Referentie

Agra Service Nabuurs en Normec Robalab al ruim 30 jaar een sterke samenwerking op basis van vertrouwen, flexibiliteit en kennis

nabuurs

Agra Service Nabuurs en Normec Robalab al ruim 30 jaar een sterke samenwerking op basis van vertrouwen, flexibiliteit en kennis

In een gezellig gesprek aan de keukentafel van het familiebedrijf Agra Service Nabuurs, een bedrijf in mestdistributie, afvalstoffentransport, containerverhuur en –transport vertellen Wilma Nabuurs en zoon Wouter over de samenwerking met Normec Robalab.

Agra Service Nabuurs is in 1991 opgericht door Hans en Wilma Nabuurs en is uitgegroeid tot een solide familiebedrijf met zes wagens en vier vaste werknemers. De samenwerking tussen Agra Service Nabuurs en Normec Robalab bestaat al meer dan 30 jaar. De basis van deze samenwerking is vertrouwen, flexibiliteit en kennis. Deze samenwerking ontstond in het begin van de jaren 90 waarbij Hans Nabuurs in gesprek raakte met Iwan, medeoprichter van Normec Robalab. De verplichting mest te bemonsteren was nieuw en bij Robalab kon dat dicht bij huis. De lijntjes waren daarmee kort.

De overname van Robalab door Normec bracht geen verandering in de samenwerking. Ondanks een aantal wijzigingen is het vertrouwde gevoel gebleven. De kennis binnen Normec Robalab is enkel toegenomen en daar hebben klanten van Agra Service Nabuurs weer profijt van. In de loop der jaren heeft Wouter steeds meer taken binnen het bedrijf overgenomen en is ook steeds meer zijn stempel gaan drukken binnen het bedrijf. Wouter benadrukt het belang van periodieke evaluatie van samenwerkingen. “Het is goed om eens in de zoveel tijd te bekijken wat er is en of daar nog iets in aangepast kan worden”, zegt Wouter. “Maar het is ook goed om te realiseren dat als iets goed staat dit te waarderen en vast te houden! Door hier kritisch naar te kijken, hebben we opgemerkt dat de kwaliteit die Normec Robalab levert altijd voorop staat.”

“In die tijd hadden we niet altijd alle kennis in huis over formulieren en wetgeving”, vertelt Wouter. “Een belletje naar Normec Robalab was zo gemaakt en zij hadden wel alle kennis in huis en waren altijd hulpvaardig en ondersteunend.”

Dit zorgde voor een goede band en vertrouwen in elkaar, die later in een zwaardere periode versterkt werd. “Tijdens de varkenspestcrisis lag ineens alles stil en mocht er niet meer met mest gereden worden”, vertelt Wilma. “Het was een zware tijd en om de kop boven water te houden moesten we veranderen. Hierop zijn we ook ander transport gaan doen en dat doen we nog steeds erbij.”

Dagelijks worden monsters bij diverse klanten opgehaald door Normec Robalab, maar uiteraard gaan we voor de persoonlijke aanpak. Een van de gemakken die Wouter ervaart is dat hij zelf de monsters naar het lab kan brengen. Ook het persoonlijk contact is voor Agra Service Nabuurs ontzettend belangrijk. “Ik kan gewoon in mijn eigen tijd en schema even langsrijden om de monsters weg te brengen. Die flexibiliteit biedt niet iedereen. Daarnaast is het altijd gezellig om even een kopje koffie te drinken met de bekende gezichten achter de balie.”

Naast het vertrouwde gevoel zijn ook de metingen nauwkeurig, snel, de rapporten helder en is er kennis paraat voor eventueel advies. Dit is belangrijk om de afnemers van mest te voorzien van de juiste informatie. “Bij Normec Robalab heb je alle voordelen van een betrokken en solide onderneming met een grote schat aan kennis als achterban”, besluit Wouter.

Gerelateerde diensten