Referentie

World Premix krijgt dankzij feed en wateranalyses het vertrouwen van klanten

World Premix krijgt dankzij feed en wateranalyses het vertrouwen van klanten

Al drie generaties lang is de familie van der Steijn uit Deurne actief in de varkensvoederindustrie. “Ons varkensvoer staat bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit. Omdat voer niet altijd visueel te controleren is, is het voor ons enorm belangrijk om voermonsters te nemen en deze te laten analyseren”, vertelt Harm Frencken, verantwoordelijk voor verkoop en advies en aandeelhouder van World Premix. “Dankzij de samenwerking met Normec Robalab, onderdeel van Normec Foodcare, op het gebied van feed en wateranalyses krijgen wij het vertrouwen van onze klanten”.

Harm is dagelijks bij de boeren in de stal te vinden om de producten van World Premix zo goed mogelijk te positioneren: “Ik controleer de toepassing van onze producten en ik geef de boeren advies. Het nemen van voermonsters is hierbij een belangrijk onderdeel. Wij laten droogvoer- en brijvoermonsters controleren bij Normec Robalab in Deurne, waarbij we onder andere testen op: gisten en schimmels, droge stof, ruw eiwit, pH, ijzer, magnesium, toxines etc. Op basis van deze resultaten voorzien we onze klanten van een onderbouwd advies. Ik ga altijd persoonlijk langs om de uitkomsten van de analyse te bespreken. Met onze oplossingen willen we onze klanten echt helpen. We richten altijd op de meest efficiënte oplossing om het beste resultaat te behalen, tegen de beste prijs. Zo krijgen we het vertrouwen en bouwen we aan een duurzame samenwerking”.

Over World Premix

World Premix kent een lange en rijke historie, van al drie generaties, in de varkenshouderij. In 1938 richtte Cor van der Steijn zijn eigen bedrijf in varkensvoer op dat werd voortgezet en uitgebouwd door zijn zoon Henk. Sinds 2017 zet Paul van der Steijn de filosofie van zijn vader en opa voort onder de naam van World Premix. World Premix is de kennispartner voor het leveren van premixen, concentraten en compleet voeders voor de varkenshouderij met bedrijfsbegeleiding op maat. Wereldwijd hebben ze varkenshouders, integraties, voerfabrikanten en distributeurs als klant.

Feed analyses steeds belangrijker

Sinds World Premix zich meer is gaan richten op de verkoop van premixen voor varkensvoer, zijn de feed analyses nog belangrijker geworden. Hierdoor is de samenwerking met Normec Robalab geïntensiveerd. Ze verkopen premixen aan boeren die zelf hun voer maken. In tegenstelling tot het leveren van compleet voer hebben ze dan minder controle op het eindproduct. “Als er problemen zijn, zoals weinig eetlust of darmklachten bij de varkens, is er een aanleiding om een voermonster te nemen. Op deze manier kijken we samen naar de oorzaak van het probleem en vinden we een oplossing”, vertelt Harm.

Samen de kosten laag houden

Harm legt uit: “De kosten van de analyses moeten natuurlijk wel opwegen tegen de baten. Als een nieuwe klant bij ons start dan is het voor ons zeer belangrijk direct bij aanvang te controleren of de werkelijke voederwaardes kloppen met hetgeen we uitgeteld hebben. Door dit bij aanvang te onderzoeken, zorg je ervoor dat je kort op de situatie zit en daar waar nodig direct kunt bijsturen”.

Wateronderzoek

Het is voor de varkens belangrijk dat ze zowel water en voeding van de beste kwaliteit binnenkrijgen. Als er problemen zijn die niet met het blote oog te zien zijn, voegt het uitvoeren van een wateranalyse veel waarde toe. Harm vertelt: “Bij sommige klanten voeren we naast de feed analyse ook een wateranalyse uit. Hoe zorgen we er samen voor dat de opname bij de dieren optimaal is? Het doen van wateronderzoek is vooral belangrijk wanneer een boer een eigen waterbron heeft. Voor ons is het ideaal dat we ook onze watermonsters bij Normec Robalab laten analyseren”.

Feed analayses zijn cruciaal

“Het tijdig en met regelmaat in beeld brengen van de kwaliteit van de diervoeding, zowel voeding als water, is cruciaal voor de gezondheid en prestatie van de dieren. Dit doen ze bij World Premix heel goed en intensief bij hun klanten”, vertelt Mario Willems. “Dat betekent dat ze voor hun klanten alles in het werk stellen om de kwaliteit en dierprestaties op het hoogste niveau te krijgen en klanten de tools krijgen om tijdig bij te kunnen sturen waar nodig.”

Mario Willems, commercieel manager Normec Foodcare

Prettige samenwerking

Harm vertelt enthousiast over de samenwerking met Normec Robalab. “Mario Willems is ons vast contactpersoon en het contact verloopt altijd goed. Mario en ik kennen elkaar zelfs al van vroeger, toen hij medewerker was op een bedrijf van een klant van ons. Bovendien bevindt het laboratorium in Deurne zich op slechts drie kilometer van ons hoofdkantoor, wat ideaal is. De frequentie waarmee we monsters brengen varieert; soms brengen we er een paar per week, soms een week lang geen. Er moet voor ons een aanleiding zijn om het voer te laten testen. Dit is echter nooit een probleem. Ze zijn heel flexibel en ze weten ons goed te vinden als er iets is. De collega’s bij de ontvangst van het laboratorium staan altijd voor ons klaar en er hangt een fijne sfeer. Het proces verloopt ook heel overzichtelijk: wij leveren monsters aan, de experts van Normec Robalab gaan aan de slag met de analyses en wij ontvangen een overzichtelijk rapport met de resultaten”.

De toekomst

Op dit moment is World Premix actief in verschillende landen binnen Europa: Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Polen, Roemenië en Italië. En niet te vergeten in China. “In al deze landen liggen er nog grote groeikansen. Ik zeg altijd maar zo: we komen op meer plekken niet dan wel. Dat geeft aan welk potentieel er is. Dankzij de resultaten van de feed analyses hebben wij een voorsprong op onze concurrenten in de markt. Omdat we op deze manier boven op de resultaten zitten, snel inzicht hebben en kunnen schakelen. Denk bijvoorbeeld aan het antibioticavrij produceren. Als ons bedrijf blijft groeien, groeit onze samenwerking met Normec Robalab mee. Hoe meer klanten wij hebben, hoe meer feed analyses we moeten laten uitvoeren”.

LTO Ledenvoordeel

Ben jij lid van LTO? Maak dan nu gebruik van ons aantrekkelijke aanbod bij LTO Ledenvoordeel voor feed analyses, water- en grondonderzoeken. Ga naar de website van LTO Ledenvoordeel, vul het formulier in en wij nemen binnen 3 werkdagen contact met je op.

lto keurmerk

Heb je een vraag? Neem contact op met Mario

Gerelateerde diensten