oranje fruit en groentes normec foodcare

Wateronderzoek

De kwaliteit van water krijgt steeds meer aandacht in de productieprocessen binnen de agrosector. Water is belangrijk voor de planten en dieren en speelt een rol bij het goed functioneren van diverse installaties.  Voor de agro sector voeren wij diverse soorten wateronderzoek uit.

Drinkwater

Goed drinkwater is zeer belangrijk voor de gezondheid van het vee. Terwijl het diervoer op allerlei componenten wordt gecontroleerd, wordt dit bij het drinkwater vaak ‘vergeten’. Omdat uw koe bijvoorbeeld 100 tot 170 liter water per dag opneemt, kan een kleine verontreiniging al gevolgen hebben voor de melkproductie en gezondheidsproblemen veroorzaken. Daarom is controle van het drinkwater belangrijk. Wij nemen watermonsters en analyseren deze watermonsters op bacteriologische verontreinigingen en chemische parameters.

CV-water

In de glastuinbouw wordt gebruik gemaakt van grote watersystemen voor het verwarmen van de kassen. De kwaliteit van het water in deze systemen is van groot belang. Wanneer de kwaliteit niet goed is, kan dit tot grote schade leiden aan het systeem. Denk hierbij aan corrosie van de leidingen of minerale vervuilingen van de leidingen. Wij nemen periodiek watermonsters, brengen advies uit en leveren de benodigde toevoegmiddelen om de kwaliteit van het water op peil te brengen en te houden.

Wateronderzoek in het kort

  • Wateronderzoek van drinkwater en cv-water
  • Abonnementsvorm is mogelijk

Hulp nodig op het gebied van Wateronderzoek?

mario-willems

Neem contact op met onze Commercieel Manager Mario Willems

Neem contact op

Betrouwbare hulp bij wateronderzoek

Hulp nodig bij het uitvoeren van wateronderzoek of het afnemen watermonsters? Onze specialisten helpen u graag. Neem contact met ons op voor meer informatie.

mario-willems
Mario Willems

Commercieel Manager

Neem contact op

Onafhankelijke monsternemende organisatie

Door de overheid is bepaald dat vaste rundveemest (mestcode 13) en vaste varkensmest (mestcode 43) of een mengsel waarin mestcode 13 en/of mestcode 43 zit, door een onafhankelijke monsternemende organisatie bemonsterd moet worden. Als specialist in mestanalyses zijn wij erkend voor deze monsternames die worden uitgevoerd conform AP06, zoals beschreven in bijlage Ea van de meststoffenwet.

Meer over monstername >

Benieuwd wat wij nog meer voor u kunnen betekenen binnen Agro?

Vergroot jouw kennis

Kennisbank
Ik ben op zoek naar:

Ervaringen van onze klanten

mario-willems

Hulp nodig met jouw product in de agrofoodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Mario Willems

test
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
mario-willems

Gerelateerde diensten

Een greep uit onze klanten

Agro Limburg
Albers
Hushållningssällskapet
Kuunders Loonbedrijf
Terra Agribusiness
Tontrans
Van Rijsingen Source
van de Meerakker

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Menu