juiste persoon blijkt vaak lastig. Als u Normec Foodcare inschakelt nemen wij deze zorgen voor u weg. U bent verzekerd van de juiste persoon op de juiste plek en wij garanderen dat uw kwaliteitsmanagement wordt uitgevoerd op het hoogste niveau. Eerst wordt er een bedrijfsanalyse uitgevoerd, op basis waarvan de benodigde uren

Kwaliteitszorg
boxarrow-up

Trainingsaanbod

Normec Foodcare biedt een breed scala aan opleidingen en trainingen over kwaliteitszorg en voedselveiligheid aan.

OpleidingenampTrainingen
boxarrow-up

Specificatiebeheer

Uw specificaties moeten tenminste voldoen aan de Verordening (EU) nr. 1169/2011.

Etikettering

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op

Neem contact op Bekijk alle projecten
boxarrow-up

Risicoscan

Alvorens wijzigingen kunnen worden gedaan om de kans op opzettelijke of onopzettelijke besmetting te verkleinen dient u op de hoogte te zijn van alle mogelijke risico’s. Met een risicoscan, ook wel nulmeting, brengen wij alle mogelijke risico’s in kaart op het gebied van voedselveiligheid (HACCP), Food defense (TACCP) en voedselfraude (VACCP) op alle niveau’s. Wij staan voor een kwalitatieve en flexibele aanpak. Wij helpen u graag verder om uw bedrijf te beschermen tegen voedselfraude. Verbeterpunten aanpakken Nadat alle risico’s in en om uw bedrijf in kaart zijn gebracht met een nulmeting kan Normec Foodcare u helpen met het aanpakken van de aan deze risico’s afgeleidde verbeterpunten. Dit kan bijvoorbeeld door het opstellen van een Food defense plan, een voedselfraudeplan of een ketenbeheersplan.

Risicomanagement
boxarrow-up

Risico-inventarisatie

Het is belangrijk om een risico-inventarisatie te maken om te beoordelen waar in uw organisatie u risico loopt. Denk hierbij aan opzettelijke besmetting of vervalsing in de vorm van Food defense (TACCP) of voedselfraude (VACCP). Wij staan voor een kwalitatieve en persoonlijke aanpak. Met onze kennis willen we voedselfraude binnen uw bedrijf voorkomen. TACCP Bij de Threat analyse zal de projectmanager door uw bedrijf lopen met de ogen van een kwaadwillende medewerker, bezoeker of dienstenleverancier om eventuele risicogebieden vast te stellen. Het terrein en de toegangswegen, bestaande veiligheidsmaatregelen en het productieproces worden onder andere beoordeeld. Er wordt gekeken naar wát voor kwaad iemand kan doen, wáár in het proces zijn er mogelijkheden om kwaad te doen, en wat is de slagingskans? Ook wordt door middel van interviews het kennisniveau op het gebied van beveiliging van uw medewerkers getoetst. VACCP Bij de Vulnerability analyse zal onze projectmanager aan de hand van de totale productketen (van boer tot bord) een beoordeling uitvoeren. Op basis van de beoordeling hoe vaak iets mogelijk voor kan komen en de waarschijnlijkheid van ontdekken wordt het risico bepaald. Factoren welke opgenomen worden in de analyse betreffen onder andere historische data, economische factoren, herkomst/oorsprong, complexiteit van de keten, etc.

Risicomanagement
boxarrow-up

Productkeurmerk

Om de consument goed te informeren of een product bijvoorbeeld Biologisch is en om de voedselveiligheid te kunnen garanderen, zijn er productkeurmerken ontwikkeld. Producten met een bepaald keurmerk moeten voldoen aan bepaalde eisen die een keurmerk stelt. Wij staan voor een persoonlijke en kwalitatieve aanpak. Met onze kennis zorgen we samen ervoor dat u voldoet aan de gestelde eisen voor een productkeurmerk. Eisen regels en eisen Er zijn veel verschillende productkeurmerken. Voorbeelden van keurmerken zijn een Beter Leven-keurmerk, glutenvrij, Halal, Max Havelaar, UTZ en IKB. Ieder keurmerk heeft zo zijn eigen regels en eisen om aan te voldoen. De eisen zijn vaak productspecifieke eisen, maar kunnen ook invloed hebben op de verpakking en het bewustzijn van de consument. Onze projectmanagers weten veel over de verschillende keurmerken en kunnen u in het proces helpen om te voldoen aan de eisen. Het is van uw product afhankelijk of u moet voldoen aan een productkeurmerk.

Kwaliteitszorg
boxarrow-up

Productanalyse

Met diverse analysetechnieken is de herkomst van de ingrediënten te achterhalen. Ons erkend laboratorium kan uw producten analyseren en zo eventueel voedselfraude aan het licht brengen. Zo heeft u een gedegen productanalyse. Als uw toeleveranciers weten dat eventuele fraude snel op te sporen is, zullen ze waarschijnlijk minder snel in de verleiding komen om paardenvlees als rundvlees te verkopen, of om melamine bij de melk te doen. Wij staan voor een kwalitatieve en persoonlijke aanpak. Wij helpen u bij het maken van een juiste productanalyse en kunnen zo voedselfraude aan het licht brengen. Chemische samenstelling In laboratoria kan de chemische samenstelling van voedingsmiddelen door specialisten van Foodtrust geanalyseerd worden. Hierbij wordt gezocht naar afwijkingen of specifieke kenmerken waarmee de identiteit van producten onomstotelijk te verifiëren is. Zijn die biologische eieren écht biologisch? Komt die olijfolie écht uit Toscane? Onderzoek naar voedselfraude richt zich bijvoorbeeld op:

Risicomanagement

Benieuwd in welke branches wij werkzaam zijn?

Bekijk de branches
boxarrow-up

Private labelservice

Wanneer u een private label produceert of private label eigenaar bent, wordt u vaak geconfronteerd met een complex administratief proces rondom specificatiebeheer en labels.

Etikettering
boxarrow-up

Predictive modelling

Met voorspellende microbiologie kunnen kwaliteitsmanagers de gevolgen van de behandeling van voedsel inschatten op groei, overleving en inactivatie van pathogene bacteriën.

Analyses
boxarrow-up

Opleidingsplan

Nieuwe medewerkers opleiden, een persoonlijk opleidingsplan of het onderhouden van kennis.

OpleidingenampTrainingen
boxarrow-up

Omgevingsmonitoringsplan

Een omgevingsmonitoringsplan helpt u om risico’s van buitenaf in kaart te brengen.

Analyses
boxarrow-up

Mystery guest

U kunt ervoor kiezen om uw organisatie te laten controleren door het inzetten van een mystery guest. Deze mystery guest zal op een niet afgesproken en onverwacht moment, in samenspraak met opdrachtgever, uw organisatie controleren. Wij staan voor een kwalitatieve en professionele aanpak. Met een kritische blik gaan we door uw organisatie. Toetsen huidige situatie Onze auditoren zijn volledig op de hoogte van de voedselveiligheidsschema’s en beoordelen de situatie in uw bedrijf. U wordt tijdens de onverwachte audit op verschillende punten gecontroleerd door een mystery guest van Foodtrust. Aan de hand hiervan geven wij verbeterpunten om uw food defense plan naar een hoger niveau te tillen. Deze audit geeft u inzicht in de huidige situatie en eventuele verbeterpunten van uw organisatie.

Risicomanagement
boxarrow-up

Module Specificaties

Het opstellen en onderhouden van specificaties is een complexe en tijdrovende taak. Met de module Specificaties kunt u online productspecificaties opmaken en beheren. Ingevoerde grondstof- en receptuurgegevens worden automatisch omgezet naar eindproductspecificaties. Aanpassingen in grondstoffen of recepturen kunnen direct worden doorgevoerd in alle bijbehorende eindproductspecificaties. Dit zorgt voor een aanzienlijke tijdbesparing in het specificatiebeheer. Genereer automatisch eindspecificaties en ingrediëntendeclaraties en bespaar tot 35% in handelingen. Met onze ervaring weten wij welke module het beste bij uw behoeften past. Voedselveiligheidsborging Via de makkelijke online QA applicatie beheert u alle recepten. Op basis van gegevens uit grondstofspecificaties vult u de database en maakt u recepten aan voor halffabricaten en eindproducten. Vanuit recepten kunt u direct interne specificaties downloaden, zodat u als productontwikkelaar bijvoorbeeld meteen inzicht hebt in de ingrediëntenlijst, kostprijzen, voedingswaarden en aanwezige allergenen. Ook kunnen deze interne specificaties dienen als informatiesheet voor een productieafdeling. Recepten kunt u automatisch omzetten naar een eindproductspecificatie waarin alle elementen om te kunnen voldoen aan de huidige wet- en regelgeving zijn opgenomen. Eindproductspecificaties kunt u zelf samenstellen in uw unieke eigen huisstijl of de huisstijl van uw klanten. Koppelingen Onze software biedt de mogelijkheid koppelingen te realiseren met verschillende systemen, zoals PS in foodservice, GS1, Reflex, Espera en Bartender. Hiermee

QASoftware
boxarrow-up

Module Registraties

Met de module Registraties is het mogelijk om alle kwaliteitsregistraties volledig te automatiseren. Op deze wijze heeft u direct online inzicht in het verloop van processen binnen de organisatie. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om ingevoerde registraties goed te keuren en afwijkingen direct om te zetten tot passende acties. Op deze wijze kan op een efficiëntie wijze aan de eisen van wet- en regelgeving, hygiënecodes en diverse certificeringsnormen zoals BRC, IFS en FSSC 22000 worden voldaan. Breng eenvoudig en de snel de processen in kaart. Met onze ervaringen vinden we de module die het beste bij uw bedrijf past. Voor alle soorten registraties De registratiemmodule maakt het mogelijk alle soorten registraties te digitaliseren, variërend van CCP’s en andere operationele parameters tot het vastleggen van bezoekers. Registraties kunnen zowel kwalitatief, kwantitatief als open van aard zijn. Ingevulde registraties kunnen worden gekoppeld aan partijgegevens, waardoor deze op een later tijdstip makkelijk terug te vinden zijn. Processen direct inzichtelijk Alle registraties zijn in één online systeem te beheren en op een slimme wijze toe te kennen aan uitvoerende medewerkers. Afwijkingen kunnen tijdens het invoeren van de registratie via een pop-up venster direct worden omgezet naar vooraf gedefinieerde acties. Als kwaliteitsafdeling of afdelingshoofd heb

QASoftware
boxarrow-up

Module Leveranciers

Het in kaart brengen van de voedselveiligheidsrisico’s van inkoopprocessen vormt een belangrijk onderdeel van een voedselveiligheidssysteem. Met de module Leveranciers maakt u deze inkoopprocessen inzichtelijk en beheerst u de risico’s, zodat u voldoet aan de wet- en regelgeving, hygiënecodes en de GFSI normen zoals BRC 7, IFS en FSSC 22000. Dit kunnen bijvoorbeeld risico’s zijn op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit, maar ook risico’s die betrekking hebben op duurzaamheid en milieu. Maak de inkoopprocessen inzichtelijk en beheers de risico’s van je leveranciers. Door uw leverancierssysteem te digitaliseren heeft u altijd realtime inzicht in de statussen van uw leveranciers.   Risicogroepen Welke beheersmaatregelen van toepassing zijn voor een bepaalde leverancier of groep leveranciers bepaalt u zelf. Op basis van een risicobeoordeling per productgroep kunt u de voorwaarden voor goedkeuring per leverancier instellen. Met behulp van onze portal geeft u de leveranciers de mogelijkheid om in een eigen online omgeving zelf de data in te voeren die voor hen relevant is. Dit kunnen bijvoorbeeld kopieën van certificaten, keteninformatie, questionnaires of productspecificaties zijn. Complete leveranciersbeheersing Alle onderdelen die bij de leveranciersbeheersing horen, kunt u uitvoeren met de online module. Zo nodigt u leveranciers snel uit om gegevens bij te werken met automatische mailnotificaties. Questionnaires

QASoftware
boxarrow-up

Module Inspecties

Normec Foodcare biedt u de mogelijkheid alle inspecties en audits volledig te automatiseren en hiermee tot 60% van uw tijd te besparen. Met behulp van een tablet en onze online QA software kunt u op een makkelijke en efficiënte manier digitale inspecties inplannen, uitvoeren en opvolgen. De rapportage inclusief foto’s is na elke inspectie direct gereed en statistieken zijn automatisch bijgewerkt. Ook actiepunten zijn online beschikbaar en kunnen direct worden toegekend aan medewerkers. Wij kijken met u naar de modules die aansluiten bij uw digitaliseringsbehoeften. Zet met digitale inspecties data direct om naar informatie en bespaar tot 60% van uw tijd. Voor alle soorten inspecties Kwaliteitsmanagementsystemen zoals BRC, IFS en FSSC 22000 eisen dat u verschillende soorten inspectierondes uitvoert. Ook als u wilt voldoen aan de eisen uit de diverse hygiënecodes is het verstandig regelmatig inspecties uit te voeren en zo te controleren of uw locatie aan de gestelde eisen voldoet. Naast productie inspecties worden bij veel bedrijven bijvoorbeeld ook glas- en hard plastic controles, schoonmaakinspecties en food defense checks uitgevoerd. In onze QA software kunt u zelf een onbeperkt aantal inspectielijsten ontwerpen en de inspectierondes lopen aan de hand van een tablet of smartphone. App voor inspecties Na het downloaden

QASoftware
boxarrow-up

Module Handboek

Kwaliteitsmanagement en het beheren van een handboek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met de module Handboek kunt u alle documenten digitaal beheren. Via uw eigen beveiligde online database heeft u altijd toegang tot het handboek met de laatste documentversies. Documenten kunnen online aangepast en goedgekeurd worden, zodat medewerkers altijd met de meest recente versies werken. Daarnaast bepaalt u zelf wat medewerkers mogen zien en aanpassen in de applicatie. Beheer alle handboeken in één systeem en werk altijd en overal met de juiste versie. Met onze kennis en ervaring creëren wij voor u een ideale handboekomgeving. Beheren van handboeken Hoe groot of klein een organisatie ook is, vaak worden er meerdere handboeken gebruikt. Met de handboekmodule is het mogelijk om meerdere handboeken aan te maken en te beheren én om deze voor de lezer samen te voegen tot één handboek.  Zo hoeft u slechts eenmalig een document aan te passen. Met onze unieke rechtenstructuur kunt u bovendien zelf bepalen tot welke documenten iedere medewerker wel of geen toegang heeft. Eenvoudig in gebruik Documenten kunt u gemakkelijk aanmaken en beheren met de online editor. Met de automatische kop- en voettekst stel je eenmalig de gewenste lay-out voor al uw handboekdocumenten in uw eigen

QASoftware
boxarrow-up

Module E-learning

Met onze QA software bieden wij een online E-learning platform voor een totaal opleidingsplan aan. Hiermee kunt u binnen één applicatie zelf E-learning trainingen ontwerpen, inplannen en laten volgen door medewerkers van uw organisatie op een door u te bepalen moment en op elke gewenste locatie. Met E-learning kan dat zonder de belangrijke productieprocessen te onderbreken en tegelijkertijd voldoet u aan de eisen zoals gesteld in diverse kwaliteitsstandaarden (BRC, IFS en FSSC 22000), wet- en regelgeving en hygiënecodes. Door onze ervaring kunnen wij perfect inspelen op uw behoeften. Alle kennis van uw medewerkers up-to-date met E-learning. Zelf E-learning trainingen ontwerpen Met de module E-learning heeft u de mogelijkheid om zelf een onbeperkt aantal E-learning trainingen in eigen huisstijl te ontwerpen voor uw organisatie. De inhoud, vragen en lay-out van de E-learning trainingen kunt u volledig zelf bepalen. Indien gewenst kun u de trainingen zelfs voorzien van YouTube filmpjes. Ook certificaten en uitnodigingsbrieven kunt u volledig naar eigen wens (laten) ontwerpen. Op maat gemaakte trainingen We kunnen ook kant-en-klare Cedeo erkende E-learning trainingen  aanleveren die voldoen aan de eisen die gesteld zijn in onder andere de BRC, IFS en FSSC 22000 norm. Zo kunnen bijvoorbeeld de volgende E-learning trainingen worden aangeleverd: ‘Allergenen

QASoftware
boxarrow-up

Microbiologische analyses

Wij hebben de kennis om te weten welke analyses voor u van belang zijn en welke onderzoeken uitgevoerd moeten worden.

Analyses
boxarrow-up

Memo module

Het uitwerken van verslagen van bijvoorbeeld management reviews, recalltesten, validaties, verificaties en het HACCP-team overleg behoort tot de vele werkzaamheden van een kwaliteitsafdeling. Met de memo functie is het mogelijk deze verslaglegging te digitaliseren. Dit kan door het uitwerken van het verslag in de online editor of door het verslag als bijlage toe te voegen aan de memo. Acties die voortkomen uit het verslag kunnen direct worden aangemaakt, zodat deze gekoppeld zijn aan de memo. Acties worden automatisch opgenomen in de centrale actielijst. Met onze ervaringen vinden we de module die het beste bij uw bedrijf past. Direct inzicht in acties voortgekomen uit kwaliteitsverslagen Memo in drie stappen Het opstellen van een digitale memo kunt u realiseren in slechts drie stappen: Bepaal tot welk onderwerp de memo behoort en stel in wie de memo mag bewerken, bekijken en goedkeuren. Typ uw verslag in de online editor of voeg het verslag direct toe als bijlage. Voeg eventuele acties toe, welke daarna in de centrale actielijst verschijnen. Voor al uw verslagen Op deze wijze kunt u verslagen vastleggen voor allerlei onderwerpen, zoals recalls, verificaties, validaties, management reviews, interne audits, externe audits, ongedierte inspecties en food defense. Tijdens een BRC-, IFS-, FSSC 22000-audit of

QASoftware
boxarrow-up

Mbo4 opleiding kwaliteitsmedewerker

De opleiding is voor kwaliteits-medewerkers die meer willen leren over kwaliteitssystemen, controles en audits.

OpleidingenampTrainingen
boxarrow-up

Massabalans

De afgelopen jaren zijn er diverse schandalen geweest welke betrekking hebben op het gebruik van alternatieve producten, zoals bijvoorbeeld het gebruik van paardenvlees in plaats van rundvlees. Ook producten met claims, zoals bijvoorbeeld biologisch, zijn gevoelig voor vervalsing. Traceerbaarheid is hierbij van essentieel belang. Wij staan voor een premium en persoonlijke aanpak. Met onze kennis en kunde helpen bij u verder. Vierkantsvergelijking Een belangrijk middel om bovenstaande schandalen mogelijk aan het licht te brengen is de uitvoering van een massabalans, ook wel vierkantsvergelijking. Bij een massabalans worden de inkomende en uitgaande stroom volledig getraceerd en beoordeeld. Hierbij zal onder andere gebruik worden gemaakt van recepturen, grondstofinformatie, productiegegevens, uitlevergegevens, afvalgegevens, alternatieve stromen, bijvoorbeeld personeelsverkoop, enzovoorts. De inkomende en uitgaande stroom dienen met elkaar overeen te komen. U kunt deze massabalans uit laten voeren van uw eigen productieproces. Dit bijvoorbeeld om volledige transparantie te kunnen bieden aan uw afnemers. Tevens kunnen wij een massabalans uitvoeren bij uw leveranciers, dit om zeker te weten of u wel de producten ontvangt conform de afgesproken specificatie.

Risicomanagement
boxarrow-up

Maatwerk training

We richten de training op uw specifieke bedrijfssituatie en dagelijkse praktijk van uw medewerkers

OpleidingenampTrainingen
boxarrow-up

Kwaliteitssysteem

Om de voedselveiligheid in de levensmiddelenindustrie te kunnen waarborgen zijn voedselveiligheidssystemen, zoals BRC, FSSC 22000 en IFS ontwikkeld. Klanten kunnen van u eisen dat u een kwaliteitssysteem toepast. Onze vakspecialisten kunnen voor u een kwaliteitssysteem implementeren. Wij zorgen ervoor dat u voldoet aan de gestelde eisen van de betreffende norm. Wij staan voor een professionele en persoonlijke aanpak. Onze vakspecialisten gaan samen met u op zoek naar de best passende oplossing. Certificaat behalen Onze vakspecialisten hebben veel ervaring met het implementeren van kwaliteitssystemen bij bedrijven in de levensmiddelenindustrie. Zij zorgen ervoor dat alles goed verloopt en wordt geïmplementeerd. Zodra het hele kwaliteitssysteem naar behoren functioneert komt u in aanmerking voor een certificerende audit van een Certificerende Instelling. Wanneer dat succesvol verloopt ontvangt u het officiële certificaat. Diversiteit aan systemen Er zijn veel verschillende kwaliteitssystemen waar u aan kunt voldoen. Afhankelijk van uw product, uw klanten en uw afzetmarkt moet of kunt u voldoen aan verschillende eisen. Voorbeelden van kwaliteitssystemen zijn BRC Food Safety, FSSC 22000, HACCP, IFS Food, ISO 22000:2005 en GlobalG.A.P. Ieder systeem heeft weer zijn eigen eisen en regels. Afhankelijk van het kwaliteitssysteem wat u wilt implementeren komt een van onze specialisten langs om u verder te helpen

Kwaliteitszorg
boxarrow-up

Klokkenluidersregeling

Ten behoeve van het melden van misstanden en afwijkingen inzake productintegriteit kunt u zich aansluiten bij de klokkenluidersregeling. Met de klokkenluidersregeling kunnen uw medewerkers volledig anoniem melding maken bij Normec Foodcare om misstanden en/of afwijkingen te communiceren. Wij staan voor een kwalitatieve en praktische aanpak. Na een melding gaan we aan de slag om de oorzaak van de melding te achterhalen. Gefaseerd stappenplan Wij zullen de melding vastleggen en communiceren met het management van de betreffende organisatie. Door de uitvoering van een gefaseerd stappenplan zal de melding in behandeling genomen worden. Ten eerste zullen we een diepgaande oorzaakanalyse uitvoeren, waarna correcties en corrigerende maatregelen zullen worden getroffen om afwijkingen betreffende de productintegriteit en hun oorzaken weg te nemen. Ter afsluiting zal geverifieerd worden of de juiste maatregelen zijn getroffen. BRC 8 Vanuit enkele eisen is het tegenwoordig verplicht om een klokkenluidersregeling te hebben. In de conceptversie van BRC Global Standard for Food Safety versie 8 staat dit onder andere vermeld. Hierin staat vermeld dat een in procedure moet zijn vastgelegd hoe het hoger management dient om te gaan met klokkenluidersmeldingen. Overeenkomst Een effectieve klokkenluidersregeling heeft grote voordelen voor uw organisatie. Zodra uw organisatie zich aansluit bij de klokkenluidersregeling wordt er een

KwaliteitszorgRisicomanagement
boxarrow-up

Incompany training

Al onze trainingen kunnen wij voor u als een incompany training verzorgen bij u op locatie.

OpleidingenampTrainingen
boxarrow-up

Houdbaarheidsonderzoek

Tijdens een houdbaarheidsonderzoek bepalen wij aan de hand van microbiologisch en sensorisch onderzoek om de houdbaarheid van een product.

Analyses
boxarrow-up

Food defense plan

In het Food defense plan wordt met behulp van de vastgestelde risico’s uit de TACCP analyse bepaald welke maatregelen genomen kunnen worden om de risico’s te borgen. Locaties waar uw organisatie een verhoogd risico loopt, zullen het uitgangspunt zijn van het Food defense plan. Wij staan voor een premium en flexibele aanpak. Wij bepalen de risico’s en stellen samen met u een gedegen plan op. Objectieve blik In het Food defense plan zullen de mogelijke maatregelen vastgelegd worden, waarna ze geïmplementeerd en uitgevoerd kunnen worden. Mogelijke maatregelen om de risico’s te kunnen borgen zijn: Doordat wij als onafhankelijke experts dit Food defense plan opstellen, zal er van ‘bedrijfsblindheid’ geen sprake zijn. Door een heldere blik, interviews en grondige locatiebezoeken komen we tot een praktisch en werkbaar plan. Dit Food defense plan geeft een duidelijk beeld van mogelijke risicopunten in uw bedrijf.

Risicomanagement
boxarrow-up

Flexibele QA inzet

Het inzetten van deskundige medewerkers op momenten dat dit nodig is, is een kostenbesparende oplossing waarbij de kwaliteit omhoog gaat. Heeft u behoefte aan tijdelijke ondersteuning? Dan bieden de interim oplossingen van Normec Foodcare uitkomst. Wij kunnen elke medewerker met elk gewenst niveau en werkervaring bieden. Onze interim QA projectmanagers garanderen de continuïteit bij uw bedrijf.  Wij staan voor kwaliteit, flexibiliteit en snelheid. Door continu op zoek te gaan naar verbeterpunten voor kwaliteit handelen wij op het hoogst haalbare niveau. Flexibele inzet De kwaliteitseisen in de voedingsmiddelenindustrie worden steeds uitgebreider en wetten, regels en voedselveiligheidsnormen wijzigen continu. Door de toenemende druk op kwaliteits- en voedselveiligheidsvraagstukken is er steeds meer behoefte aan een helpende hand van een kwaliteitsmanager die direct inzetbaar is. Wij hebben hoogopgeleide QA-specialisten in dienst, die ook als meewerkend coach naar de productie kunnen optreden. Hij of zij werkt bijvoorbeeld acht uur per week mee aan complexe vraagstukken. In andere gevallen is hij of een soort achtervang wanneer tijdelijk meer capaciteit nodig is. Interimoplossing Om procesbeheersing in de levensmiddelenindustrie op de juiste wijze te kunnen uitvoeren, zijn continuïteit en deskundigheid een vereiste. Ook indien er behoefte is aan tijdelijke ondersteuning als gevolg van capaciteitsuitbreiding, langdurige ziekte, een zwangerschap of een

Kwaliteitszorg
boxarrow-up

Etiketteringsspecialist

Deeltijddetachering houdt in dat u voor een bepaald aantal uren per periode de arbeid, kennis en kunde van een specialist inkoopt.

Etikettering
boxarrow-up

Etiketcheck

Onze etiketteringsspecialisten beoordelen uw etiketten en sturen u een complete eindrapportage met bevindingen en aanbevelingen.

KwaliteitszorgEtikettering
boxarrow-up

E-learning

Medewerkers kunnen op elk tijdstip en locatie online een training volgen over kwaliteit en voedselveiligheid.

OpleidingenampTrainingen
boxarrow-up

Consultancy

Het projectmatig implementeren, verbeteren, structureren en handhaven van bedrijfsprocessen staat centraal bij Normec Foodcare. Samen met de opdrachtgever bepalen wij de doelstellingen en brengen die op basis van een vooropgesteld plan ten uitvoer. Hierdoor weet u altijd waar u aan toe bent. Doordat specialisten voor u aan het werk zijn worden projecten altijd succesvol doorlopen. Wij staan voor persoonlijke aandacht, kwaliteit en een premium service. Wij werken en handelen op het hoogst haalbare niveau. Implementatie De implementatie en handhaving van een voedselveiligheidssysteem als BRC, IFS, FSSC 22000 of HACCP is voor ons dagdagelijkse business. Wij kunnen u tevens helpen bij het verkrijgen van bekende productkeurmerken als het Beter Leven sterrensyteem, MSC, QS of Halal. De keuze voor welke certificaten of keurmerken u wenst te behalen, wordt bepaald door binnen- of buitenlandse markten die u bedient, eisen van externe partijen en de doelstellingen van uw bedrijf. Samen met u maken we afwegingen om zo tot een weloverwogen, goede beslissing te komen. Wij zorgen er stap voor stap voor dat uw bedrijf aan de normeisen voldoet waarna het systeem wordt gecertificeerd door een Certificerende Instelling. Op locatie Omdat wij praktijkgericht zijn, worden onze projecten altijd op de productielocatie van de opdrachtgever uitgevoerd.

Kwaliteitszorg
boxarrow-up

Smaakonderzoek

Wilt u een product op smaak laten testen? Normec Sensory kan u helpen met een goed en deskundig smaakonderzoek. In ons Smaakhuis laten we uw producten testen door uw doelgroep. Zo krijgt u een goed beeld hoe uw doelgroep over uw product denkt. Wij staan voor een snelle en kwalitatieve aanpak. Door onze ervaring voeren wij smaakonderzoek op hoog niveau uit. Productonderzoek Smaakonderzoek is een belangrijke vorm van productonderzoek. Bij een smaakonderzoek proeft een groep respondenten een product en geeft aan de hand van verschillende aspecten op een vragenlijst aan wat hij of zij hiervan vindt. Door het doen van smaakonderzoek kunnen de zwakke componenten van het product aan het licht worden gebracht. Dit kan van belang zijn als u een nieuw product op de markt wil brengen, maar ook ter verbetering van een product dat al in de schappen ligt. U kunt ervoor kiezen om één product los te onderzoeken, monadisch onderzoek, of om enkele producten vergelijkend met elkaar te testen. In de rapportage kan uw product afgezet worden tegen een (ander) A-merk of huismerk. Op deze manier weet u hoe uw product scoort ten opzichte van de concurrent. Efficiënt en resultaatgericht smaakonderzoek Bij een smaakonderzoek van Normec Sensory

Sensorischonderzoek
boxarrow-up

Non-food FMCG onderzoek

Niet alleen voedingsmiddelen kunnen bij Normec Foodcare worden getest. Ook non-food producten zoals schoonmaakartikelen, persoonlijke verzorgingsproducten en diergerelateerde producten kunnen aan een non-food FMCG onderzoek worden onderworpen om erachter te komen wat de consument van de kwaliteit vindt. Wij staan voor een premium en kwalitatieve aanpak. Door onze ervaring worden testen op hoog niveau uitgevoerd. Dagelijkse praktijk Non-food producten worden over het algemeen niet in ons Smaakhuis getest. Dit zijn namelijk producten die niet makkelijk tot een smaaktest zijn terug te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een shampoo die de respondent onder de douche moet gebruiken of een allesreiniger die het beste getest kan worden als onderdeel van de schoonmaakroutine. In plaats van in het Smaakhuis worden deze producten daarom in-home getest, door de consumenten thuis. De respondent kan het product gebruiken op een moment en een manier zoals hij of zij gewend is. Hierdoor krijgt u direct een goed beeld hoe de consument het product ervaart wanneer het in de dagelijkse praktijk wordt gebruikt. En krijgt u een eerlijke uitslag van uw non-food FMCG onderzoek. Thuis aan de slag met voor het non-food FMCG onderzoek Wij werken met een testpanel bestaande uit respondenten uit heel Nederland. Ons panel bestaat uit

Sensorischonderzoek
boxarrow-up

Huismerkonderzoek

Een huismerkproduct moet een constante kwaliteit hebben. Een huismerkonderzoek kan hierbij helpen. Onderzocht wordt of uw product in de smaak valt bij consumenten en wat de mogelijke verbeterpunten zijn. U kunt de kwaliteit van uw complete assortiment huismerkproducten door Normec Sensory laten onderzoeken. Wij staan voor een persoonlijke en snelle aanpak. Door onze ervaring onderzoeken wij uw huismerk op de belangrijkste punten. Kwaliteit Bij een huismerkonderzoek wordt onderzoek gedaan naar de kwaliteit van uw huismerk. Het imago van een huismerk wordt vaak niet beter dan de zwakste schakel. Huismerkonderzoek is er dan ook primair op gericht dergelijke zwakke schakels te vinden en te elimineren. De consument duidelijk in beeld We laten de respondenten het product testen en beoordelen. Dit kan zowel in ons testcentrum het Smaakhuis als in-home gedaan worden. De testpersonen zijn een weerspiegeling van uw supermarktbezoekers. U kunt zelf kiezen of u uw product blind of as marketed wilt laten testen. Hierbij is het mogelijk om aspecten als smaak, imago of verpakking te laten beoordelen. Huismerkonderzoek beperkt zich niet alleen tot voedingsmiddelen, maar is ook geschikt om non-foodproducten te laten testen. U krijgt met een dergelijk onderzoek dus antwoord op de vraag wat de consument van uw product

Sensorischonderzoek
boxarrow-up

Conceptonderzoek

Wilt u een nieuw product of concept in een vroeg stadium testen? Normec Foodcare kan u daarbij helpen. Met een conceptonderzoek kunt u erachter komen of er potentie zit in uw concept. Wij staan voor een premium en kwalitatieve aanpak. Normec Foodcare helpt u waar nodig in de conceptfase van uw product. Meerdere mogelijkheden voor conceptonderzoek De resultaten van een conceptonderzoek geven u de kans uw concept aan te passen en te verbeteren voordat het product in de schappen ligt, doordat het een betrouwbare indruk van de mening van de consument geeft. Het conceptonderzoek kan op verschillende manieren worden opgezet. Heeft u meerdere ideeën over een nieuw product? Wij kunnen de concepten tegen elkaar afzetten in een onderzoek en zo vaststellen welk concept de meeste potentie heeft. Ook is het mogelijk om reeds geïntroduceerde, wellicht tegenvallende, concepten te laten testen. Dit kan tot nieuwe inzichten leiden en het concept een tweede kans geven. Verder is een concept-product-fit test mogelijk, waarbij door de respondenten eerst het concept en daarna het product wordt beoordeeld. Op deze manier kan worden vastgesteld of het product bij het concept past en andersom. In een aantal gevallen is een online conceptonderzoek een mogelijkheid.

Sensorischonderzoek
boxarrow-up

Kwaliteitsprogramma

Een kwaliteitsprogramma kan u helpen vaststellen of het niveau van uw product het gehele jaar door goed is. Met het kwaliteitsprogramma wordt een product meerdere keren per jaar getest door Normec Foodcare. Wij staan voor een premium en kwalitatieve aanpak. Met onze jarenlange ervaring weten wij hoe wij het onderzoek moeten uitvoeren. Positie in de markt Door een kwaliteitsprogramma kan de positie van uw product in de markt worden gehandhaafd of worden verbeterd. Vragen die bij een kwaliteitsprogramma aan bod komen, zijn onder meer: hoe scoort mijn product in de tijd? Blijft de consumentenbeoordeling stabiel? Hoe ontwikkelt de concurrent zich? Bij het kwaliteitsprogramma kijken we samen naar uw product om erachter te komen welk onderzoek het meest geschikt is om uw vragen te beantwoorden. Kwaliteit en betrouwbaarheid Kwaliteitsprogramma’s kunnen uit monadisch onderzoek bestaan en/of uit vergelijkend onderzoek. Monadisch onderzoek (één product) wordt vaak gekozen als er geen directe concurrent is en het handhaven van een stabiele consumentenbeoordeling het doel is. Zijn er wel directe concurrenten, dan wordt doorgaans een vast programma van vergelijkende testen aangehouden. Verder kiezen we in overleg met u een geschikte steekproef. Het is ook mogelijk een specifieke doelgroep zelf te selecteren. U besluit dus hoe het

Sensorischonderzoek
boxarrow-up

Verpakkingsonderzoek

Verpakkingsonderzoek geeft antwoord op vragen als: is mijn verpakking aantrekkelijk genoeg? Vertelt de verpakking het juiste verhaal? Spreekt de verpakking de juiste doelgroep aan? Na een verpakkingsonderzoek kunt u uw verpakking waar nodig aanpassen en meer afstemmen op de wensen van uw doelgroep. Wij staan voor een flexibele, premium en kwalitatieve aanpak. Onze onderzoeken worden door ervaren personen uitgevoerd en zijn daardoor van hoog niveau. De mening van de consument in beeld Of het nu gaat om een wijziging op een bestaande verpakking, een nieuw verpakkingsdesign of een compleet nieuwe verpakkingsvorm: een verpakkingsonderzoek van Normec Foodcare kan u hierbij helpen. Met een verpakkingsonderzoek ontdekt u hoe de consument denkt over de verpakking. Bij dit onderzoek zijn er meerdere mogelijkheden. Met een online verpakkingsonderzoek wordt het design van een verpakking beoordeeld. Is het belangrijk dat een respondent de fysieke verpakking beoordeelt, dan kan dit met een verpakkingsonderzoek op locatie. Voordeel van deze opzet is dat men de verpakking onder andere kan vastpakken, gebruiken en een juist beeld kan krijgen van de grootte van een verpakking. Tot slot bestaat ook de mogelijkheid om een verpakking middels in-home onderzoek te laten beoordelen. Hierbij wordt de verpakking gedurende meerdere dagen in de thuissituatie gebruikt

Sensorischonderzoek
boxarrow-up

Chemische analyses

Door middel van chemische analyses kunt u de samenstelling van producten achterhalen.

Analyses
boxarrow-up

Challengetest

Met een challengetest onderzoeken wij in hoeverre een micro-organisme in uw product kan groeien.

Analyses
boxarrow-up

Chain of custody

De productieketens, van oorsprong tot en met de eindconsument, worden steeds complexer. Eén van de redenen is dat de productieketens steeds internationaler worden. Tevens zijn er steeds meer samengestelde producten. Voordat het product bij de eindconsument op het bord ligt zijn er vele schakels aan vooraf gegaan. Daarom wordt chain of custody, ofwel ketenbeheersing, steeds belangrijker. Zo wordt de productieketen goed in kaart gebracht. Wij staan voor een persoonlijke en kwalitatieve aanpak. Wij zorgen ervoor dat uw chain of custody gedegen is opgezet. Transparantie Naar aanleiding van diverse schandalen verwacht de consument meer transparantie in de gehele keten. Als producent is het belangrijk om volledige transparantie te kunnen bieden aan uw afnemers. Chain of custody kan hieraan een belangrijke bijdrage leveren. Daarmee biedt u een duidelijk overzicht van de productieketens binnen uw bedrijf. Verschillende kwaliteitsstandaarden Bewaking van de keten is essentieel voor de beheersing van de mogelijke risico’s. In diverse kwaliteitsstandaarden, zoals GLOBAL GAP en BRC worden eisen gesteld ten aanzien van de chain of custody. Een sluitende traceerbaarheid, een volledige scheiding en analyse van het proces van de producten zijn onderdelen ter beheersing van de chain of custody. Chain of Custody beoordelen Onze projectmanagers van Foodtrust kunnen u ondersteunen bij het opstellen, implementeren

Risicomanagement
boxarrow-up

Certificering

Gecertificeerd of erkend worden door een Certificerende Instelling kan wanneer een bedrijf aan specifieke eisen van een standaard voldoet. Tijdens een audit wordt beoordeeld of een organisatie niet alleen in theorie (handboek) maar ook in de praktijk aan de normeisen voldoet en zo een certificering kan behalen. Wij staan voor een persoonlijke, praktische en flexibele aanpak. Door onze actuele kennis en ervaring kunnen wij u goed helpen op weg naar de certificering van uw bedrijf. Begeleiding De keuze voor een certificaat, keurmerk of een combinatie hiervan, hangt af van welke markten u in het binnen- of buitenland bedient, wat de ambitie van uw bedrijf is en wat de eisen van externe partijen zijn. Wij maken samen met u een weloverwogen afweging  welke certificering passend is. In samenwerking met uw medewerkers verzorgen wij de implementatie van het betreffende systeem, ondersteunen we bij de certificeringsaudit en zorgen we voor handhaving van het  door uw gewenste kwaliteitssystemen. Daarbij gaat de meeste aandacht uit naar het creëren van bewustwording en draagvlak bij de medewerkers welke met het kwaliteitssysteem aan de slag gaan. Hierbij wordt gewerkt aan structurele verbetering van uw organisatie en de bijbehorende processen.

Kwaliteitszorg
boxarrow-up

Centrale actielijst

Op de kwaliteitsafdeling komen acties voort vanuit allerlei verschillende invalshoeken. De kunst is om als kwaliteitsafdeling alle acties overzichtelijk te verzamelen en uit te zetten naar de juiste personen binnen de organisatie en dan ook nog eens tijdig te controleren of de acties voldoende zijn uitgevoerd of zijn afgerond. De centrale actielijst helpt je om het overzicht te behouden en tijdig bij te sturen waar dat nodig is. Met de centrale actielijst heeft u in één oogopslag duidelijk wat de status is per actie. Acties overzichtelijke beheren en afhandelen volgens BRC, IFS en FSSC 22000 eisen. Eén complete actielijst Werk je met de modules Inspecties en/of Registraties? Dan worden de acties die voortkomen uit uitgevoerde inspecties en registraties automatisch overgenomen in de centrale actielijst. Maar ook als je niet met deze modules werkt, kun je veel voordeel halen uit het gebruik van de centrale actielijst. Zo kun je zelf losse acties aanmaken en categoriseren. Daarnaast worden acties die voortkomen uit memo’s automatisch opgenomen in de centrale actielijst. Je hebt dus nooit meer te maken met losse acties die in diverse documenten en lijsten ‘rondzweven’. Gedeelde verantwoordelijkheid Als kwaliteitsafdeling moet je de diverse acties uitzetten naar de juiste personen binnen de organisatie. Met

QASoftware
boxarrow-up

Audits & inspecties

Vrijwel dagelijks verrichten onze auditoren en inspecteurs audits en inspecties bij levensmiddelenbedrijven in zowel binnen- als buitenland.  Onze auditoren en inspecteurs beschikken over ruime kennis en ervaring, zijn gedreven in hun vak en  weten exact hoe ze interne audits, inspecties, supplier- of certificeringsaudits moeten aanpakken. Het uitvoeren van audits beperkt de risico’s op onregelmatigheden tijdens klantbezoeken, certificeringsaudits en NVWA audits. Wij staan voor een persoonlijke, praktische en professionele aanpak. Door onze actuele kennis zijn we altijd op de hoogte van de laatste eisen en kunnen wij u goed helpen. Normen en eisen De auditoren en inspecteurs hebben ruime ervaring met diverse normen zoals HACCP, BRC,  FSSC 22000 en IFS. Zij beschikken over actuele kennis ten aanzien van  de laatste eisen van de NVWA, de GFSI normen en/of andere normen die (internationale) afnemers  van u eisen . Normec Foodcare weet wat er van u verwacht wordt tijdens audits en inspecties en aan welke eisen u moet voldoen.  Met onze hulp zorgen wij ervoor dat deze normen en eisen  op de juiste manier worden opgezet en helpen u met de implementatie daarvan. Interne audits en inspecties Onze auditoren zijn tijdens audits en inspecties volledig objectief en hebben actuele kennis van voedselveiligheidsschema’s. Hierdoor

Kwaliteitszorg
boxarrow-up

Blended learning

Deze interactieve manier van leren combineert E-learning met klassikale training voor een effectiever resultaat.

OpleidingenampTrainingen
boxarrow-up

Zelfcontrolesysteem

Het zelfcontrolesysteem van Normec Foodcare (voorheen Care for Food Group) is een systeem waarbij jaarlijks twee controles worden verzorgd door inspecteurs van Normec Foodcare. Dit systeem heeft vertrouwen gekregen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Naast duidelijk inzicht in de prestaties en beheersing van de voedselveiligheid kan deelname voor aangepast toezicht van de NVWA zorgen. Betrouwbare voedselveiligheid- en kwaliteitsbeheersing Om een duidelijk inzicht te krijgen in de werking en de betrouwbaarheid van de kwaliteitsbeheersing en voedselveiligheid binnen de organisatie, kunnen organisaties deelnemen aan het Normec Foodcare zelfcontrolesysteem (voorheen Care for Food Group). Normec Foodcare verzorgt bij deelnemende bedrijven jaarlijks twee onafhankelijke onaangekondigde voedselveiligheidsinspecties waarbij alle elementen vanuit de geldende hygiënecode worden beoordeeld. Deelname aan het zelfcontrolesysteem laat aan uw medewerkers en klanten zien dat uw organisatie zich wil onderscheiden op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid. Deelnemers aan het zelfcontrolesysteem, zoals slagerijen, bakkerijen, zorginstellingen, horecagelegenheden en retailers, kunnen hier zowel individueel of als formulebedrijf aan meedoen. Blanco begin Bij aanmelding voor het zelfcontrolesysteem wordt er een initiële onaangekondigde inspectie uitgevoerd. Dit is een volledige inspectie, alles wordt gecontroleerd, inclusief monstername. Tijdens de beoordeling van deze inspecties wordt het resultaat van eerdere inspecties niet meegenomen. Wanneer een score van tachtig

Kwaliteitszorg
© 2018 Normec Foodcare Privacy
nl
Offerte aanvragen
Care for Food Group gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is de Care for Food Group met IvoMar Marktonderzoek overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten
IvoMar Marktonderzoek gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is IvoMar Marktonderzoek met de Care for Food Group overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten