Mestanalyse

Je moet aan de meststoffenwet voldoen, dus moet je een mestanalyse uitvoeren. Wij verzorgen deze mestanalyses conform AP05, zoals beschreven in bijlage H van de meststoffenwet. Naast de hoeveelheid fosfaat en stikstof in mest analyseren wij onder andere ook op droge stof, organische stof, as, ammoniumstikstof en kalium.

Het administratief verwerken van de mestanalyses vindt plaats via Vervoersbewijzen Dierlijke Mest (VDM’s) en registratie aan RVO. Wij kunnen de administratie verzorgen van de verwerking van VDM’s voor de vervoerders.

Monstername

 

Mineralenconcentraat

Onder bepaalde voorwaarden mag de vloeibare mestfractie die vrijkomt na een proces van mestverwerking (ook wel ‘mineralenconcentraat’ genoemd) aangewend worden als kunstmestvervanger. Dit betekent dat de aangevoerde hoeveelheid fosfaat en stikstof in dit concentraat niet meegerekend hoeft te worden als dierlijke mest. Wanneer je hiervoor in aanmerking wilt komen, dan moet het concentraat per vracht worden geanalyseerd door middel van mestanalyses volgens de daarvoor geldende analysevoorschriften.

Mestanalyse in het kort

  • Voldoe aan de meststoffenwet
  • Wij verzorgen de administratieve verwerking van mestanalyses
  • Onafhankelijke monsternemende organisatie

Wij helpen je te voldoen aan de meststoffenwet

mario-willems

Neem contact op met onze Commercieel Manager Mario Willems

Neem contact op

Betrouwbare hulp bij mestanalyse

Hulp nodig bij het uitvoeren van mestanalyse? Onze specialisten helpen je graag. Op locatie of op afstand, wij staan voor je klaar.

Liever direct klant worden?

Download hier het formulier, vul hem in en stuur het formulier door naar mario.willems@normecgroup.com.

mario-willems
Mario Willems

Commercieel Manager

Neem contact op

Onafhankelijke monsternemende organisatie

Door de overheid is bepaald dat vaste rundveemest (mestcode 13) en vaste varkensmest (mestcode 43) of een mengsel waarin mestcode 13 en/of mestcode 43 zit, door een onafhankelijke monsternemende organisatie bemonsterd moet worden. Als specialist in mestanalyses zijn wij erkend voor deze monsternames die worden uitgevoerd conform AP06, zoals beschreven in bijlage Ea van de meststoffenwet. Meer over monstername  of download direct de monsterformulieren.

Benieuwd wat wij nog meer voor je kunnen betekenen binnen Agro?

Gerelateerde diensten

mario-willems

Hulp nodig met jouw product in de agrofoodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Mario Willems

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

mario-willems

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief