header oranje fruit en groenten

Additieven en supplementen

Wij werken samen met importeurs, producenten en aanbieders van voedingsadditieven en supplementen. In elke keten moet een importeur of producent een op HACCP gebaseerd voedselveiligheidssysteem hanteren. Ook traceerbaarheid is verplicht. Op die manier voldoet een bedrijf aan de wetgeving.

Voedingssupplementen

Volgens de Europese wetgeving voor voedingssupplementen mogen alleen vitamine- en mineraalverbindingen worden gebruikt waarvan de werkzaamheid en veiligheid aantoonbaar is. De NVWA onderzoekt onder andere de kwaliteit van kruidenpreparaten en controleert de markt op de aanwezigheid van verboden kruiden. Zo is er een norm van kracht die betrekking heeft op de aanwezigheid van kankerverwekkende PAK’s als benzo-α-pyreen.

Additieven

Additieven worden toegevoegd aan levensmiddelen om de eigenschappen er van te veranderen. Zij staan vaak met E-nummers op etiketten vermeld. In Verordening (EU) nr. 1333/2008 staat welke additieven aan (welke) levensmiddelen toegevoegd mogen worden. Ook kleur- en zoetstoffen zijn in deze verordening opgenomen.

Advies op maat

Vanwege de overvloed aan wetten en regels die overweldigend kunnen lijken, zorgen wij graag voor helderheid. We geven advies op maat omtrent doseringen en het gebruik van additieven zodat enige onduidelijkheid over wat wel of niet is toegestaan, verhelderd wordt. Daarnaast bieden we begeleiding bij het etiketteren zodat al jouw productinformatie voldoet aan de huidige wetgeving.

additieven

Keurmerken

logo-skal
kosher

Ervaringen van onze klanten

peter-juiste-formaat-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

peter-juiste-formaat-website

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief