Verpakkingsonderzoek

De receptuur van een bestaand product aanpassen leidt vaak tot een spannende periode. Blijven de huidige klanten het product net zo vaak kopen? Wij helpen je deze spanning te voorkomen met onze onderzoeken. Dan weet je vooraf al hoe de consument reageert en voorkom je omzetdaling.

Of de consument nu geen verschil mag merken of juíst de verbetering zou moeten proeven; onze tools brengen altijd uitstekend in kaart hoe de consument op de aanpassing reageert. Een receptuuraanpassing kan monadisch of vergelijkend worden getest. Wij testen jouw product monadisch als er geen directe concurrent is en het handhaven van een vaste consumentenbeoordeling het doel is. Al er wel directe concurrenten zijn, voeren we een vergelijkend onderzoek uit.

Inzicht na onderzoek

In combinatie met bijvoorbeeld onze Penalty Analyse onderzoeken wij glashelder waar de eventuele verschillen zitten. Ook geeft ons onderzoek je inzicht in welk aspecten je als eerste zou moeten verbeteren. Daarnaast zetten wij de resultaten altijd af tegen de Normec NormBase. Dit is een unieke database met daarin alle door ons uitgevoerde onderzoeken. Deze schat aan informatie geeft aan meer dan drieduizend specifieke productcategorieën een norm. Zo kunnen wij je nóg beter adviseren over de kansen van een product.

Verpakkingsonderzoek in het kort

  • Pas de receptuur aan zonder risico op verkoopdaling
  • Korte doorlooptijd: resultaat na één week
  • Inzicht in eventuele verdere verbeterpunten
  • Resultaten nemen wij op in onze unieke Normec NormBase

Wij helpen je om de receptuur op een efficiënte manier aan te passen

tinka-juiste-formaat-website

Neem contact op met onze Commercieel Manager Tinka Alaerds

Neem contact op

Drie onderzoeksmethodes

Betrouwbare hulp voor het aanpassen van je receptuur

Hulp nodig bij het testen van je product met veranderde receptuur? Onze specialisten helpen je graag. Op locatie of op afstand, wij staan voor je klaar.

tinka-juiste-formaat-website
Tinka Alaerds

Commercieel Manager

Neem contact op

Normec NormBase

De Normec NormBase is een database met daarin alle door ons uitgevoerde onderzoeken. Elke productcategorie heeft haar eigen norm. Dit biedt een belangrijk kostenvoordeel: aanvullende onderzoeken naar referenten zijn niet nodig. En het is uniek in de markt.

Lees meer >

Vergroot jouw kennis

Kennisbank
Ik ben op zoek naar:

Ervaringen van onze klanten

Gerelateerde diensten

tinka-juiste-formaat-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Tinka Alaerds

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

tinka-juiste-formaat-website

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief