Referentie

De hygiëne waarborgen bij alle FEBO locaties

temperatuur meting in pan

De hygiëne waarborgen bij alle FEBO locaties

243 onaangekondigde hygiëne inspecties per jaar, verdeeld over 81 locaties. Alles om de hygiëne te waarborgen van de FEBO locaties. Voor Ferry Stevens, Kwaliteitsmanager bij FEBO, is hygiëne dan ook een belangrijk onderdeel. Maar ook het voorhouden van een spiegel bij de locaties is een waardevolle uitkomst van de inspecties.

3 inspecties per locatie per jaar

Elk jaar voeren de hygiëne auditors van Normec Foodcare 3 onaangekondigde inspecties uit bij alle 81 locaties. Ferry: ‘’We kiezen bewust voor 3 inspecties per jaar. Op deze manier hebben we van alle elementen in het jaar een meting. De zomer geeft namelijk meer risico’s omdat de temperaturen hoger zijn. In de winter is het minder druk in de winkel en tussendoor willen we ook weten of alle locaties aan de eisen blijven voldoen. Of dat de continuïteit gewaarborgd blijft. Daarnaast geven we locaties met 3 inspecties in het jaar de kans om zichzelf te verbeteren. Mocht dit nodig zijn uiteraard’’.

“Een inspectie is een hulpmiddel om de locatie naar een hoger niveau te tillen”

Een spiegel voorhouden

Naast het waarborgen van de hygiëne is het voorhouden van een spiegel een belangrijke reden om onaangekondigde inspecties in te zetten voor FEBO. Aan het eind van elke inspectie voeren de hygiëne auditors van Normec Foodcare een gesprek met de eigenaar / franchisenemer. In dit gesprek komt naar voren toe hoe het ervoor staat met de hygiëne. Maar ook eventuele verbeterpunten worden benoemd. ‘’Een inspectie wordt door eigenaren / franchisenemers gelukkig niet gezien als een controle, dat willen we ook niet, maar als een moment om te bekijken hoe het ervoor staat. Een inspectie is een hulpmiddel om de locatie naar een hoger niveau te tillen’’, aldus Ferry.

Goede ervaringen

De inspecties voor FEBO worden al jaren uitgevoerd door Normec Foodcare. Voorheen was dit via Kroonenburg, maar sinds de overname voert Normec Foodcare de hygiëne inspecties naar alle tevredenheid uit. Ferry: ‘’Normec Foodcare is een professionele en hele betrokken partij. Wat ik prettig vind is dat we samen afspraken gemaakt hebben over hoe wij de hygiëne inspecties zien en hoe Normec Foodcare het ziet. We doen het echt samen’’.

Borg ook de voedselveiligheid binnen jouw bedrijf

Weten of er voedselveilig gewerkt wordt binnen jouw bedrijf? Onze ervaren inspecteurs weten precies waar ze op moeten letten. Zij voeren hygiëne-inspecties uit voor iedere branche en zijn op de hoogte van de wet- en regelgeving en het werken volgens de geldende Hygiënecode.

Gerelateerde diensten