• nl
    • en
    • de

Diensten

Normec Foodcare biedt een bewezen en unieke totaaloplossing op het gebied van kwaliteit en industriële voedselveiligheid in de levensmiddelenindustrie. Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, microbiologisch en chemisch onderzoek, smaakonderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Door onze ruime ervaring met projecten in verschillende branches, grootte van organisaties en bedrijfsculturen, beschikken we over een schat aan ervaring en inzicht.

boxarrow-up

Wetgevingsvraagstukken

De wet- en regelgevingen veranderen regelmatig. Dit kan het voor u lastig maken om een juist etiket op te stellen.

Etikettering
boxarrow-up

Voedselfraudeplan

In het voedselfraudeplan wordt met behulp van de vastgestelde risico’s uit de VACCP inventarisatie bepaald welke maatregelen genomen kunnen worden om de risico’s te borgen. Producten en processen welke een hoog risico vormen zullen het uitgangspunt zijn van het voedselfraudeplan. Wij staan voor een premium en persoonlijke aanpak. Samen met u stellen we een gedegen plan op. Maatregelen In het plan zullen de maatregelen vastgelegd worden, waarna ze geïmplementeerd en uitgevoerd zullen worden. Mogelijke maatregelen om de risico’s te kunnen borgen zijn:

Risicomanagement
boxarrow-up

Verhandelbaarheidsrapport

Normec Foodcare kan voor u het gewenste rapport opstellen en aanleveren. Nadat uw wensen zijn doorgesproken, zorgen wij ervoor dat de producten bij u worden opgehaald.

AnalysesEtikettering
boxarrow-up

QA Uitbesteding

Het uitbesteden van diensten is een strategische maar vaak lastige keuze; is de kwaliteit gewaarborgd, wat kost het en wat levert het me op? Indien u voor QA uitbesteding van Normec Foodcare kiest wordt zowel de continuïteit, als de kennis en kunde gewaarborgd. Wij staan voor een praktische, persoonlijke en kwalitatieve aanpak. Wij gaan op een inspirerende, pro-actieve en facilitaire houding aan de slag. Deeltijddetachering Via deeltijddetachering leveren wij u een professional van middelbaar, hoger of academisch niveau die bekend is met uw branche en altijd op de hoogte is van de wet- en regelgeving. Deeltijddetachering houdt in dat u voor een bepaald aantal uren per periode de arbeid, kennis en kunde van een medewerker inkoopt. Hierdoor vergroot u (tijdelijk) de capaciteit waardoor u zelfs een fulltime medewerker uitspaart. Het aantal uur wordt bepaald door middel van een bedrijfsanalyse en wordt jaarlijks bijgesteld. Formule Het vinden van de juiste persoon blijkt vaak lastig. Als u Normec Foodcare inschakelt nemen wij deze zorgen voor u weg. U bent verzekerd van de juiste persoon op de juiste plek en wij garanderen dat uw kwaliteitsmanagement wordt uitgevoerd op het hoogste niveau. Eerst wordt er een bedrijfsanalyse uitgevoerd, op basis waarvan de benodigde uren

Kwaliteitszorg
boxarrow-up

Trainingsaanbod

Normec Foodcare biedt een breed scala aan opleidingen en trainingen over kwaliteitszorg en voedselveiligheid aan.

OpleidingenampTrainingen
boxarrow-up

Specificatiebeheer

Uw specificaties moeten tenminste voldoen aan de Verordening (EU) nr. 1169/2011.

Etikettering

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op

Neem contact op Bekijk alle projecten
boxarrow-up

Risicoscan

Alvorens wijzigingen kunnen worden gedaan om de kans op opzettelijke of onopzettelijke besmetting te verkleinen dient u op de hoogte te zijn van alle mogelijke risico’s. Met een risicoscan, ook wel nulmeting, brengen wij alle mogelijke risico’s in kaart op het gebied van voedselveiligheid (HACCP), Food defense (TACCP) en voedselfraude (VACCP) op alle niveau’s. Wij staan voor een kwalitatieve en flexibele aanpak. Wij helpen u graag verder om uw bedrijf te beschermen tegen voedselfraude. Verbeterpunten aanpakken Nadat alle risico’s in en om uw bedrijf in kaart zijn gebracht met een nulmeting kan Normec Foodcare u helpen met het aanpakken van de aan deze risico’s afgeleidde verbeterpunten. Dit kan bijvoorbeeld door het opstellen van een Food defense plan, een voedselfraudeplan of een ketenbeheersplan.

Risicomanagement
boxarrow-up

Risico-inventarisatie

Het is belangrijk om een risico-inventarisatie te maken om te beoordelen waar in uw organisatie u risico loopt. Denk hierbij aan opzettelijke besmetting of vervalsing in de vorm van Food defense (TACCP) of voedselfraude (VACCP). Wij staan voor een kwalitatieve en persoonlijke aanpak. Met onze kennis willen we voedselfraude binnen uw bedrijf voorkomen. TACCP Bij de Threat analyse zal de projectmanager door uw bedrijf lopen met de ogen van een kwaadwillende medewerker, bezoeker of dienstenleverancier om eventuele risicogebieden vast te stellen. Het terrein en de toegangswegen, bestaande veiligheidsmaatregelen en het productieproces worden onder andere beoordeeld. Er wordt gekeken naar wát voor kwaad iemand kan doen, wáár in het proces zijn er mogelijkheden om kwaad te doen, en wat is de slagingskans? Ook wordt door middel van interviews het kennisniveau op het gebied van beveiliging van uw medewerkers getoetst. VACCP Bij de Vulnerability analyse zal onze projectmanager aan de hand van de totale productketen (van boer tot bord) een beoordeling uitvoeren. Op basis van de beoordeling hoe vaak iets mogelijk voor kan komen en de waarschijnlijkheid van ontdekken wordt het risico bepaald. Factoren welke opgenomen worden in de analyse betreffen onder andere historische data, economische factoren, herkomst/oorsprong, complexiteit van de keten, etc.

Risicomanagement
boxarrow-up

Productkeurmerk

Om de consument goed te informeren of een product bijvoorbeeld Biologisch is en om de voedselveiligheid te kunnen garanderen, is er een productkeurmerk ontwikkeld. Producten met een bepaald keurmerk moeten voldoen aan bepaalde eisen die een keurmerk stelt. Wij staan voor een persoonlijke en kwalitatieve aanpak. Met onze kennis zorgen we samen ervoor dat u voldoet aan de gestelde eisen voor een productkeurmerk. Eisen regels en eisen per productkeurmerk Er zijn veel verschillende productkeurmerken. Voorbeelden van keurmerken zijn glutenvrij, Halal, IKB, Kosher, Max Havelaar, Milieukeur en UTZ. Ieder keurmerk heeft zo zijn eigen regels en eisen om aan te voldoen. De eisen zijn vaak productspecifieke eisen, maar kunnen ook invloed hebben op de verpakking en het bewustzijn van de consument. Onze projectmanagers weten veel over de verschillende keurmerken en kunnen u in het proces helpen om te voldoen aan de eisen. Het is van uw product afhankelijk of u moet voldoen aan een productkeurmerk. Naast de eerder genoemde keurmerken kunnen onze projectmanagers u helpen met de eisen van de volgende keurmerken: ASC Beschermde Geografische Aanduiding Beschermde Oorsprongsbenaming Beter Leven Biologisch/Skal Demeter Keten Duurzaam Rundvlees Keten Duurzaam Varkensvlees  Label Rouge MSC Rainforest Alliance Rondeel RSPO – Certified Sustainable Palm Oil Varken van Morgen

Kwaliteitszorg
boxarrow-up

Productanalyse

Met diverse analysetechnieken is de herkomst van de ingrediënten te achterhalen. Ons erkend laboratorium kan uw producten analyseren en zo eventueel voedselfraude aan het licht brengen. Zo heeft u een gedegen productanalyse. Als uw toeleveranciers weten dat eventuele fraude snel op te sporen is, zullen ze waarschijnlijk minder snel in de verleiding komen om paardenvlees als rundvlees te verkopen, of om melamine bij de melk te doen. Wij staan voor een kwalitatieve en persoonlijke aanpak. Wij helpen u bij het maken van een juiste productanalyse en kunnen zo voedselfraude aan het licht brengen. Chemische samenstelling In laboratoria kan de chemische samenstelling van voedingsmiddelen door specialisten van Foodtrust geanalyseerd worden. Hierbij wordt gezocht naar afwijkingen of specifieke kenmerken waarmee de identiteit van producten onomstotelijk te verifiëren is. Zijn die biologische eieren écht biologisch? Komt die olijfolie écht uit Toscane? Onderzoek naar voedselfraude richt zich bijvoorbeeld op:

Risicomanagement

Benieuwd in welke branches wij werkzaam zijn?

Bekijk de branches
boxarrow-up

Private labelservice

Wanneer u een private label produceert of private label eigenaar bent, wordt u vaak geconfronteerd met een complex administratief proces rondom specificatiebeheer en labels.

Etikettering
boxarrow-up

Predictive modelling

Met voorspellende microbiologie kunnen kwaliteitsmanagers de gevolgen van de behandeling van voedsel inschatten op groei, overleving en inactivatie van pathogene bacteriën.

Analyses
boxarrow-up

Opleidingsplan

Nieuwe medewerkers opleiden, een persoonlijk opleidingsplan of het onderhouden van kennis.

OpleidingenampTrainingen
boxarrow-up

Omgevingsmonitoringsplan

Een omgevingsmonitoringsplan helpt u om risico’s van buitenaf in kaart te brengen.

Analyses
boxarrow-up

Mystery guest

U kunt ervoor kiezen om uw organisatie te laten controleren door het inzetten van een mystery guest. Deze mystery guest zal op een niet afgesproken en onverwacht moment, in samenspraak met opdrachtgever, uw organisatie controleren. Wij staan voor een kwalitatieve en professionele aanpak. Met een kritische blik gaan we door uw organisatie. Toetsen huidige situatie Onze auditoren zijn volledig op de hoogte van de voedselveiligheidsschema’s en beoordelen de situatie in uw bedrijf. U wordt tijdens de onverwachte audit op verschillende punten gecontroleerd door een mystery guest van Foodtrust. Aan de hand hiervan geven wij verbeterpunten om uw food defense plan naar een hoger niveau te tillen. Deze audit geeft u inzicht in de huidige situatie en eventuele verbeterpunten van uw organisatie.

Risicomanagement
boxarrow-up

Module Specificaties

Het opstellen en onderhouden van specificaties is een complexe en tijdrovende taak. Met de module Specificaties kunt u online productspecificaties opmaken en beheren. Ingevoerde grondstof- en receptuurgegevens worden automatisch omgezet naar eindproductspecificaties. Aanpassingen in grondstoffen of recepturen kunnen direct worden doorgevoerd in alle bijbehorende eindproductspecificaties. Dit zorgt voor een aanzienlijke tijdbesparing in het specificatiebeheer. Genereer automatisch eindspecificaties en ingrediëntendeclaraties en bespaar tot 35% in handelingen. Met onze ervaring weten wij welke module het beste bij uw behoeften past. Voedselveiligheidsborging Via de makkelijke online QA applicatie beheert u alle recepten. Op basis van gegevens uit grondstofspecificaties vult u de database en maakt u recepten aan voor halffabricaten en eindproducten. Vanuit recepten kunt u direct interne specificaties downloaden, zodat u als productontwikkelaar bijvoorbeeld meteen inzicht hebt in de ingrediëntenlijst, kostprijzen, voedingswaarden en aanwezige allergenen. Ook kunnen deze interne specificaties dienen als informatiesheet voor een productieafdeling. Recepten kunt u automatisch omzetten naar een eindproductspecificatie waarin alle elementen om te kunnen voldoen aan de huidige wet- en regelgeving zijn opgenomen. Eindproductspecificaties kunt u zelf samenstellen in uw unieke eigen huisstijl of de huisstijl van uw klanten met behulp van de module Specificaties. Koppelingen De module Specificaties biedt de mogelijkheid koppelingen te realiseren met verschillende

QASoftware
boxarrow-up

Module Registraties

Met de module Registraties is het mogelijk om alle kwaliteitsregistraties volledig te automatiseren. Op deze wijze heeft u direct online inzicht in het verloop van processen binnen de organisatie. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om ingevoerde registraties goed te keuren en afwijkingen direct om te zetten tot passende acties. Op deze wijze kan op een efficiëntie wijze aan de eisen van wet- en regelgeving, hygiënecodes en diverse certificeringsnormen zoals BRC, IFS en FSSC 22000 worden voldaan. Breng eenvoudig en de snel de processen in kaart. Met onze ervaringen vinden we de module die het beste bij uw bedrijf past. Voor alle soorten registraties De module Registraties maakt het mogelijk alle soorten registraties te digitaliseren, variërend van CCP’s en andere operationele parameters tot het vastleggen van bezoekers. Registraties kunnen zowel kwalitatief, kwantitatief als open van aard zijn. Ingevulde registraties kunnen worden gekoppeld aan partijgegevens, waardoor deze op een later tijdstip makkelijk terug te vinden zijn. Processen direct inzichtelijk Alle registraties zijn in één online systeem te beheren en op een slimme wijze toe te kennen aan uitvoerende medewerkers met de module Registraties. Afwijkingen kunnen tijdens het invoeren van de registratie via een pop-up venster direct worden omgezet naar vooraf gedefinieerde acties.

QASoftware
boxarrow-up

Module Leveranciers

Het in kaart brengen van de voedselveiligheidsrisico’s van inkoopprocessen vormt een belangrijk onderdeel van een voedselveiligheidssysteem. Met de module Leveranciers maakt u deze inkoopprocessen inzichtelijk en beheerst u de risico’s, zodat u voldoet aan de wet- en regelgeving, hygiënecodes en de GFSI normen zoals BRC 7, IFS en FSSC 22000. Dit kunnen bijvoorbeeld risico’s zijn op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit, maar ook risico’s die betrekking hebben op duurzaamheid en milieu. Maak de inkoopprocessen inzichtelijk en beheers de risico’s van je leveranciers. Door uw leverancierssysteem te digitaliseren heeft u altijd realtime inzicht in de statussen van uw leveranciers.   Risicogroepen Welke beheersmaatregelen van toepassing zijn voor een bepaalde leverancier of groep leveranciers bepaalt u zelf. Op basis van een risicobeoordeling per productgroep kunt u de voorwaarden voor goedkeuring per leverancier instellen met de module Leveranciers. Met behulp van onze portal geeft u de leveranciers de mogelijkheid om in een eigen online omgeving zelf de data in te voeren die voor hen relevant is. Dit kunnen bijvoorbeeld kopieën van certificaten, keteninformatie, questionnaires of productspecificaties zijn. Complete leveranciersbeheersing met de module Leveranciers Alle onderdelen die bij de leveranciersbeheersing horen, kunt u uitvoeren met de online module Leveranciers. Zo nodigt u leveranciers snel uit

QASoftware
boxarrow-up

Module Inspecties

Normec Foodcare biedt u de mogelijkheid met de module Inspecties om alle inspecties en audits volledig te automatiseren en hiermee tot 60% van uw tijd te besparen. Met behulp van een tablet en onze online QA software kunt u op een makkelijke en efficiënte manier digitale inspecties inplannen, uitvoeren en opvolgen. De rapportage inclusief foto’s is na elke inspectie direct gereed en statistieken zijn automatisch bijgewerkt. Ook actiepunten zijn online beschikbaar en kunnen direct worden toegekend aan medewerkers. Wij kijken met u naar de modules die aansluiten bij uw digitaliseringsbehoeften. Zet met digitale inspecties data direct om naar informatie en bespaar tot 60% van uw tijd. Voor alle soorten inspecties Kwaliteitsmanagementsystemen zoals BRC, IFS en FSSC 22000 eisen dat u verschillende soorten inspectierondes uitvoert. Ook als u wilt voldoen aan de eisen uit de diverse hygiënecodes is het verstandig regelmatig inspecties uit te voeren en zo te controleren of uw locatie aan de gestelde eisen voldoet. Naast productie inspecties worden bij veel bedrijven bijvoorbeeld ook glas- en hard plastic controles, schoonmaakinspecties en food defense checks uitgevoerd. In onze module Inspecties kunt u zelf een onbeperkt aantal inspectielijsten ontwerpen en de inspectierondes lopen aan de hand van een tablet of smartphone.

QASoftware
boxarrow-up

Module Handboek

Kwaliteitsmanagement en het beheren van een handboek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met de module Handboek kunt u alle documenten digitaal beheren. Via uw eigen beveiligde online database heeft u altijd toegang tot het handboek met de laatste documentversies. Documenten kunnen online aangepast en goedgekeurd worden, zodat medewerkers altijd met de meest recente versies werken. Daarnaast bepaalt u zelf wat medewerkers mogen zien en aanpassen in de applicatie. Beheer alle handboeken in één systeem en werk altijd en overal met de juiste versie. Met onze kennis en ervaring creëren wij voor u een ideale handboekomgeving. Beheren van handboeken Hoe groot of klein een organisatie ook is, vaak worden er meerdere handboeken gebruikt. Met de module Handboek is het mogelijk om meerdere handboeken aan te maken en te beheren én om deze voor de lezer samen te voegen tot één handboek.  Zo hoeft u slechts eenmalig een document aan te passen. Met onze unieke rechtenstructuur kunt u bovendien zelf bepalen tot welke documenten iedere medewerker wel of geen toegang heeft. Eenvoudig in gebruik Documenten kunt u gemakkelijk aanmaken en beheren met de online editor. Met de automatische kop- en voettekst stel je eenmalig de gewenste lay-out voor al uw handboekdocumenten in

QASoftware
boxarrow-up

Module E-learning

Met onze QA software bieden wij een online E-learning platform voor een totaal opleidingsplan aan. Hiermee kunt u binnen één applicatie zelf E-learning trainingen ontwerpen, inplannen en laten volgen door medewerkers van uw organisatie op een door u te bepalen moment en op elke gewenste locatie. Met module E-learning kan dat zonder de belangrijke productieprocessen te onderbreken en tegelijkertijd voldoet u aan de eisen zoals gesteld in diverse kwaliteitsstandaarden (BRC, IFS en FSSC 22000), wet- en regelgeving en hygiënecodes. Door onze ervaring kunnen wij perfect inspelen op uw behoeften. Alle kennis van uw medewerkers up-to-date met E-learning. Zelf E-learning trainingen ontwerpen Met de module E-learning heeft u de mogelijkheid om zelf een onbeperkt aantal E-learning trainingen in eigen huisstijl te ontwerpen voor uw organisatie. De inhoud, vragen en lay-out van de E-learning trainingen kunt u volledig zelf bepalen. Indien gewenst kun u de trainingen zelfs voorzien van YouTube filmpjes. Ook certificaten en uitnodigingsbrieven kunt u volledig naar eigen wens (laten) ontwerpen. Op maat gemaakte trainingen met de module E-learning We kunnen ook kant-en-klare Cedeo erkende E-learnings aanleveren die voldoen aan de eisen die gesteld zijn in onder andere de BRC, IFS en FSSC 22000 norm. Zo kunnen bijvoorbeeld de volgende E-learnings

QASoftware
boxarrow-up

Microbiologische analyses

Wij hebben de kennis om te weten welke analyses voor u van belang zijn en welke onderzoeken uitgevoerd moeten worden.

Analyses
boxarrow-up

Memo module

Het uitwerken van verslagen van bijvoorbeeld management reviews, recalltesten, validaties, verificaties en het HACCP-team overleg behoort tot de vele werkzaamheden van een kwaliteitsafdeling. Met de memo module is het mogelijk deze verslaglegging te digitaliseren. Dit kan door het uitwerken van het verslag in de online editor of door het verslag als bijlage toe te voegen aan de memo. Acties die voortkomen uit het verslag kunnen direct worden aangemaakt, zodat deze gekoppeld zijn aan de memo. Acties worden automatisch opgenomen in de centrale actielijst. Met onze ervaringen vinden we de module die het beste bij uw bedrijf past. Direct inzicht in acties voortgekomen uit kwaliteitsverslagen Memo module in drie stappen Het opstellen van een digitale memo kunt u realiseren in slechts drie stappen: Bepaal tot welk onderwerp de memo behoort en stel in wie de memo mag bewerken, bekijken en goedkeuren. Typ uw verslag in de online editor of voeg het verslag direct toe als bijlage. Voeg eventuele acties toe, welke daarna in de centrale actielijst verschijnen. Voor al uw verslagen Met de memo module kunt u verslagen vastleggen voor allerlei onderwerpen, zoals recalls, verificaties, validaties, management reviews, interne audits, externe audits, ongedierte inspecties en food defense. Tijdens een BRC-, IFS-, FSSC

QASoftware
boxarrow-up

Mbo4 opleiding kwaliteitsmedewerker

De opleiding is voor kwaliteits-medewerkers die meer willen leren over kwaliteitssystemen, controles en audits.

OpleidingenampTrainingen
boxarrow-up

Massabalans

De afgelopen jaren zijn er diverse schandalen geweest welke betrekking hebben op het gebruik van alternatieve producten, zoals bijvoorbeeld het gebruik van paardenvlees in plaats van rundvlees. Ook producten met claims, zoals bijvoorbeeld biologisch, zijn gevoelig voor vervalsing. Traceerbaarheid is hierbij van essentieel belang. Massabalans kan u daarbij goed helpen.  Wij staan voor een premium en persoonlijke aanpak. Met onze kennis en kunde helpen bij u verder. Vierkantsvergelijking Een belangrijk middel om bovenstaande schandalen mogelijk aan het licht te brengen is de uitvoering van een massabalans, ook wel vierkantsvergelijking. Bij een massabalans worden de inkomende en uitgaande stroom volledig getraceerd en beoordeeld. Hierbij zal onder andere gebruik worden gemaakt van recepturen, grondstofinformatie, productiegegevens, uitlevergegevens, afvalgegevens, alternatieve stromen, bijvoorbeeld personeelsverkoop, enzovoorts. De inkomende en uitgaande stroom dienen met elkaar overeen te komen. U kunt deze vierkantsvergelijking uit laten voeren van uw eigen productieproces. Dit bijvoorbeeld om volledige transparantie te kunnen bieden aan uw afnemers. Tevens kunnen wij een massabalans uitvoeren bij uw leveranciers, dit om zeker te weten of u wel de producten ontvangt conform de afgesproken specificatie.

Risicomanagement
boxarrow-up

Maatwerk training

We richten de training op uw specifieke bedrijfssituatie en dagelijkse praktijk van uw medewerkers

OpleidingenampTrainingen
boxarrow-up

Kwaliteitssysteem

Om de voedselveiligheid in de levensmiddelenindustrie te kunnen waarborgen zijn voedselveiligheidssystemen, zoals BRC, FSSC 22000 en IFS ontwikkeld. Klanten kunnen van u eisen dat u een kwaliteitssysteem toepast. Onze vakspecialisten kunnen voor u een kwaliteitssysteem implementeren. Wij zorgen ervoor dat u voldoet aan de gestelde eisen van de betreffende norm. Wij staan voor een professionele en persoonlijke aanpak. Onze vakspecialisten gaan samen met u op zoek naar de best passende oplossing. Certificaat behalen Onze vakspecialisten hebben veel ervaring met het implementeren van kwaliteitssystemen bij bedrijven in de levensmiddelenindustrie. Zij zorgen ervoor dat alles goed verloopt en wordt geïmplementeerd. Zodra het hele kwaliteitssysteem naar behoren functioneert komt u in aanmerking voor een certificerende audit van een Certificerende Instelling. Wanneer dat succesvol verloopt ontvangt u het officiële certificaat. Diversiteit aan kwaliteitssysteem Er zijn veel verschillende kwaliteitssystemen waar u aan kunt voldoen. Afhankelijk van uw product, uw klanten en uw afzetmarkt moet of kunt u voldoen aan verschillende eisen. Voorbeelden van kwaliteitssystemen zijn: AIB BRC Agents & Brokers BRC Consumer Products BRC Food Safety BRC Packaging & Materials BRC Storage & Distriubution  FSSC 22000 GlobalG.A.P HACCP IFS Broker IFS Food FS Global Markets Food IFS Global Markets Logistics IFS PACsecure IFS Wholesale/ Cash

Kwaliteitszorg
boxarrow-up

Klokkenluidersregeling

Ten behoeve van het melden van misstanden en afwijkingen inzake productintegriteit kunt u zich aansluiten bij de klokkenluidersregeling. Met deze regeling kunnen uw medewerkers volledig anoniem melding maken bij Normec Foodcare om misstanden en/of afwijkingen te communiceren. Wij staan voor een kwalitatieve en praktische aanpak. Na een melding gaan we aan de slag om de oorzaak van de melding te achterhalen. Gefaseerd stappenplan Wij zullen de melding vastleggen en communiceren met het management van de betreffende organisatie. Door de uitvoering van een gefaseerd stappenplan zal de melding in behandeling genomen worden. Ten eerste zullen we een diepgaande oorzaakanalyse uitvoeren, waarna correcties en corrigerende maatregelen zullen worden getroffen om afwijkingen betreffende de productintegriteit en hun oorzaken weg te nemen. Ter afsluiting zal geverifieerd worden of de juiste maatregelen zijn getroffen. BRC 8 Vanuit enkele eisen is het tegenwoordig verplicht om een klokkenluidersregeling te hebben. In de conceptversie van BRC Global Standard for Food Safety versie 8 staat dit onder andere vermeld. Hierin staat vermeld dat een in procedure moet zijn vastgelegd hoe het hoger management dient om te gaan met klokkenluidersmeldingen. Overeenkomst klokkenluidersregeling Een effectieve regeling heeft grote voordelen voor uw organisatie. Zodra uw organisatie zich aansluit bij de klokkenluidersregeling wordt er

KwaliteitszorgRisicomanagement
boxarrow-up

Incompany training

Al onze trainingen kunnen wij voor u als een incompany training verzorgen bij u op locatie.

OpleidingenampTrainingen
boxarrow-up

Houdbaarheidsonderzoek

Tijdens een houdbaarheidsonderzoek bepalen wij aan de hand van microbiologisch en sensorisch onderzoek om de houdbaarheid van een product.

Analyses
boxarrow-up

Food defense plan

In het Food defense plan wordt met behulp van de vastgestelde risico’s uit de TACCP analyse bepaald welke maatregelen genomen kunnen worden om de risico’s te borgen. Locaties waar uw organisatie een verhoogd risico loopt, zullen het uitgangspunt zijn van het plan. Wij staan voor een premium en flexibele aanpak. Wij bepalen de risico’s en stellen samen met u een gedegen plan op. Objectieve blik bij het Food defense plan In het Food defense plan zullen de mogelijke maatregelen vastgelegd worden, waarna ze geïmplementeerd en uitgevoerd kunnen worden. Mogelijke maatregelen om de risico’s te kunnen borgen zijn: Doordat wij als onafhankelijke experts dit Food defense plan opstellen, zal er van ‘bedrijfsblindheid’ geen sprake zijn. Door een heldere blik, interviews en grondige locatiebezoeken komen we tot een praktisch en werkbaar plan. Dit plan geeft een duidelijk beeld van mogelijke risicopunten in uw bedrijf.

Risicomanagement
boxarrow-up

Flexibele QA en QC inzet

Het inzetten van deskundige medewerkers op momenten dat dit nodig is, is een kostenbesparende oplossing waarbij de kwaliteit omhoog gaat. Heeft u behoefte aan tijdelijke ondersteuning? Dan bieden de interim oplossingen van Normec Foodcare uitkomst. Wij kunnen elke medewerker met elk gewenst niveau en werkervaring bieden. Onze flexibele QA en QC inzet garandeert de continuïteit bij uw bedrijf.  Wij staan voor kwaliteit, flexibiliteit en snelheid. Door continu op zoek te gaan naar verbeterpunten voor kwaliteit handelen wij op het hoogst haalbare niveau. Flexibele QA en QC inzet De kwaliteitseisen in de voedingsmiddelenindustrie worden steeds uitgebreider en wetten, regels en voedselveiligheidsnormen wijzigen continu. Door de toenemende druk op kwaliteits- en voedselveiligheidsvraagstukken is er steeds meer behoefte aan een helpende hand van een kwaliteitsmanager die direct inzetbaar is. Wij hebben hoogopgeleide QA-specialisten in dienst, die ook als meewerkend coach naar de productie kunnen optreden. De flexibele QA inzet helpt bijvoorbeeld acht uur per week mee aan complexe vraagstukken. In andere gevallen is hij of een soort achtervang wanneer tijdelijk meer capaciteit nodig is. Interimoplossing Om procesbeheersing in de levensmiddelenindustrie op de juiste wijze te kunnen uitvoeren, zijn continuïteit en deskundigheid een vereiste. Ook indien er behoefte is aan tijdelijke ondersteuning als gevolg

Kwaliteitszorg
boxarrow-up

Etiketteringsspecialist

Deeltijddetachering houdt in dat u voor een bepaald aantal uren per periode de arbeid, kennis en kunde van een specialist inkoopt.

Etikettering
boxarrow-up

Etiketcheck

Onze etiketteringsspecialisten beoordelen uw etiketten en sturen u een complete eindrapportage met bevindingen en aanbevelingen.

KwaliteitszorgEtikettering
boxarrow-up

E-learning

Medewerkers kunnen op elk tijdstip en locatie online een training volgen over kwaliteit en voedselveiligheid.

OpleidingenampTrainingen
boxarrow-up

Consultancy

Het projectmatig implementeren, verbeteren, structureren en handhaven van bedrijfsprocessen staat centraal bij Normec Foodcare. Wij bieden verschillende consultancy oplossingen aan. Samen met de opdrachtgever bepalen wij de doelstellingen en brengen die op basis van een vooropgesteld plan ten uitvoer. Hierdoor weet u altijd waar u aan toe bent. Doordat specialisten voor u aan het werk zijn worden projecten altijd succesvol doorlopen. Wij staan voor persoonlijke aandacht, kwaliteit en een premium service. Wij werken en handelen op het hoogst haalbare niveau. Implementatie De implementatie en handhaving van een voedselveiligheidssysteem als BRC, IFS, FSSC 22000 of HACCP is voor ons dagdagelijkse business. Wij kunnen u tevens helpen bij het verkrijgen van bekende productkeurmerken als het Beter Leven sterrensyteem, MSC, QS of Halal. De keuze voor welke certificaten of keurmerken u wenst te behalen, wordt bepaald door binnen- of buitenlandse markten die u bedient, eisen van externe partijen en de doelstellingen van uw bedrijf. In het concultancy traject maken we samen met u afwegingen om zo tot een weloverwogen, goede beslissing te komen. Wij zorgen er stap voor stap voor dat uw bedrijf aan de normeisen voldoet waarna het systeem wordt gecertificeerd door een Certificerende Instelling. Op locatie consultancy oplossingen Omdat wij praktijkgericht

Kwaliteitszorg
boxarrow-up

Smaakonderzoek

Een product op smaak laten testen? Normec Sensory kan u helpen met een goed en deskundig smaakonderzoek. Uw doelgroep test uw producten in het Smaakhuis.  Zo krijgt u een goed beeld hoe uw doelgroep over uw product denkt. Wilt u meer weten over de mogelijkheden?  Kijk hier of neem dan contact met ons op.

Sensorischonderzoek
boxarrow-up

Non-food FMCG onderzoek

Normec Sensory test niet alleen voedingsmiddelen. Ook non-food producten (denk aan schoonmaakartikelen, persoonlijke verzorgingsproducten en diergerelateerde producten) onderwerpen wij aan een non-food FMCG onderzoek. Zo komen wij erachter wat de consument van de kwaliteit vindt. Wilt u meer weten over de mogelijkheden?  Kijk hier of neem dan contact met ons op.

Sensorischonderzoek
boxarrow-up

Huismerkonderzoek

Een constante kwaliteit voor uw huismerkproduct is onwijs belangrijk. Om dit voor elkaar te krijgen kan een huismerkonderzoek helpen. Wij onderzoeken dan of uw product in de smaak valt bij consumenten en wat de (mogelijke) verbeterpunten zijn. Wij onderzoeken de kwaliteit voor uw complete assortiment huismerkproducten. Wilt u meer weten over de mogelijkheden?  Kijk hier of neem dan contact met ons op.

Sensorischonderzoek
boxarrow-up

Concept onderzoek

Wilt u erachter komen of er potentie zit in uw concept? Of wilt u een geheel nieuw product laten testen? Normec Sensory kan u daarbij helpen door middel van een concept onderzoek. Hierdoor heeft u de kans om uw concept aan te passen of te verbeteren.   Wilt u meer weten over de mogelijkheden?  Kijk hier of neem dan contact met ons op.

Sensorischonderzoek
boxarrow-up

Kwaliteitsprogramma

Wilt u vaststellen of het niveau van uw product het gehele jaar door goed is? En zo de positie van uw product in de markt te handhaven of te verbeteren? Het kwaliteitsprogramma van Normec Sensory helpt u hierbij. Met het kwaliteitsprogramma wordt een product meerdere keren per jaar getest. Wilt u meer weten over de mogelijkheden?  Kijk hier of neem dan contact met ons op.

Sensorischonderzoek
boxarrow-up

Verpakkingsonderzoek

Is mijn verpakking aantrekkelijk genoeg? Spreekt de verpakking de juiste doelgroep aan? Vertelt de verkapping het juiste verhaal? Deze vragen kunt u beantwoorden na een verpakkingsonderzoek. Na dit onderzoek kunt u, waar nodig, uw verpakking aanpassen. En niet te vergeten, deze beter afstemmen op de wensen van uw doelgroep. Wilt u meer weten over de mogelijkheden?  Kijk hier of neem dan contact met ons op.

Sensorischonderzoek
boxarrow-up

Chemische analyses

Door middel van chemische analyses kunt u de samenstelling van producten achterhalen.

Analyses
boxarrow-up

Challengetest

Met een challengetest onderzoeken wij in hoeverre een micro-organisme in uw product kan groeien.

Analyses
boxarrow-up

Chain of custody

De productieketens, van oorsprong tot en met de eindconsument, worden steeds complexer. Eén van de redenen is dat de productieketens steeds internationaler worden. Tevens zijn er steeds meer samengestelde producten. Voordat het product bij de eindconsument op het bord ligt zijn er vele schakels aan vooraf gegaan. Daarom wordt chain of custody, ofwel ketenbeheersing, steeds belangrijker. Zo wordt de productieketen goed in kaart gebracht. Wij staan voor een persoonlijke en kwalitatieve aanpak. Wij zorgen ervoor dat uw chain of custody gedegen is opgezet. Transparantie Naar aanleiding van diverse schandalen verwacht de consument meer transparantie in de gehele keten. Als producent is het belangrijk om volledige transparantie te kunnen bieden aan uw afnemers. Chain of custody kan hieraan een belangrijke bijdrage leveren. Daarmee biedt u een duidelijk overzicht van de productieketens binnen uw bedrijf. Verschillende kwaliteitsstandaarden Bewaking van de keten is essentieel voor de beheersing van de mogelijke risico’s. In diverse kwaliteitsstandaarden, zoals GLOBAL GAP en BRC worden eisen gesteld ten aanzien van de chain of custody. Een sluitende traceerbaarheid, een volledige scheiding en analyse van het proces van de producten zijn onderdelen ter beheersing van de chain of custody. Chain of Custody beoordelen Onze projectmanagers van Foodtrust kunnen u ondersteunen bij het opstellen, implementeren

Risicomanagement
boxarrow-up

Certificering BRC, FSSC en IFS

Gecertificeerd of erkend worden door een Certificerende Instelling kan wanneer een bedrijf aan specifieke eisen van een standaard voldoet. Tijdens een audit wordt beoordeeld of een organisatie niet alleen in theorie (handboek) maar ook in de praktijk aan de normeisen voldoet en zo een certificering kan behalen. Wij staan voor een persoonlijke, praktische en flexibele aanpak. Door onze actuele kennis en ervaring kunnen wij u goed helpen op weg naar de certificering van uw bedrijf. Begeleiding bij een certificering De keuze voor een certificaat, keurmerk of een combinatie hiervan, hangt af van welke markten u in het binnen- of buitenland bedient, wat de ambitie van uw bedrijf is en wat de eisen van externe partijen zijn. Wij maken samen met u een weloverwogen afweging  welke certificering passend is. In samenwerking met uw medewerkers verzorgen wij de implementatie van het betreffende systeem zoals BRC, FSSC 22000 en IFS, ondersteunen we bij de certificeringsaudit en zorgen we voor handhaving van het  door uw gewenste kwaliteitssystemen. Daarbij gaat de meeste aandacht uit naar het creëren van bewustwording en draagvlak bij de medewerkers welke met het kwaliteitssysteem aan de slag gaan. Hierbij wordt gewerkt aan structurele verbetering van uw organisatie en de bijbehorende processen.

Kwaliteitszorg
boxarrow-up

Centrale actielijst

Op de kwaliteitsafdeling komen acties voort vanuit allerlei verschillende invalshoeken. De kunst is om als kwaliteitsafdeling alle acties overzichtelijk te verzamelen en uit te zetten naar de juiste personen binnen de organisatie en dan ook nog eens tijdig te controleren of de acties voldoende zijn uitgevoerd of zijn afgerond. De centrale actielijst helpt je om het overzicht te behouden en tijdig bij te sturen waar dat nodig is. Met de centrale actielijst heeft u in één oogopslag duidelijk wat de status is per actie. Acties overzichtelijke beheren en afhandelen volgens BRC, IFS en FSSC 22000 eisen. Eén centrale actielijst Werk je met de modules Inspecties en/of Registraties? Dan worden de acties die voortkomen uit uitgevoerde inspecties en registraties automatisch overgenomen in de centrale actielijst. Maar ook als je niet met deze modules werkt, kun je veel voordeel halen uit het gebruik van de centrale actielijst. Zo kun je zelf losse acties aanmaken en categoriseren. Daarnaast worden acties die voortkomen uit memo’s automatisch opgenomen in de centrale actielijst. Je hebt dus nooit meer te maken met losse acties die in diverse documenten en lijsten ‘rondzweven’. Gedeelde verantwoordelijkheid Als kwaliteitsafdeling moet je de diverse acties uitzetten naar de juiste personen binnen de organisatie. Met

QASoftware
boxarrow-up

Audits & inspecties

Vrijwel dagelijks verrichten onze auditoren en inspecteurs audits en inspecties bij levensmiddelenbedrijven in zowel binnen- als buitenland.  Onze auditoren en inspecteurs beschikken over ruime kennis en ervaring, zijn gedreven in hun vak en  weten exact hoe ze interne audits, inspecties, supplier- of certificeringsaudits moeten aanpakken. Het uitvoeren van audits beperkt de risico’s op onregelmatigheden tijdens klantbezoeken, certificeringsaudits en NVWA audits. Wij staan voor een persoonlijke, praktische en professionele aanpak. Door onze actuele kennis zijn we altijd op de hoogte van de laatste eisen en kunnen wij u goed helpen. Normen en eisen De auditoren en inspecteurs hebben ruime ervaring met diverse normen zoals HACCP, BRC,  FSSC 22000 en IFS. Zij beschikken over actuele kennis ten aanzien van  de laatste eisen van de NVWA, de GFSI normen en/of andere normen die (internationale) afnemers  van u eisen . Normec Foodcare weet wat er van u verwacht wordt tijdens audits en inspecties en aan welke eisen u moet voldoen.  Met onze hulp zorgen wij ervoor dat deze normen en eisen  op de juiste manier worden opgezet en helpen u met de implementatie daarvan. Interne audits en inspecties Onze auditoren zijn tijdens audits en inspecties volledig objectief en hebben actuele kennis van voedselveiligheidsschema’s. Hierdoor

AuditsampInspectiesKwaliteitszorg
boxarrow-up

Blended learning

Deze interactieve manier van leren combineert E-learning met klassikale training voor een effectiever resultaat.

OpleidingenampTrainingen
boxarrow-up

International Featured Standard (IFS)

International Featured Standard (IFS) is een standaard om kwaliteit en voedselveiligheid van productieprocessen mogelijk te maken.

Kwaliteitszorg
boxarrow-up

Nulmeting

Normen en standaarden veranderen snel. Om te zorgen dat u voldoet aan de gestelde norm, voeren wij graag voor u een nulmeting (GAP-analyse) uit. Met een GAP-analyse maken wij voor u inzichtelijk wat de status is van uw bedrijf. Het brengt alle mogelijke risico’s op het gebied van voedselveiligheid (HACCP), Food defense (TACCP) en voedselfraude (VACCP) in kaart. De status ten opzichte van alle eisen in de desbetreffende norm werken wij uit in een rapportage. Hierin vindt u onder andere de hoofdpunten die aandacht verdienen binnen uw bedrijf. Wilt u meer informatie over onze nulmeting? Lees hier meer of neem contact met ons op.

AuditsampInspecties
boxarrow-up

Leveranciersaudits

Transparantie binnen de gehele voedselketen speelt een steeds belangrijkere rol. Leveranciersaudits zijn daarbij van groot belang. Zij moeten effectief risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van grondstoffen beheren. Hulp nodig bij uw leveranciersaudit? Wij ondersteunen u graag. Met een leveranciersaudit evalueren wij of uw leverancier volgens de juiste richtlijnen werkt en levert. Onze auditoren zijn op de hoogte van alle laatste normen en eisen en kunnen u goed adviseren. Wij voeren audits geheel op maat uit. Samen met u bepalen wij een passend plan zodat uw ketenborging in orde is. Wilt u meer informatie over leveranciersaudits? Lees hier verder of neem contact met ons op.

AuditsampInspecties
boxarrow-up

Zelfcontrolesysteem

Het zelfcontrolesysteem verzorgt jaarlijks twee onaangekondigde controles bij aangesloten bedrijven. Inspecteurs voeren voedselveiligheidsinspecties uit waarbij ze alle elementen vanuit de geldende hygiënecode beoordelen. Het zelfcontrolesysteem geeft inzicht in de prestaties en beheersing van de voedselveiligheid en kwaliteitsbeheersing. Doordat het systeem geaccepteerd is door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) kan deelname voor aangepast toezicht van de NVWA zorgen. Dit houdt in dat de NVWA in haar toezicht rekening houdt met bedrijven die op een goed niveau presteren. Wilt u meer informatie of weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees hier meer of neem dan contact met ons. Wij helpen u graag.

AuditsampInspecties
boxarrow-up

Inspecties

Een kwaliteitssysteem is een continu en systematisch proces van meten, verbeteren en vernieuwen van processen en producten. Inspecties zijn hier een belangrijk onderdeel van. Onze inspecteurs helpen u graag dit proces juist te doorlopen. Wij voeren voor u volledig onafhankelijke en objectieve inspecties uit. Dit kan tegen een hygiënecode, maar ook tegen uw eigen systeem. Onze auditoren zijn op de hoogte van de actuele voedselveiligheidsschema’s. Hierdoor hebben zij snel aandacht voor de zwakkere processchakels en brengen zij makkelijk risico’s in kaart. Bent u benieuwd wat onze auditoren en inspecteurs voor uw audits kunnen betekenen? Lees hier meer of neem contact met ons op.

AuditsampInspecties
boxarrow-up

FSSC 22000 (Food Safety System Certification)

Het FSSC 22000 schema bevat een certificeringsmodel dat gebruikt kan worden voor de gehele voedselketen. De documenten bevatten eisen voor bedrijven in de voedselketen om certificering te behalen.

Kwaliteitszorg
boxarrow-up

ISO 22000

ISO 22000 is een standaard op het gebied van voedselveiligheid die is ontwikkeld door de Internationale Organisatie van Standaardisatie. ISO 22000 heeft als doel om een voedselveiligheidsnorm te ontwikkelen die wereldwijd geaccepteerd wordt. De norm is toepasbaar in de gehele voedselketen. Onder andere leveranciers, producenten van voedingsmiddelen en producenten van verpakkingsmaterialen kunnen met deze norm uit de voeten. ISO 22000 bevat onder andere elementen als interactieve communicatie, systeemmanagement, basisvoorwaardenprogramma en HACCP-principes. De norm heeft als doel om de consument veilig voedsel te bieden. De vorige versie van ISO 22000 stamde nog uit 2005. Het werd dus tijd om deze norm te vernieuwen. ISO 22000 is een onderdeel van FSSC 22000, daardoor is de verwachting dat volgend jaar ook een FSSC 22000 schema versie 5 wordt uitgebracht. Deze versie 5 wordt gebaseerd op de nieuwe ISO 22000 eisen. Op 19 juni 2018 is de opvolger van ISO 22000:2005 gepubliceerd, de ISO 22000:2018.  

Kwaliteitszorg
boxarrow-up

Productonderzoek

Smaakonderzoeken, onderzoeken die testen of een verpakking aantrekkelijk is, concept onderzoeken of een onderzoek naar de geschiktheid van een product voor kinderen. Allemaal testen die Normec Sensory uitvoert. En ook allemaal onderzoeken die onder de noemer productonderzoek vallen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden?  Kijk hier of neem dan contact met ons op.

Sensorischonderzoek
boxarrow-up

Penalty Analyse

Hoe komt het dat mijn product niet goed scoort? Wat is zinvol om te verbeteren aan mijn product? Allemaal vragen die u zichzelf misschien wel gaat stellen als uit onderzoek blijkt dat een product niet aan de verwachting van de consument voldoet. Deze vragen neemt Normec Sensory allemaal mee in de Penalty Analyse, vanwaar u weer verder kunt met het verbeteren van uw product. Wilt u meer weten over de mogelijkheden?  Kijk hier of neem dan contact met ons op.

Sensorischonderzoek
boxarrow-up

In-home onderzoek

Op zoek naar een goed betaalbaar onderzoek bij de consument thuis? Dan is het in-home onderzoek van Normec Sensory precies wat u zoekt. Want in de thuisomgeving van de consument meten we de objectiefste productbeoordeling.  Wilt u meer weten over de mogelijkheden ?  Kijk hier of neem dan contact met ons op.

Sensorischonderzoek
boxarrow-up

Het Smaakhuis

Een smaakonderzoek uitvoeren? Dat kan in het Smaakhuis van Normec Sensory. Een speciaal panel proeft dan uw product en geven hun beoordeling door middel van een online vragenlijst. Zo weet u voor een scherpe prijs en een korte doorlooptijd wat de consumenten van uw product vinden. Wilt u meer weten over de mogelijkheden ?  Kijk hier of neem dan contact met ons op.

Sensorischonderzoek
boxarrow-up

Normec NormBase

Alle uitgevoerde onderzoeken van de afgelopen drie jaar in één database, dat is de NormBase van Normec Sensory. De Normbase heeft veel voordelen, denk bijvoorbeeld aan het altijd inzien van de gemiddelde scores van de onderzoeken.  De Normec NormBase is voor alle klanten van Normec Sensory beschikbaar en geheel kosteloos. Wilt u meer weten over de mogelijkheden ?  Kijk hier of neem dan contact met ons op.  

Sensorischonderzoek
boxarrow-up

BRC

De keuze voor een bepaald BRC certificaat, keurmerk of een combinatie hiervan, hangt namelijk in sterke mate af van de markten die u bedient en uw ambitie als bedrijf.

Kwaliteitszorg
© 2019 Normec Foodcare Privacy
nlende
Offerte aanvragen
Care for Food Group gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is de Care for Food Group met IvoMar Marktonderzoek overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten
IvoMar Marktonderzoek gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is IvoMar Marktonderzoek met de Care for Food Group overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten