• Nederlands
    • Engels
    • Duits

Diensten

Voedingsmiddelen leggen een hele weg af voordat ze op het bord van de consument terechtkomen. Op elk moment moet je garanderen dat de voedselveiligheid voldoet aan de gestelde wetgeving en de productkwaliteit van het juiste niveau is. En uiteindelijk mag dit alles niet ten koste gaan van de smaak. Een uitdagend proces met veel kritische punten. Hoe zorg jij ervoor dat je altijd alles onder controle hebt?

Om ervoor te zorgen dat jij overzicht houdt, is het effectiever om alles bij één partij onder te brengen. Normec Foodcare heeft alle expertises en kennis gebundeld. En dat levert voordelen op. Zo geeft het jou beter inzicht in alle kansen en risico’s van een product of productieproces. Maar belangrijker nog: door de gecombineerde kennis en de meer dan 25 jaar ervaring heb je met Normec Foodcare de beste sparringpartner en kun je rekenen op de beste zorg op het gebied van voedselveiligheid, productkwaliteit en smaak.

boxarrow-up

Wetgevingsvraagstukken

De wet- en regelgevingen veranderen regelmatig. Dit kan het voor je lastig maken om een juist etiket op te stellen.

Etikettering
boxarrow-up

Voedselfraudeplan

In het voedselfraudeplan wordt met behulp van de vastgestelde risico’s uit de VACCP inventarisatie bepaald welke maatregelen genomen kunnen worden om de risico’s te borgen. Producten en processen welke een hoog risico vormen zullen het uitgangspunt zijn van het voedselfraudeplan. Wil je meer weten over de mogelijkheden?  Kijk hier of neem contact met ons op.

Risicomanagement
boxarrow-up

Verhandelbaarheidsrapport

Normec Foodcare kan voor je het gewenste rapport opstellen en aanleveren. Nadat je wensen zijn doorgesproken, zorgen wij ervoor dat de producten bij je worden opgehaald.

AnalysesEtikettering
boxarrow-up

QA Uitbesteding

Komen je medewerkers tijd te kort voor alle QA en QC werkzaamheden? Het uitbesteden van sommige werkzaamheden kan dan een uitkomst zijn. Maar wij snappen dat dit tegelijkertijd ook een lastige keuze is. Is de kwaliteit gewaarborgd, wat kost het en wat levert het me op? Wij verzekeren je, dat als je kiest voor het inzetten van een projectmanagers van Normec Quality Assurance, dat zowel de continuïteit, als de kennis en de kunde gewaarborgd blijft.  Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk hier of neem contact met ons op.

Kwaliteitszorg
boxarrow-up

Trainingsaanbod

Normec Foodcare biedt een breed scala aan opleidingen en trainingen over kwaliteitszorg en voedselveiligheid aan.

OpleidingenampTrainingen
boxarrow-up

Specificatiebeheer

Je specificaties moeten tenminste voldoen aan de Verordening (EU) nr. 1169/2011.

Etikettering

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op

Neem contact op Bekijk alle projecten
boxarrow-up

Risicoscan

Alvorens wijzigingen kunnen worden gedaan om de kans op opzettelijke of onopzettelijke besmetting te verkleinen dien je op de hoogte te zijn van alle mogelijke risico’s. Met een risicoscan, ook wel nulmeting, brengen wij alle mogelijke risico’s in kaart op het gebied van voedselveiligheid (HACCP), Food defense (TACCP) en voedselfraude (VACCP) op alle niveau’s. Wil je meer weten over de mogelijkheden?  Kijk hier of neem contact met ons op.

Risicomanagement
boxarrow-up

Risico-inventarisatie

Het is belangrijk om een risico-inventarisatie te maken om te beoordelen waar in jouw organisatie je risico loopt. Denk hierbij aan opzettelijke besmetting of vervalsing in de vorm van Food defense (TACCP) of voedselfraude (VACCP). Wil je meer weten over de mogelijkheden?  Kijk hier of neem contact met ons op.

Risicomanagement
boxarrow-up

Productkeurmerk

Om de consument goed te informeren of een product bijvoorbeeld Biologisch is en om de voedselveiligheid te kunnen garanderen, is er een productkeurmerk ontwikkeld. Producten met een bepaald keurmerk moeten voldoen aan bepaalde eisen die een keurmerk stelt. Wij staan voor een persoonlijke en kwalitatieve aanpak. Met onze kennis zorgen we samen ervoor dat je voldoet aan de gestelde eisen voor een productkeurmerk. Eisen regels en eisen per productkeurmerk Er zijn veel verschillende productkeurmerken. Voorbeelden van keurmerken zijn glutenvrij, Halal, IKB, Kosher, Max Havelaar, Milieukeur en UTZ. Ieder keurmerk heeft zo zijn eigen regels en eisen om aan te voldoen. De eisen zijn vaak productspecifieke eisen, maar kunnen ook invloed hebben op de verpakking en het bewustzijn van de consument. Onze projectmanagers weten veel over de verschillende keurmerken en kunnen je in het proces helpen om te voldoen aan de eisen. Het is van jouw product afhankelijk of je moet voldoen aan een productkeurmerk. Naast de eerder genoemde keurmerken kunnen onze projectmanagers je helpen met de eisen van de volgende keurmerken: ASC Beschermde Geografische Aanduiding Beschermde Oorsprongsbenaming Beter Leven Biologisch/Skal Demeter Keten Duurzaam Rundvlees Keten Duurzaam Varkensvlees  Label Rouge MSC Rainforest Alliance Rondeel RSPO – Certified Sustainable Palm Oil Varken van Morgen

Kwaliteitszorg
boxarrow-up

Productanalyse

Met diverse analysetechnieken is de herkomst van de ingrediënten te achterhalen. Ons erkend laboratorium kan jouw producten analyseren en zo eventueel voedselfraude aan het licht brengen. Zo heb je een gedegen productanalyse. Als jouw toeleveranciers weten dat eventuele fraude snel op te sporen is, zullen ze waarschijnlijk minder snel in de verleiding komen om paardenvlees als rundvlees te verkopen, of om melamine bij de melk te doen. Wil je meer weten over de mogelijkheden?  Kijk hier of neem contact met ons op.

Risicomanagement

Benieuwd in welke branches wij werkzaam zijn?

Bekijk de branches
boxarrow-up

Private labelservice

Wanneer je een private label produceert of private label eigenaar bent, word je vaak geconfronteerd met een complex administratief proces rondom specificatiebeheer en labels.

Etikettering
boxarrow-up

Predictive modelling

Met voorspellende microbiologie kunnen kwaliteitsmanagers de gevolgen van de behandeling van voedsel inschatten op groei, overleving en inactivatie van pathogene bacteriën.

Analyses
boxarrow-up

Opleidingsplan

Nieuwe medewerkers opleiden, een persoonlijk opleidingsplan of het onderhouden van kennis.

OpleidingenampTrainingen
boxarrow-up

Omgevingsmonitoringsplan

Een omgevingsmonitoringsplan helpt je om risico’s van buitenaf in kaart te brengen.

Analyses
boxarrow-up

Mystery guest

Op een onverwacht moment door een mystery guest bezocht worden voor jouw food defense? Dit is de perfecte manier om inzicht te krijgen in de huidige situatie. Natuurlijk krijg je ook verbeterpunten, om zo jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen. De mystery guest komt op een niet afgesproken tijdstip, maar natuur wel in samenspraak met de opdrachtgever, jouw organisatie controleren. Wil je meer weten over de mogelijkheden?  Kijk hier of neem contact met ons op.

Risicomanagement
boxarrow-up

Module Specificaties

Het opstellen en onderhouden van specificaties is een complexe en tijdrovende taak. Met de module Specificaties kan je online productspecificaties opmaken en beheren. Ingevoerde grondstof- en receptuurgegevens worden automatisch omgezet naar eindproductspecificaties. Aanpassingen in grondstoffen of recepturen kunnen direct worden doorgevoerd in alle bijbehorende eindproductspecificaties. Dit zorgt voor een aanzienlijke tijdbesparing in het specificatiebeheer. Wil je meer weten over de mogelijkheden?  Kijk hier of neem contact met ons op.

QASoftware
boxarrow-up

Module Registraties

Met de module Registraties is het mogelijk om alle kwaliteitsregistraties volledig te automatiseren. Op deze wijze heb je direct online inzicht in het verloop van processen binnen de organisatie. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om ingevoerde registraties goed te keuren en afwijkingen direct om te zetten tot passende acties. Op deze wijze kan op een efficiëntie wijze aan de eisen van wet- en regelgeving, hygiënecodes en diverse certificeringsnormen zoals BRC, IFS en FSSC 22000 worden voldaan. Wil je meer weten over de mogelijkheden?  Kijk hier of neem contact met ons op.

QASoftware
boxarrow-up

Module Leveranciers

Het in kaart brengen van de voedselveiligheidsrisico’s van inkoopprocessen vormt een belangrijk onderdeel van een voedselveiligheidssysteem. Met de module Leveranciers maak je deze inkoopprocessen inzichtelijk en beheers je de risico’s, zodat je voldoet aan de wet- en regelgeving, hygiënecodes en de GFSI normen zoals BRC 7, IFS en FSSC 22000. Dit kunnen bijvoorbeeld risico’s zijn op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit, maar ook risico’s die betrekking hebben op duurzaamheid en milieu. Wil je meer weten over de mogelijkheden?  Kijk hier of neem contact met ons op.

QASoftware
boxarrow-up

Module Inspecties

Normec CareNet Online biedt je de mogelijkheid met de module Inspecties om alle inspecties en audits volledig te automatiseren en hiermee tot 60% van je tijd te besparen. Met behulp van een tablet en onze online QA software kan je op een makkelijke en efficiënte manier digitale inspecties inplannen, uitvoeren en opvolgen. De rapportage inclusief foto’s is na elke inspectie direct gereed en statistieken zijn automatisch bijgewerkt. Ook actiepunten zijn online beschikbaar en kunnen direct worden toegekend aan medewerkers. Wil je meer weten over de mogelijkheden?  Kijk hier of neem contact met ons op.

QASoftware
boxarrow-up

Module Handboek

Kwaliteitsmanagement en het beheren van een handboek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met de module Handboek kan je alle documenten digitaal beheren. Via jouw eigen beveiligde online database heb je altijd toegang tot het handboek met de laatste documentversies. Documenten kunnen online aangepast en goedgekeurd worden, zodat medewerkers altijd met de meest recente versies werken. Daarnaast bepaal je zelf wat medewerkers mogen zien en aanpassen in de applicatie. Wil je meer weten over de mogelijkheden?  Kijk hier of neem contact met ons op.

QASoftware
boxarrow-up

Module E-learning

Met onze QA software bieden wij een online E-learning platform voor een totaal opleidingsplan aan. Hiermee kan je binnen één applicatie zelf E-learning trainingen ontwerpen, inplannen en laten volgen door medewerkers van jouw organisatie op een door je te bepalen moment en op elke gewenste locatie. Met module E-learning kan dat zonder de belangrijke productieprocessen te onderbreken en tegelijkertijd voldoe je aan de eisen zoals gesteld in diverse kwaliteitsstandaarden (BRC, IFS en FSSC 22000), wet- en regelgeving en hygiënecodes. Wil je meer weten over de mogelijkheden?  Kijk hier of neem contact met ons op.

QASoftware
boxarrow-up

Microbiologische analyses

Wij hebben de kennis om te weten welke analyses voor je van belang zijn en welke onderzoeken uitgevoerd moeten worden.

Analyses
boxarrow-up

Memo module

Het uitwerken van verslagen van bijvoorbeeld management reviews, recalltesten, validaties, verificaties en het HACCP-team overleg behoort tot de vele werkzaamheden van een kwaliteitsafdeling. Met de memo module is het mogelijk deze verslaglegging te digitaliseren. Dit kan door het uitwerken van het verslag in de online editor of door het verslag als bijlage toe te voegen aan de memo. Acties die voortkomen uit het verslag kunnen direct worden aangemaakt, zodat deze gekoppeld zijn aan de memo. Acties worden automatisch opgenomen in de centrale actielijst. Wil je meer weten over de mogelijkheden?  Kijk hier of neem contact met ons op.

QASoftware
boxarrow-up

Mbo4 opleiding kwaliteitsmedewerker

De opleiding is voor kwaliteits-medewerkers die meer willen leren over kwaliteitssystemen, controles en audits.

OpleidingenampTrainingen
boxarrow-up

Massabalans

De afgelopen jaren zijn er diverse schandalen geweest welke betrekking hebben op het gebruik van alternatieve producten, zoals bijvoorbeeld het gebruik van paardenvlees in plaats van rundvlees. Ook producten met claims, zoals bijvoorbeeld biologisch, zijn gevoelig voor vervalsing. Traceerbaarheid is hierbij van essentieel belang. Massabalans kan je daarbij goed helpen.  Wil je meer weten over de mogelijkheden?  Kijk hier of neem contact met ons op.

Risicomanagement
boxarrow-up

Maatwerk training

We richten de training op jouw specifieke bedrijfssituatie en dagelijkse praktijk van je medewerkers

OpleidingenampTrainingen
boxarrow-up

Kwaliteitssysteem

Om de voedselveiligheid in de levensmiddelenindustrie te kunnen waarborgen zijn voedselveiligheidssystemen, zoals BRC, FSSC 22000 en IFS ontwikkeld. Klanten kunnen van je eisen dat je een kwaliteitssysteem toepast. Onze vakspecialisten kunnen voor je een kwaliteitssysteem implementeren. Wij zorgen ervoor dat je voldoet aan de gestelde eisen van de betreffende norm. Wij staan voor een professionele en persoonlijke aanpak. Onze vakspecialisten gaan samen met je op zoek naar de best passende oplossing. Certificaat behalen Onze vakspecialisten hebben veel ervaring met het implementeren van kwaliteitssystemen bij bedrijven in de levensmiddelenindustrie. Zij zorgen ervoor dat alles goed verloopt en wordt geïmplementeerd. Zodra het hele kwaliteitssysteem naar behoren functioneert kom je in aanmerking voor een certificerende audit van een Certificerende Instelling. Wanneer dat succesvol verloopt ontvang je het officiële certificaat. Diversiteit aan kwaliteitssysteem Er zijn veel verschillende kwaliteitssystemen waar je aan kan voldoen. Afhankelijk van jouw product, klanten en afzetmarkt moet of kan je voldoen aan verschillende eisen. Voorbeelden van kwaliteitssystemen zijn: AIB BRC Agents & Brokers BRC Consumer Products BRC Food Safety BRC Packaging & Materials BRC Storage & Distriubution  FSSC 22000 GlobalG.A.P HACCP IFS Broker IFS Food FS Global Markets Food IFS Global Markets Logistics IFS PACsecure IFS Wholesale/ Cash & Carry

Kwaliteitszorg
boxarrow-up

Klokkenluidersregeling

Ten behoeve van het melden van misstanden en afwijkingen inzake productintegriteit kan je jouw bedrijf aansluiten bij de klokkenluidersregeling. Met deze regeling kunnen je medewerkers volledig anoniem melding maken bij Normec Foodtrust om misstanden en/of afwijkingen te communiceren. Wil je meer weten over de mogelijkheden?  Kijk hier of neem contact met ons op.

KwaliteitszorgRisicomanagement
boxarrow-up

Incompany training

Al onze trainingen kunnen wij voor je als een incompany training verzorgen bij jou op locatie.

OpleidingenampTrainingen
boxarrow-up

Houdbaarheidsonderzoek

Tijdens een houdbaarheidsonderzoek bepalen wij aan de hand van microbiologisch en sensorisch onderzoek om de houdbaarheid van een product.

Analyses
boxarrow-up

Food defense plan

In het Food defense plan wordt met behulp van de vastgestelde risico’s uit de TACCP analyse bepaald welke maatregelen genomen kunnen worden om de risico’s te borgen. Locaties waar jouw organisatie een verhoogd risico loopt, zullen het uitgangspunt zijn van het plan. Wil je meer weten over de mogelijkheden?  Kijk hier of neem contact met ons op.

Risicomanagement
boxarrow-up

Flexibele QA en QC inzet

Heb je een tijdelijke piek bij de QA en QC werkzaamheden? Of zijn er andere redenen waarom je behoefte hebt aan tijdelijke ondersteuning? De inzet van onze flexibele projectmanagers garandeert de continuïteit bij jouw bedrijf. Of dat het nu voor een korte of een langere periode is, wij kunnen elke medewerker met elk gewenst niveau en werkervaring bieden. Wil je meer weten over de mogelijkheden?  Kijk hier of neem contact met ons op.  

Kwaliteitszorg
boxarrow-up

Etiketteringsspecialist

Deeltijddetachering houdt in dat je voor een bepaald aantal uren per periode de arbeid, kennis en kunde van een specialist inkoopt.

Etikettering
boxarrow-up

Etiketcheck

Onze etiketteringsspecialisten beoordelen jouw etiketten en sturen je een complete eindrapportage met bevindingen en aanbevelingen.

KwaliteitszorgEtikettering
boxarrow-up

E-learning

Medewerkers kunnen op elk tijdstip en locatie online een training volgen over kwaliteit en voedselveiligheid.

OpleidingenampTrainingen
boxarrow-up

Consultancy

Het projectmatig implementeren, verbeteren, structureren en handhaven van bedrijfsprocessen staat centraal bij Normec Quality Assurance. Wij bieden verschillende consultancy oplossingen aan. Samen met de opdrachtgever bepalen wij de doelstellingen en brengen die op basis van een vooropgesteld plan ten uitvoer. Hierdoor weet je altijd waar je aan toe bent. Doordat specialisten voor jou aan het werk zijn worden projecten altijd succesvol doorlopen. Wil je meer weten over de mogelijkheden?  Kijk hier of neem contact met ons op.

Kwaliteitszorg
boxarrow-up

Smaakonderzoek

Een product op smaak laten testen? Normec Sensory kan je helpen met een goed en deskundig smaakonderzoek. Je doelgroep test jouw producten in het Smaakhuis.  Zo krijg je een goed beeld hoe je doelgroep over jouw product denkt. Wij helpen je met een goed en deskundig onderzoek. Laat nu een smaakonderzoek bij Normec Sensory uitvoeren. Neem contact op Wil je meer weten over de mogelijkheden?  Neem dan direct contact met ons op.

Sensorischonderzoek
boxarrow-up

Non-food FMCG onderzoek

Normec Sensory test niet alleen voedingsmiddelen. Ook non-food producten (denk aan schoonmaakartikelen, persoonlijke verzorgingsproducten en diergerelateerde producten) onderwerpen wij aan een non-food FMCG onderzoek. Zo komen wij erachter wat de consument van de kwaliteit vindt. Wil je meer weten over de mogelijkheden?  Kijk hier of neem dan contact met ons op.

Sensorischonderzoek
boxarrow-up

Huismerkonderzoek

Een constante kwaliteit voor jouw huismerkproduct is onwijs belangrijk. Om dit voor elkaar te krijgen kan een huismerkonderzoek helpen. Wij onderzoeken dan of jouw product in de smaak valt bij consumenten en wat de (mogelijke) verbeterpunten zijn. Wij onderzoeken de kwaliteit voor jouw complete assortiment huismerkproducten. Wil je meer weten over de mogelijkheden?  Kijk hier of neem dan contact met ons op.

Sensorischonderzoek
boxarrow-up

Concept onderzoek

Wil je erachter komen of er potentie zit in jouw concept? Of wil je een geheel nieuw product laten testen? Normec Sensory kan je daarbij helpen door middel van een concept onderzoek. Hierdoor heb je de kans om jouw concept aan te passen of te verbeteren.   Ga voor de mogelijkheden naar het concept onderzoek van Normec Sensory. Bekijk o.a. de belangrijkste voordelen en hoe het concept onderzoek werkt. Meer informatie Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan direct contact met ons op.

Sensorischonderzoek
boxarrow-up

Kwaliteitsprogramma

Wil je vaststellen of het niveau van je product het gehele jaar door goed is? En zo de positie van je product in de markt te handhaven of te verbeteren? Het kwaliteitsprogramma van Normec Sensory helpt je hierbij. Met het kwaliteitsprogramma wordt een product meerdere keren per jaar getest. Wil je meer weten over de mogelijkheden?  Kijk hier of neem dan contact met ons op.

Sensorischonderzoek
boxarrow-up

Verpakkingsonderzoek

Is mijn verpakking aantrekkelijk genoeg? Spreekt de verpakking de juiste doelgroep aan? Vertelt de verkapping het juiste verhaal? Deze vragen kan je beantwoorden na een verpakkingsonderzoek. Na dit onderzoek kan je, waar nodig, jouw verpakking aanpassen. En niet te vergeten, deze beter afstemmen op de wensen van jouw doelgroep. Wil je meer weten over de mogelijkheden?  Kijk hier of neem dan contact met ons op.

Sensorischonderzoek
boxarrow-up

Chemische analyses

Door middel van chemische analyses kan je de samenstelling van producten achterhalen.

Analyses
boxarrow-up

Challengetest

Met een challengetest onderzoeken wij in hoeverre een micro-organisme in jouw product kan groeien.

Analyses
boxarrow-up

Chain of custody

De productieketens, van oorsprong tot en met de eindconsument, worden steeds complexer. Eén van de redenen is dat de productieketens steeds internationaler worden. Tevens zijn er steeds meer samengestelde producten. Voordat het product bij de eindconsument op het bord ligt zijn er vele schakels aan vooraf gegaan. Daarom wordt chain of custody, ofwel ketenbeheersing, steeds belangrijker. Zo wordt de productieketen goed in kaart gebracht. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk hier of neem contact met ons op.

Risicomanagement
boxarrow-up

Certificering BRC, FSSC en IFS

Gecertificeerd of erkend worden door een Certificerende Instelling kan wanneer een bedrijf aan specifieke eisen van een standaard voldoet. Tijdens een audit wordt beoordeeld of een organisatie niet alleen in theorie (handboek) maar ook in de praktijk aan de normeisen voldoet en zo een certificering kan behalen. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk hier of neem contact met ons op.

Kwaliteitszorg
boxarrow-up

Centrale actielijst

Op de kwaliteitsafdeling komen acties voort vanuit allerlei verschillende invalshoeken. De kunst is om als kwaliteitsafdeling alle acties overzichtelijk te verzamelen en uit te zetten naar de juiste personen binnen de organisatie en dan ook nog eens tijdig te controleren of de acties voldoende zijn uitgevoerd of zijn afgerond. De centrale actielijst helpt je om het overzicht te behouden en tijdig bij te sturen waar dat nodig is. Wil je meer weten over de mogelijkheden?  Kijk hier of neem contact met ons op.

QASoftware
boxarrow-up

Audits & inspecties

Vrijwel dagelijks verrichten onze auditoren en inspecteurs audits en inspecties bij levensmiddelenbedrijven in zowel binnen- als buitenland.  Onze auditoren en inspecteurs beschikken over ruime kennis en ervaring, zijn gedreven in hun vak en  weten exact hoe ze interne audits, inspecties, supplier- of certificeringsaudits moeten aanpakken. Het uitvoeren van audits beperkt de risico’s op onregelmatigheden tijdens klantbezoeken, certificeringsaudits en NVWA audits. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Bekijk onze diensten bij Normec Audits & Inspections of neem contact met ons op.

AuditsampInspectiesKwaliteitszorg
boxarrow-up

Blended learning

Deze interactieve manier van leren combineert E-learning met klassikale training voor een effectiever resultaat.

OpleidingenampTrainingen
boxarrow-up

International Featured Standard (IFS)

International Featured Standard (IFS) is een standaard om kwaliteit en voedselveiligheid van productieprocessen mogelijk te maken.

Kwaliteitszorg
boxarrow-up

Nulmeting

Normen en standaarden veranderen snel. Om te zorgen dat je voldoet aan de gestelde norm, voeren wij graag voor je een nulmeting (GAP-analyse) uit. Met een GAP-analyse maken wij voor je inzichtelijk wat de status is van jouw bedrijf. Het brengt alle mogelijke risico’s op het gebied van voedselveiligheid (HACCP), Food defense (TACCP) en voedselfraude (VACCP) in kaart. De status ten opzichte van alle eisen in de desbetreffende norm werken wij uit in een rapportage. Hierin vind je onder andere de hoofdpunten die aandacht verdienen binnen jouw bedrijf. Wil je meer informatie over onze nulmeting? Lees hier meer of neem contact met ons op.

AuditsampInspecties
boxarrow-up

Leveranciersaudits

Transparantie binnen de gehele voedselketen speelt een steeds belangrijkere rol. Leveranciersaudits zijn daarbij van groot belang. Zij moeten effectief risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van grondstoffen beheren. Hulp nodig bij jouw leveranciersaudit? Wij ondersteunen je graag. Met een leveranciersaudit evalueren wij of jouw leverancier volgens de juiste richtlijnen werkt en levert. Onze auditoren zijn op de hoogte van alle laatste normen en eisen en kunnen je goed adviseren. Wij voeren audits geheel op maat uit. Samen met jou bepalen wij een passend plan zodat je ketenborging in orde is. Wil je meer informatie over leveranciersaudits? Lees hier verder of neem contact met ons op.

AuditsampInspecties
boxarrow-up

Zelfcontrolesysteem

Het zelfcontrolesysteem verzorgt jaarlijks twee onaangekondigde controles bij aangesloten bedrijven. Inspecteurs voeren voedselveiligheidsinspecties uit waarbij ze alle elementen vanuit de geldende hygiënecode beoordelen. Het zelfcontrolesysteem geeft inzicht in de prestaties en beheersing van de voedselveiligheid en kwaliteitsbeheersing. Doordat het systeem geaccepteerd is door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) kan deelname voor aangepast toezicht van de NVWA zorgen. Dit houdt in dat de NVWA in haar toezicht rekening houdt met bedrijven die op een goed niveau presteren. Wil je meer informatie of weten wat wij voor je kunnen betekenen? Lees hier meer of neem dan contact met ons. Wij helpen je graag.

AuditsampInspecties
boxarrow-up

Inspecties

Een kwaliteitssysteem is een continu en systematisch proces van meten, verbeteren en vernieuwen van processen en producten. Inspecties zijn hier een belangrijk onderdeel van. Onze inspecteurs helpen je graag dit proces juist te doorlopen. Wij voeren voor jou volledig onafhankelijke en objectieve inspecties uit. Dit kan tegen een hygiënecode, maar ook tegen je eigen systeem. Onze auditoren zijn op de hoogte van de actuele voedselveiligheidsschema’s. Hierdoor hebben zij snel aandacht voor de zwakkere processchakels en brengen zij makkelijk risico’s in kaart. Ben je benieuwd wat onze auditoren en inspecteurs voor jouw audits kunnen betekenen? Lees hier meer of neem contact met ons op.

AuditsampInspecties
boxarrow-up

FSSC 22000 (Food Safety System Certification)

Het FSSC 22000 schema bevat een certificeringsmodel dat gebruikt kan worden voor de gehele voedselketen. De documenten bevatten eisen voor bedrijven in de voedselketen om certificering te behalen.

Kwaliteitszorg
boxarrow-up

ISO 22000

ISO 22000 is een standaard op het gebied van voedselveiligheid die is ontwikkeld door de Internationale Organisatie van Standaardisatie. ISO 22000 heeft als doel om een voedselveiligheidsnorm te ontwikkelen die wereldwijd geaccepteerd wordt. De norm is toepasbaar in de gehele voedselketen. Onder andere leveranciers, producenten van voedingsmiddelen en producenten van verpakkingsmaterialen kunnen met deze norm uit de voeten. ISO 22000 bevat onder andere elementen als interactieve communicatie, systeemmanagement, basisvoorwaardenprogramma en HACCP-principes. De norm heeft als doel om de consument veilig voedsel te bieden. De vorige versie van ISO 22000 stamde nog uit 2005. Het werd dus tijd om deze norm te vernieuwen. ISO 22000 is een onderdeel van FSSC 22000, daardoor is de verwachting dat volgend jaar ook een FSSC 22000 schema versie 5 wordt uitgebracht. Deze versie 5 wordt gebaseerd op de nieuwe ISO 22000 eisen. Op 19 juni 2018 is de opvolger van ISO 22000:2005 gepubliceerd, de ISO 22000:2018.  

Kwaliteitszorg
boxarrow-up

Productonderzoek

Smaakonderzoeken, onderzoeken die testen of een verpakking aantrekkelijk is, concept onderzoeken of een onderzoek naar de geschiktheid van een product voor kinderen. Allemaal testen die Normec Sensory uitvoert. En ook allemaal onderzoeken die onder de noemer productonderzoek vallen. Wil je meer weten over de mogelijkheden?  Kijk hier of neem dan contact met ons op.

Sensorischonderzoek
boxarrow-up

Penalty Analyse

Hoe komt het dat mijn product niet goed scoort? Wat is zinvol om te verbeteren aan mijn product? Allemaal vragen die je jezelf misschien wel gaat stellen als uit onderzoek blijkt dat een product niet aan de verwachting van de consument voldoet. Deze vragen neemt Normec Sensory allemaal mee in de Penalty Analyse, vanwaar je weer verder kunt met het verbeteren van jouw product. Wil je meer weten over de mogelijkheden?  Kijk hier of neem dan contact met ons op.

Sensorischonderzoek
boxarrow-up

In-home onderzoek

Op zoek naar een goed betaalbaar onderzoek bij de consument thuis? Dan is het in-home onderzoek van Normec Sensory precies wat je zoekt. Want in de thuisomgeving van de consument meten we de objectiefste productbeoordeling.  Wil je meer weten over de mogelijkheden ?  Kijk hier of neem dan contact met ons op.

Sensorischonderzoek
boxarrow-up

Het Smaakhuis

Een smaakonderzoek uitvoeren? Dat kan in het Smaakhuis van Normec Sensory. Een speciaal panel proeft dan jouw product en geven hun beoordeling door middel van een online vragenlijst. Zo weet je voor een scherpe prijs en een korte doorlooptijd wat de consumenten van jouw product vinden. Wil je meer weten over de mogelijkheden ?  Kijk hier of neem dan contact met ons op.

Sensorischonderzoek
boxarrow-up

Normec NormBase

Alle uitgevoerde onderzoeken van de afgelopen drie jaar in één database, dat is de NormBase van Normec Sensory. De Normbase heeft veel voordelen, denk bijvoorbeeld aan het altijd inzien van de gemiddelde scores van de onderzoeken.  De Normec NormBase is voor alle klanten van Normec Sensory beschikbaar en geheel kosteloos. Wil je meer weten over de mogelijkheden ?  Kijk hier of neem dan contact met ons op.  

Sensorischonderzoek
boxarrow-up

BRC

De keuze voor een bepaald BRC certificaat, keurmerk of een combinatie hiervan, hangt namelijk in sterke mate af van de markten die je bedient en jouw ambitie als bedrijf.

Kwaliteitszorg
© 2020 Normec Foodcare Privacy
nlende
Offerte aanvragen
Care for Food Group gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is de Care for Food Group met IvoMar Marktonderzoek overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten
IvoMar Marktonderzoek gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is IvoMar Marktonderzoek met de Care for Food Group overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten