De kwaliteit van water krijgt steeds meer aandacht in de productieprocessen binnen de agrosector. Water is belangrijk voor de planten en dieren en speelt een rol bij het goed functioneren van diverse installaties. Voor de agrosector voeren wij diverse soorten wateronderzoek uit.
Goed drinkwater is zeer belangrijk voor de gezondheid van het vee. Terwijl het diervoer op allerlei componenten wordt gecontroleerd, wordt dit bij het drinkwater vaak ‘vergeten’.
Omdat de koe bijvoorbeeld 100 tot 170 liter water per dag opneemt, kan een kleine verontreiniging al gevolgen hebben voor de melkproductie en gezondheidsproblemen veroorzaken. Daarom is controle van het drinkwater belangrijk. Wij nemen watermonsters en analyseren deze watermonsters op bacteriologische verontreinigingen en chemische parameters.
In de glastuinbouw wordt gebruik gemaakt van grote watersystemen voor het verwarmen van de kassen. De kwaliteit van het water in deze systemen is van groot belang. Wanneer de kwaliteit niet goed is, kan dit tot grote schade leiden aan het systeem. Denk hierbij aan corrosie van de leidingen of minerale vervuilingen van de leidingen. Wij nemen periodiek watermonsters, brengen advies uit en leveren de benodigde toevoegmiddelen om de kwaliteit van het water op peil te brengen en te houden.
Neem contact op met onze Commercieel Manager Mario Willems
Liever een abonnementsvorm voor de bemonstering en analyse van drinkwater (bron- en leidingwater)? Dat kan. Een abonnement houdt in dat wij de bemonstering logistiek inplannen, zodat het nemen van watermonsters en het transport zo efficiënt mogelijk kan worden uitgevoerd. Met deze onafhankelijke analyse voldoe je als varkens-, rundvee- of pluimveehouder aan de verplichte bemonstering. Altijd conform de eisen van IKB-regeling of andere ketenconcepten (bijvoorbeeld KDV, Beter Leven Keurmerk).
Hulp nodig bij het uitvoeren van wateronderzoek of het afnemen watermonsters? Onze specialisten helpen u graag. Neem contact met ons op voor meer informatie.
Door de overheid is bepaald dat vaste rundveemest (mestcode 13) en vaste varkensmest (mestcode 43) of een mengsel waarin mestcode 13 en/of mestcode 43 zit, door een onafhankelijke monsternemende organisatie bemonsterd moet worden. Als specialist in mestanalyses zijn wij erkend voor deze monsternames die worden uitgevoerd conform AP06, zoals beschreven in bijlage Ea van de meststoffenwet.
De basis van legionellapreventie begint bij een risicoanalyse en legionella beheersplan (RABP), zoals opgenomen in het V...
Grondonderzoek en grondmonsters voor uw akkerbouw- en tuinbouwpercelen, siertuinen, gazon, stedelijk groen en sportvelde...
Vrijlevende aaltjes, met name wortelknobbelaaltjes (Meloïdogyne), wortellesieaaltjes (Pratylenchus), Trichodorus en cys...
U moet aan de meststoffenwet voldoen, dus moet u een mestanalyse uitvoeren. Wij verzorgen deze mestanalyses conform AP05...
Precisie bemesting door middel van bladstelenonderzoek in aardappelen Bij de teelt van aardappelen is de stikstofbemest...
Bij de teelt van spruitkool is de stikstof bemesting belangrijk. Voldoende bemesting geeft een goede opbrengst van goede...
Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief
Door bundeling van alle expertises helpt Normec Foodcare met allerhande vraagstukken en oplossingen op het gebied van procesbeheersing, kwaliteit en voedselveiligheid, laboratoriumonderzoek, smaaktesten, QA-automatisering, flexibele inzet van kwaliteitsmanagers en keurmeesters, opleidingen en trainingen, risicomanagement en etiketcontrole.
Wil u meer weten? Neem contact met ons op.
Vanaf 1 april 2022 maakt Micro-Smedt deel uit van Normec Foodcare.
Met Micro-Smedt als deel van de Normec Foodcare-familie, versterken we onze dienstverlening en halen we heel wat extra kennis in huis. Alle diensten van Micro-Smedt zijn vanaf nu op de website van Normec Foodcare te vinden.
Ben jij enthousiast over deze e-learning module? Bekijk dan de andere e-learning modules en trainingen in ons aanbod. Natuurlijk kan je ons ook altijd bellen voor een adviesgesprek, we horen graag van je!