Gezondheidszorg en institutioneel

Je weet dat hygiëneregels naleven van groot belang is. In de gezondheidszorg en instellingskeukens worden maaltijden voorbereid en samengesteld voor kwetsbare doelgroepen, waardoor dit nóg belangrijker is. Het is ook van groot belang dat de voedselveiligheid volledig onder controle is. De NVWA controleert de veiligheid van voedingsmiddelen in deze branche steeds frequenter. Wij kunnen je hierbij helpen.

Jouw team en onze kennis

De implementatie van de vereiste voedselveiligheidseisen vindt plaats op basis van de hygiënecode voor de voedingsverzorging in zorginstellingen. Samen met het voedselveiligheidsteam van de instelling wordt er een kwaliteitssysteem opgesteld. Dit team bestaat vooral uit voedingsassistenten van de afdelingen, de zelfstandig werkende koks uit de centrale keuken of de gastvrouwen uit het restaurant.

Vaak is er binnen zo’n team een tekort aan goede kwaliteitsmanagers. Wij bieden jou graag onze vakspecifieke kennis om je te helpen de theorie te vertalen naar de juiste toepassing in de praktijk. Draagvlak creëren om te zorgen dat iedereen zich verantwoordelijk voelt voor kwaliteit en voedselveiligheid als onderdeel van de dagelijkse werkzaamheden is één van de taken die we voor onze rekening nemen. Zo helpen we je  op zowel lange als korte termijn met het waarborgen van de voedselveiligheid binnen jouw instelling.

 

Audits uitvoeren

In de hygiënecode staat beschreven dat er een audit verricht moet worden op de toepassing van hygiëne en HACCP in de keuken en bij de zorgafdelingen. Hiervoor hebben wij een volledig geautomatiseerde checklist, waarbij voor de centrale keuken en per zorgafdeling een controle wordt uitgevoerd die direct digitaal wordt aangeleverd. Je krijgt dan een helder overzicht per afdeling, inclusief verbeterpunten.

Ook helpen wij jou de kwaliteitsbeheersing op pijl te houden door middel van audits uit te voeren. Je bent op deze manier goed voorbereid op inspecties en voldoet aan alle eisen van de NVWA. Je kunt vrijwillig deelnemen aan het zelfcontrolesysteem, waarbij de werking en betrouwbaarheid van kwaliteitsbeheersing gecontroleerd wordt.

Leveranciers audits

Steeds meer instellingen besteden de productie van maaltijden uit. Als instelling ben je zelf verantwoordelijk voor wat ze inkopen, daarom adviseert de instellingscode om HACCP- en hygiëne audits te verrichten bij leveranciers. Wij zijn hier volledig op ingericht en zorgen ervoor dat je inzicht krijgt in de procesbeheersing en eventuele risico’s van jouw leverancier.

gezondheidszorg

Ervaringen van onze klanten

zaki-juiste-formaat-website.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Zaki Al Salihi

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

zaki-juiste-formaat-website.jpg

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief