header oranje fruit en groenten

Import, handel en logistiek

Bij het importeren en handelen van levensmiddelen komen veel handelingen, regels en eisen kijken. De vele eisen vanuit de NVWA voor de import en het transport van levensmiddelen kunnen het erg lastig maken. Normec Foodcare heeft de kennis in huis om je goed op weg te helpen bij het importeren en vervoeren van levensmiddelen.

Veel producten hebben hun eigen wetten en regelgevingen om te vervoeren. Zo moeten diepgevroren producten onder de juiste temperatuur worden vervoerd. Tijdens het order-picken en klaarzetten van producten is het ook van belang dat de producten onder de juiste temperatuur blijven. Onze kwaliteitsmanagers helpen je graag bij het maken van belangrijke keuzes zodat de import en transport goed verloopt.

Productspecifieke informatie

Naast de eisen van de NVWA, zijn klanten ook bewuster bezig met productspecifieke informatie.  Ze willen dit steeds vaker duidelijk hebben. Als importeur of leverancier van een import product moet je zorgen dat de informatie over het product kloppend en gedetailleerd zijn. Wij helpen je daarbij.

Productspecificatie bij import

Per grondstofgroep die je vervoert moeten er specificaties en eventuele certificaten zijn. De juiste productspecificatie is belangrijk bij import, want jouw afnemers kunnen audits (laten) uitvoeren. Dit kan plaatsvinden bij de toeleverancier om te controleren of de risico’s op een degelijke manier beheerst worden. Positieve uitkomsten van leveranciersbeoordelingen zorgt voor vertrouwen en kan in de loop van de tijd het aantal controles verminderen.

Audits

Om een leverancier te testen op de eisen waar een bedrijf of aannemer moet voldoen, bieden wij de mogelijkheid om leveranciersaudits uit te voeren. Zo weet je of iedere schakel in de keten van voedselveiligheid in orde is.

Thuis in de branche

Normec Foodcare werkt bij verschillende handels- en logistieke bedrijven die een breed scala van levensmiddelen verhandelen en transporteren. Daarnaast hebben we kennis over specifieke certificeringen die gebruikt worden in de transportwereld, bijvoorbeeld IFS Logistics en de BRC Storage & Distribution standaard.

White truck is on highway

Keurmerken

BRC-Storage-300x201
FSSC22000
IFS-Logistics

Ervaringen van onze klanten

peter-juiste-formaat-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

peter-juiste-formaat-website

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief