Veevoer-analyse

koe

Veevoer-analyse

Door de combinatie van chemische en microbiologische analyses bieden wij een breed scala aan analyses op het gebied van diervoeders. Wij werken voor zowel de agrarische ondernemer, de veevoederhandelaar en de fouragehandelaar als voor de mengvoederfabriek.

Enkelvoudige voeders zoals mais, tarwe, soja maar ook natte (bij)producten worden vaak onderzocht op de mogelijke aanwezigheid van toxines (DON, ZEA). Daarnaast kunnen deze producten geanalyseerd worden op inhoudstoffen, voederwaarde en microbiologie.

Veevoer-analyse in het kort

  • Breed scala analyses voor diervoeders
  • Enkelvoudige of samengestelde voeders
  • Ruwvoer en fermentatie van voer
World Premix

World Premix krijgt dankzij feed en wateranalyses het vertrouwen van klanten

“Het varkensvoer van World Premix staat bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit. Omdat voer niet altijd visueel te controleren is, is het voor ons enorm belangrijk om voermonsters te nemen en deze te laten analyseren”, vertelt Harm Frencken.

Samengestelde voeders

Samengestelde voeders zoals mengvoeders of mengsels gemaakt door jou als agrarische ondernemer zelf, kunnen zoals de enkelvoudige voeders onderzocht worden.

Fermentatie van voer

Een nieuwe ontwikkeling bij diervoeders is de fermentatie van deze voeders zodat voedingsstoffen beter ontsloten worden voor de dieren en waarbij er sprake is van een gezondheidsverbeterend effect. Om het fermentatieproces goed te monitoren of bij te sturen, verzorgen wij de benodigde analyses hiervoor. Dit zijn met name de analyses op melkzuur, azijnzuur, alcoholen en bacteriologisch onderzoek.

Ruwvoer

Onderzoek van ingekuild gras en mais is bijvoorbeeld belangrijk voor de rantsoenberekeningen en de gezondheid van je vee. Hiermee kom je erachter of aanvullende voeding wenselijk is en waar dat uit bestaat. Wanneer je deelneemt aan de Kringloopwijzer en de bedrijfsspecifieke excretie (BEX) is zo’n onderzoek noodzakelijk.

Wij maken een afspraak en komen langs om de monsters te nemen. Afhankelijk van jouw wensen kun je kiezen uit verschillende analysepakketten.

Betrouwbare hulp bij veevoer-analyse

Neem contact op

Monsters aanleveren

Wij bieden de mogelijkheid om de monsters op te halen volgens een vaste logistieke planning. Maar het zelf aanleveren van monsters is natuurlijk ook mogelijk.

water monster nemen