Penalty Analyse

eten in oven

Penalty Analyse

Hoe komt het dat mijn product niet goed scoort? Wat is zinvol om te verbeteren aan mijn product? Allemaal vragen die je jezelf misschien wel gaat stellen als uit onderzoek blijkt dat een product niet aan de verwachting van de consument voldoet. Deze vragen nemen we allemaal mee in de Penalty Analyse, vanwaar je weer verder kunt met het verbeteren van jouw product.

Penalty Analyse in het kort

 • Voor de Penalty Analyse voeren we smaaktests uit met consumenten
 • Door de score per onderdeel krijg je inzicht in de eigenschappen
 • Je weet snel welk onderdeel van je product je kunt verbeteren
 • Je voorkomt dat je energie steekt in onderdelen die amper voor verbetering zorgen

Na het uitvoeren van een smaaktest kunnen er verschillende uitkomsten uit het onderzoek komen. Misschien maak je de verwachtingen van de consument waar, maar het kan ook voorkomen dat het product niet helemaal aan de verwachtingen voldoet. Ontdek met een Penalty Analyse welk aspect je als eerste moet aanpakken. Wij helpen je professioneel en persoonlijk op weg met het juiste onderzoek. We kunnen voor alle toekomstige, maar ook voor reeds uitgevoerde testen een Penalty Analyse uitvoeren. Vraag ons gerust om advies voor jouw situatie.

Zo werkt het

Een voorbeeld: het kan voorkomen dat zestig procent van de respondenten een product niet krokant genoeg vindt. Het gemiddelde cijfer kan dan 1,6 punten lager liggen dan het cijfer dat respondenten gaven die de krokantheid als ‘precies goed’ ervaren. Daarnaast geeft in hetzelfde onderzoek dertig procent van de respondenten aan dat ze het product niet zoet genoeg vinden. Deze respondenten geven een gemiddeld cijfer dat 1,2 punten lager ligt dan de mensen die de zoetheid wel ‘precies goed’ vonden. In dit voorbeeld zal dan eerst de krokantheid worden aangepast.

Please accept marketing-cookies to watch this video.

Wij helpen je bij het verbeteren van jouw product op de belangrijkste punten

Neem contact op

Waarom heet het een Penalty Analyse?

Die vraag krijgen we regelmatig. Maar er is een logische verklaring voor. Bij een Penalty Analyse wordt namelijk vastgesteld hoe groot de ‘penalty’ is voor het niet optimaal scoren op de diagnostische aspecten. Diagnostische aspecten zijn de aspecten met ‘precies goed’ in de antwoordschalen. Zo zie je snel op welke aspecten je het product kunt optimaliseren en zo een hoger cijfer kunt behalen bij de respondenten. Een bijkomend voordeel van de Penalty Analyse is dat je geen energie hoeft te steken in aspecten die nauwelijks zorgen voor een verbetering van het product.

Betrouwbare hulp bij Penalty Analyse

Neem contact op

Drie onderzoeksmethodes

 1. Het Smaakhuis
  Zowel korte als uitgebreide smaakonderzoeken.
  – Scherpe prijs
  – Korte doorlooptijd
  – Eenvoudige testopzet
 2. Online onderzoekSpecifiek gericht op concept- en producttesten.

  – Doelgericht
  – Kwalitatief goede panelleden
  – Snel en volledige rapportage

 3. In-home onderzoekGeschikt voor zowel food als non-food producten.

  – Een hoge respons
  – Resultaat is typische huishoudingmening
  – Geen beïnvloeding