header handboek digitaliseren

Handboek digitaliseren

Kwaliteitsmanagement en het beheren van een handboek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar hoe zorg je nu dat dit allemaal soepel verloopt? Daar helpen wij je graag bij. Beheer met de Handboek module alle documenten digitaal. Medewerkers werken altijd met de meest recente documentversies.

 • Verbeter de kwaliteitsborging
 • Verlaag de foutgevoeligheid van het handboekbeheer
 • Bespaar tijd door een efficiëntere werkwijze

Hulp nodig bij het digitaliseren van het handboek?
Maak kennis met QA Software

Vraag direct een demo aan en bekijk wat QA Software voor jou en je bedrijf kan betekenen.

Vraag nu een demo aan
online handboek

Waarom je handboek digitaliseren?

 • Betere kwaliteitsborging

  Met een digitaal handboek beschikt iedere medewerker over een eigen up-to-date online documentoverzicht. Je stelt medewerkers via mailnotificaties op de hoogte van wijzigingen in instructies en procedures en verbetert zo de kwaliteitsborging.

 • Foutgevoeligheid verlagen

  Door diverse automatiseringen, zoals voor de inhoudsopgave, versiebeheer, register van wijzigingen en kop- en voettekst verlaag je de foutgevoeligheid in het handboekbeheer aanzienlijk.

 • Zorgeloos door de audit heen

  Een online handboek biedt transparantie, overzicht en structuur. Dit wordt door auditoren erg gewaardeerd, waardoor je zorgeloos door de audit heen gaat.

Efficiënt werken

Of je nu één of meerdere handboeken hebt, met de online Handboek module ziet iedere medewerker alleen de documenten die van toepassing zijn. Het is mogelijk om meerdere handboeken aan te maken en te beheren én om meerdere handboeken samen te voegen tot één handboek. Zo hoef je maar eenmalig een document aan te passen.

Eenvoudig in gebruik

Documenten maak en beheer je gemakkelijk met de online editor zonder je druk te hoeven maken over versienummers, kop- en voetteksten of inhoudsopgaves. Met de handige zoekfunctie vind je direct de documenten die je nodig hebt en via hyperlinks klik je snel door naar gerelateerde documenten.

Handboektrainingen

Wil je medewerkers meteen trainen over nieuwe of gewijzigde documenten? Met de unieke optie voor handboektrainingen zet je alle documenten van je online handboek eenvoudig om tot E-learning training. Hiermee zijn medewerkers altijd op de hoogte van alle procedures en instructies. Jij behoudt het overzicht met de documentenmatrix.

logo src

Tijdsbesparing van 60 tot 80% voor Special Refining Company B.V.

Special Refining Company B.V. werkt nu bijna vier jaar met de module Handboek. Eind 2017 is het bedrijf daarnaast gestart met het uitvoeren van digitale inspecties en audits via de module Inspecties. QA manager Anna Pisniak is vanaf het begin af aan bij de implementatie en het gebruik betrokken geweest. In een interview vertelt ze over haar ervaringen met onze applicatie.

zwanenberg-logo

Zwanenberg stroomlijnt trainingen voor medewerkers

Voor voedingsmiddelenbedrijven is het veel werk om bij te houden of alle medewerkers de juiste trainingen hebben gevolgd voor de verschillende werkzaamheden die zij uitvoeren. Pieter Pickhardt, QESH-manager bij Zwanenberg, locatie Van der Laan Almelo, heeft hier structuur in aangebracht met de trainingsmodule van Normec Foodcare Online. “Ik heb nu alle gegevens in één overzicht bij elkaar. We zien nu in één oogopslag welke medewerkers getraind zijn.”

logo_wijnen square crops

Betere en efficiëntere borging van het kwaliteitssysteem

‘Een betere en efficiëntere borging van het kwaliteitssysteem’, dat was in 2015 de missie voor de kwaliteitsafdeling van Wijnen Square Crops. Annsophie Johansson ging als Coördinator Kwaliteit op zoek naar een digitale oplossing om dit te kunnen realiseren en kwam zodoende uit bij onze online oplossingen. Tijdens een interview vertelt Annsophie vol enthousiasme over de verandering die digitalisering van kwaliteitszaken voor haar organisatie teweeg heeft gebracht.

rob-juiste-formaat-website-1024x1024

Neem contact op met ons voor meer informatie

Stuur jouw gegevens naar onze Commercieel Manager Rob van Herwijnen.

Overige modules

Vergroot jouw kennis

Kennisbank
Ik ben op zoek naar:

Een greep uit onze klanten

rob-juiste-formaat-website-1024x1024

Hulp nodig met het digitaliseren van het kwaliteitssysteem?

Stuur jouw gegevens naar onze Commercieel Manager Ramon Verwegen

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

rob-juiste-formaat-website-1024x1024

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief

Alles-in-één online applicatie Vraag direct een demo aan