Wateronderzoek

De kwaliteit van water krijgt steeds meer aandacht in de productieprocessen binnen de agrosector. Water is belangrijk voor de planten en dieren en speelt een rol bij het goed functioneren van diverse installaties. Voor de agrosector voeren wij diverse soorten wateronderzoek uit.

Monstername

Goed drinkwater is zeer belangrijk voor de gezondheid van het vee. Terwijl het diervoer op allerlei componenten wordt gecontroleerd, wordt dit bij het drinkwater vaak ‘vergeten’.

Omdat je koe bijvoorbeeld 100 tot 170 liter water per dag opneemt, kan een kleine verontreiniging al gevolgen hebben voor de melkproductie en gezondheidsproblemen veroorzaken. Daarom is controle van het drinkwater belangrijk. Wij nemen watermonsters en analyseren deze watermonsters op bacteriologische verontreinigingen en chemische parameters.

CV-water

In de glastuinbouw wordt gebruik gemaakt van grote watersystemen voor het verwarmen van de kassen. De kwaliteit van het water in deze systemen is van groot belang. Wanneer de kwaliteit niet goed is, kan dit tot grote schade leiden aan het systeem. Denk hierbij aan corrosie van de leidingen of minerale vervuilingen van de leidingen. Wij nemen periodiek watermonsters, brengen advies uit en leveren de benodigde toevoegmiddelen om de kwaliteit van het water op peil te brengen en te houden.

Wateronderzoek in het kort

  • Analyse om verontreiniging en schade te voorkomen
  • Onderzoek van drinkwater en cv-water
  • Inclusief advies en benodigde toevoegmiddelen
  • Abonnementsvorm is mogelijk

Wij helpen je waterverontreinigingen te voorkomen

mario-willems

Neem contact op met onze Commercieel Manager Mario Willems

Neem contact op

Abonnementsvorm voor watermonsters

Liever een abonnementsvorm voor de bemonstering en analyse van drinkwater (bron- en leidingwater)? Dat kan. Een abonnement houdt in dat wij de bemonstering logistiek inplannen, zodat het nemen van watermonsters en het transport zo efficiënt mogelijk kan worden uitgevoerd. Met deze onafhankelijke analyse voldoe je als varkens-, rundvee- of pluimveehouder aan de verplichte bemonstering. Altijd conform de eisen van IKB-regeling of andere ketenconcepten (bijvoorbeeld KDV, Beter Leven Keurmerk).

Betrouwbare hulp bij wateronderzoek

Hulp nodig bij het analyseren van je drink- of cv-water? Onze specialisten helpen je graag. Op locatie of op afstand, wij staan voor je klaar.

Liever direct klant worden?

Download hier het formulier, vul hem in en stuur het formulier door naar mario.willems@normecgroup.com.

mario-willems
Mario Willems

Commercieel Manager

Neem contact op

Monsters aanleveren

Wij bieden de mogelijkheid om de monsters op te halen volgens een vaste logistieke planning. Maar het zelf aanleveren van monsters is natuurlijk ook mogelijk.

Meer over monstername of download direct de monsterformulieren.

Benieuwd wat wij nog meer voor je kunnen betekenen binnen Agro?

Gerelateerde diensten

mario-willems

Hulp nodig met jouw product in de agrofoodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Mario Willems

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

mario-willems

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief