header oranje fruit en groenten

Veelgestelde vragen webportal Foodlab

Onze onderzoeksresultaten worden altijd in een duidelijke digitale rapportage weergegeven. Zo kan je op elk gewenst moment de resultaten van jouw analyses en de bijbehorende trends ervan inzien via onze webportal. Regelmatig krijgen wij terugkerende vragen met betrekking tot onze webportal. De meest gestelde vragen hebben we voor je op een rij gezet.

Ik heb mijn monsters ingeboekt in de webportal en een aanleverdatum ingevuld, komt nu automatisch de Normec Foodlab koerier?
Nee, de webportal is niet gekoppeld aan de planning van de koeriers. Je dient zelf nog een afspraak te maken om het ophaalmoment vast te leggen. Dat kan door een e-mail te sturen naar info@normecfoodlab.com of te bellen via 0348-748000.

Ik heb monsters ingeboekt en de opdrachtbon verzonden maar nu wil ik wat wijzigen, kan ik dat nog zelf?
Nee, als de opdrachtbon verzonden is, kan je deze zelf niet meer aanpassen. Mocht je nog een noodzakelijke wijziging hebben, kan je contact opnemen met de customer service door te bellen naar 0348-748000.

Ik heb mijn monsters ingeboekt in de webportal en de koerier heeft ze opgehaald. Moet ik de data over de monsters nu in de webportal alsnog verzenden?
Ja, als je de monsters niet naar ons verzendt via de webportal, hebben wij geen formele opdracht van je en kunnen we de monsters dus niet in behandeling nemen. Alleen opdrachtbonnen welke verzonden worden, zijn bij ons zichtbaar en kunnen behandeld worden.

Ik ben heel erg benieuwd naar de resultaten van mijn monster, kan ik dat al ergens zien?
Als je gebruik maakt van de webportal kan je live mee kijken met wat de analisten tellen; zodra we een getal in de het systeem zetten is het voor jou inzichtelijk. Wel is het zo dat deze getallen nog gecontroleerd en geautoriseerd moeten worden waardoor er in uitzonderlijke gevallen een ander getal op het rapport verschijnt.

Ik zie resultaten in de webportal maar de bon staat nog niet op voltooid, hoe kan dat?
Een monster springt pas op voltooid in de webportal zodra alle resultaten bekend zijn. Dit houdt in dat alle interne controles zijn nagelopen en dat alle resultaten zijn gecontroleerd door de laboratorium manager. Deze keurt het monster dan in zijn geheel goed; het monster springt dan op voltooid. Facturatie vindt pas na voltooiing plaats.

microbiologisch laboratorium

24-uurs Ophaalservice

Foodlab heeft een unieke 24-uurs ophaalservice voor jouw microbiologische monsters. Dit betekent dat wij bij een spoedaanvraag jouw monsters binnen 24 uur komen ophalen en zorgen wij ervoor dat deze desgewenst nog dezelfde dag worden ingezet. Wij streven er dan naar om binnen 12 uur nadat de uitslag bekend is, het definitieve analyserapport door te sturen. Indien je gebruikt maakt van onze webportal, kan je de status van jouw monsters in dit registratiesysteem volgen. Indien het voorlopige resultaat buiten de specificaties valt kan je gelijk actie ondernemen.

Reguliere ophaalservice
Wij kunnen binnen heel Nederland jouw monsters komen ophalen. De monsters worden dan gekoeld naar ons laboratorium getransporteerd. Hoe werkt dit: Je kan een dag voor het gewenste ophaalmoment telefonisch of via de mail de ophaalservice aanvragen. Je geeft dan aan om hoeveel monsters het gaat en op welke locatie(s) wij die moeten ophalen. Tevens is het belangrijk om ook te vermelden op welke parameters je de monsters wilt laten onderzoeken.

Het is ook mogelijk om vaste ophaalmomenten en tijdstippen met ons af te spreken. Wij nemen dit dan op in onze planning en zorgen ervoor dat alles soepel verloopt. Mocht er tussentijds iets voorvallen waardoor je graag het moment van ophalen wilt veranderen, dan is dat natuurlijk altijd mogelijk.

Aanleveren van monsters
Naast onze ophaalservice kan je ook zelf ook jouw monsters bij ons aanleveren. Je geeft dan aan op welke parameters je de monsters wilt laten onderzoeken en wij zorgen ervoor dat dit uitgevoerd wordt. Wij informeren je graag onder welke condities deze monsters aangeleverd moeten worden.

Omgevingsbemonstering
Veel levensmiddelen producenten moeten regelmatig de omgeving van de productie locatie bemonsteren om ervoor te zorgen dat er geen kruisbesmetting plaatsvindt. Wij beschikken over ervaren monsternemers die lucht en watermonsters kunnen nemen. Daarnaast kunnen zij ook de omgeving met swabs of afdrukplaatjes bemonsteren. Onze monsternemers zullen hiervoor een afspraak met je maken en plannen dan de monsterneming bij je op locatie in. Wij leveren dan alle benodigdheden aan en zorgen er ook voor dat de genomen monsters getransporteerd worden naar het laboratorium.

zaki-juiste-formaat-website.jpg

Wil je meer weten?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Zaki Al Salihi.

Neem contact op

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief