QA Software module

Digitale specificaties

Digitale specificaties

Maak en beheer eenvoudig productspecificaties in alle talen met onze online specificatiebeheer software. Daarin worden grondstof- en receptuurgegevens automatisch omgezet tot productspecificaties.

  • 50% minder handelingen door automatiseringen, zoals voedingswaarden, allergenenoverzicht en ingrediëntendeclaraties
  • Productspecificaties in iedere gewenste taal en lay-out
  • Koppeling met andere software, zoals PS in Foodservice

Hulp nodig bij het digitaliseren van specificaties? Maak kennis met QA Software

Vraag direct een demo aan en bekijk wat QA Software voor jou en je bedrijf kan betekenen.

Waarom digitale specificaties?

Efficiënter werken
Met diverse automatiseringen verlaag je het aantal handelingen bij het opstellen en aanpassingen van specificaties aanzienlijk. Het uitvoeren van berekeningen en realiseren van overzichten is hiermee verleden tijd.

Foutgevoeligheid verlagen
Met onze online specificatiebeheer software zijn gerelateerde productspecificaties na het doorvoeren van wijzigingen in de grondstof of receptuur binnen enkele klikken aangepast in alle talen. Hiermee verlaag je de foutgevoeligheid ten opzichte van het handmatig aanpassen van specificaties aanzienlijk.

Direct bijsturen tijdens productontwikkeling
Om producten te laten voldoen aan wet- en regelgeving en retaileisen ben je als productontwikkelaar vaak flink aan het puzzelen. Met de receptuurfunctie en interne specificatie optie stuur je het recept tijdens productontwikkeling direct bij om te voldoen aan de eisen.

Betere kwaliteitsborging met specificatiebeheer software

Met de online specificatiebeheer software heb je meer grip op het specificatiebeheer, zodat je de kwaliteitsborging verbetert. Bij wijzigingen in leverancier, grondstof of receptuur moet je specificaties altijd controleren en waar nodig aanpassen. Bovendien moet je periodiek de specificaties herbeoordelen. In de module Specificaties heb je dit zo voor elkaar dankzij de automatische berekeningen en het versiebeheer.

Allergenen en voedingswaarde

Allergenen en voedingswaarden vormen een zeer belangrijk onderdeel van specificaties. Bij het handmatig bijhouden van deze gegevens is een fout zo gemaakt. Zeker in het geval van allergenen kan dit grote gevolgen hebben, zoals een recall-actie. Daarom hebben we deze processen in onze specificatiebeheer software geautomatiseerd. Voedingswaarden worden automatisch berekend en in de automatische allergenenmatrix heb je op ieder moment een overzicht van alle aan- en afwezige allergenen. Zo beschik je altijd over de meest recente informatie, die je direct aan je afnemers kunt presenteren. Het tijdrovende proces van specificaties samenstellen, updaten en delen gaat zo een stuk sneller en efficiënter.

Vraag een gratis demo aan

Ben je benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?
Laat jouw gegevens achter en wij komen gratis en vrijblijvend bij je langs om onze alles-in-één applicatie te demonstreren.

Dit bedrijf ging je voor

Warung Catering Services

Warung Catering Services

‘Een betere en efficiëntere borging van het kwaliteitssysteem’, dat was in 2015 de missie voor de kwaliteitsafdeling van Wijnen Square Crops. Annsophie Johansson ging als Coördinator Kwaliteit op zoek naar een digitale oplossing om dit te kunnen realiseren en kwam zodoende uit bij onze online oplossingen. Tijdens een interview vertelt Annsophie vol enthousiasme over de verandering die digitalisering van kwaliteitszaken voor haar organisatie teweeg heeft gebracht.

Laat ons jouw specificaties inrichten en beheren

Het inrichten en beheren van specificatiebeheer software vergt tijd, kennis en expertise. We begrijpen dat je hier als bedrijf niet op ingericht bent.
Onze etiketteringsspecialisten ondersteunen je graag bij de werkzaamheden rondom de invoer, opvraag en/of onderhoud van de Normec Foodcare Online Specificatie module.

Overige modules

Inspectie software

Inspectie software

Handboek digitaliseren

Handboek digitaliseren

HACCP- en kwaliteitsregistratie app

HACCP- en kwaliteitsregistratie app

E-learning software

E-learning software

Online actielijst

Online actielijst

Verslagen digitaliseren

Verslagen digitaliseren