Zwembadwateronderzoek

Zwembadwateronderzoek

Elk (semi)openbaar zwembad in Nederland is vanuit de omgevingswet verplicht om naast eigen dagelijkse controles, de waterkwaliteit maandelijks door een onafhankelijk laboratorium te laten uitvoeren. Normec Dumea is gespecialiseerd in bemonstering en analyse van zwembadwater en heeft jarenlange ervaring op het gebied van waterkwaliteit. 

Zwembadwateronderzoek in het kort

  • Bemonstering en analyse volgens de nieuwste richtlijnen
  • Bemonstering en analyse via één laboratorium
  • Jarenlange expertise op het gebied van waterkwaliteit
  • Uitbreiden naar waterbehandeling of legionellapreventie

Omgevingswet

Per 1 januari 2024 is de nieuwe omgevingswet in werking. Regels die van toepassing zijn op zwemgelegenheden maken onderdeel van deze regelgeving. Hiermee is de regelgeving uit 1969 komen te vervallen. De kwaliteitseisen voor zwembadwater staan vermeld in het besluit activiteiten leefomgeving. Ieder locatie is verplicht om vanaf 1 januari 2024 de bemonstering en analyse volgens de nieuwe richtlijnen te laten uitvoeren. Na een overgangstermijn van 1 jaar moet per 1 januari 2025 ook worden voldaan aan de nieuwe eisen.

Alles in eigen hand

Normec Dumea beschikt over een eigen laboratorium en een eigen logistieke dienst. Zo ben je ervan verzekerd dat de genomen monsters snel op het laboratorium komen en aansluitend worden geanalyseerd. De analyseresultaten zijn betrouwbaar en snel beschikbaar. Onze rapportages zijn overzichtelijk en zijn makkelijk te lezen. Omdat we alle diensten onder één dak aanbieden kunnen we snel schakelen en zijn de lijnen met onze klanten kort. We kennen onze klanten en weten wat er bij hun leeft. Door onze jarenlange expertise op het gebied van zwembadwaterkwaliteit kunnen we je adviseren bij afwijkingen.

Totaalpakket voor zwembadwateronderzoek

Door de unieke samenwerking binnen Normec kunnen we je tevens van dienst zijn voor een totaalpakket en oplossingen op het gebied van zwembadwater. Naast bemonstering en analyses kan hierbij worden gedacht aan risico inventarisatie van zwembad- en drinkwater, waterbehandeling, legionellapreventie en keerklepcontroles.

Vraag nu jouw zwembadwateronderzoek aan

Neem contact op

Accreditatie

Normec Dumea is NEN-EN-ISO/IEC 17025 geaccrediteerd (L610). Onze analyseresultaten worden door de Nederlandse provincies goedgekeurd. Behalve zwembadwateronderzoek zijn wij gespecialiseerd in Legionella onderzoek, drinkwateronderzoek en bronwateronderzoek.

Pakket volledig (grootste bassin per filtersysteem per maand)

Scroll naar rechts
NormCategorie
Vrij chloorbinnen 0,5 ≤ vrij chloor ≤ 1,5 mg/l
buiten 0,5 ≤ vrij chloor ≤ 5,0 mg/l
I (ondergrens)
III (bovengrens)
Gebonden chloor≤ 0.6 mg/lIII
Zuurgraad7,00 ≤ pH ≤ 7,60I
DoorzichtbodemI
Troebelheid≤ 0,50 FTEII
Chloride≤ 1000 mg/lIII
Kaliumpermanganaatverbruik≤ 3,5 mg/l O2III
Nitraat≤ 70 mg/lIII
Ureum≤ 2,0 mg/lIII
Waterstofcarbonaat≥ 40 mg/lIII
Intestinale enterococcen≤ 1 kve/100 mlII
Pseudomonas aeruginosa≤ 1 kve/100 mlII
Sporen van sulfietreducerende Clostridia≤ 1 kve/100 mlII