Referentie

55% tijdsbesparing met E-learning voor Group of Butchers

werken op laptop

55% tijdsbesparing met E-learning voor Group of Butchers

Group of Butchers is een innovatief vleeswaren producerend bedrijf met vestigingen in Nederland en België. Al meerdere jaren achter elkaar ontvangt het bedrijf de Industributie Trofee voor de beste waardering vanuit de retailmarkt voor hun producten. Logisch dat de medewerkers up to date geschoold moeten zijn om de hoge standaarden te handhaven.

Om de medewerkers te scholen, werkt Group of Butchers met de E-learningmodule van Normec Foodcare Online. Het voormalige Dutch Grill Specialties (DGS) ging anderhalf jaar geleden over in Group of Butchers dat zich kenmerkt door vakmanschap en ambachtelijkheid. Er is veel in de nieuwe uitstraling geïnvesteerd omdat het bedrijf zoveel mogelijk publieksgroepen wil aanspreken; niet alleen business to business maar ook de eindgebruiker. Deze moet overtuigd zijn van de hoge kwaliteit en de ambachtelijke bereiding van de vleeswaren.

Er zijn vijf verschillende locaties waar de veelal voorgegaarde en ‘ready tot eat’ producten worden gemaakt: Eersel, Soest, het Belgische Oosterzele en Alken en de hoofdvestiging in Tilburg. Het assortiment bestaat onder andere uit rosbief, spek, gehaktsoorten, rotisserieproducten, ham, spareribs, fricandeau, rookvlees, filet américain, ossenworst en rookworst.

Trainingen

Er werken circa 350 mensen verdeeld over de locaties. Zij worden grondig getraind om de producten op de juiste manier te verwerken. Voornamelijk voedselveiligheid en hygiëne, maar ook de bedrijfscultuur en algemene informatie over tillen en het interpreteren van gevarensymbolen, zijn verplichte onderdelen in de training. Iedere medewerker volgt deze basistraining voordat hij of zij bij Group of Butchers aan de slag gaat. Op de locatie zelf is er een theoretische en praktische training over de vakinhoudelijke taak van de medewerker. De praktische informatie wordt gegeven door ervaren mensen zoals een SVO-opgeleide slager. Alle medewerkers volgen jaarlijks ook nog een opfriscursus. Group of Butchers geeft zo’n 1000 trainingen per jaar, waarvan het merendeel via E-learning wordt gevolgd.

Eigen moment

De kwaliteits-, arbo- en milieumanager (KAM-manager) is in samenwerking met Human Resources verantwoordelijk voor de trainingen bij Group of Butchers. “De veranderingen op het gebied van wetgeving en de wensen van de klant volgen elkaar snel op. Om die bij te houden is regelmatige training nodig. De snelste en makkelijkste manier om dat te doen is door middel van E-learning. Alle theorie wordt zo gegeven, praktijkles geven we op de werkvloer. De medewerkers kunnen op een zelfgekozen moment vanuit huis, het uitzendbureau of op een van de locaties de training doen. De vrijheid en het krijgen van eigen verantwoordelijkheid worden als zeer positief ervaren. Vooral als er nieuwe medewerkers via een uitzendbureau komen, is E-learning ideaal. Het uitzendbureau zorgt ervoor dat zij de training hebben gevolgd voordat ze bij ons komen. Dat scheelt tijd omdat ze meteen aan de slag kunnen. Wij zien in het systeem of de training met succes is afgerond en controleren de medewerkers steekproefsgewijs.”

Rollen

De KAM manager en alle kwaliteitsmedewerkers kunnen in het systeem van Normec Foodcare Online in één oogopslag zien wie welke training heeft gedaan, of hij of zij geslaagd is en ook welke vragen fout beantwoord zijn. In de zwaardere HACCP-trainingen kan daar dan nog verder op worden ingegaan met bijvoorbeeld een uitbreiding op een specifiek onderwerp, of wordt de training met de medewerker nabesproken. “Ik kan analyses opvragen van bijvoorbeeld de meest fout beantwoorde vragen of hoe lang er gemiddeld over een training wordt gedaan.” Een ander voordeel vindt men dat verschillende partijen tegelijk van het systeem gebruik kunnen maken, met ieder hun eigen rechten. “Het uitzendbureau kan nieuwe medewerkers aanmelden en hen uitnodigen voor een training, maar kan geen wijzigingen in het systeem aanbrengen.”

Huisstijl

Group of Butchers maakt de trainingen zelf. “Ik test de training met een aantal medewerkers voordat hij online gaat. Zo kan ik kijken of de vragen te makkelijk of te moeilijk zijn en of het binnen de gestelde tijd lukt. De trainingen blijven constant in ontwikkeling en worden regelmatig aangepast. Je kunt dan tegelijk eventuele verbetering doorvoeren.” Normec Foodcare Online beschikt zelf ook over trainingen die betrekking hebben op de meest gangbare onderwerpen in de voedingsindustrie. Denk aan allergenenbeheersing, hygiënisch werken of schoonmaken. Deze trainingen kunnen digitaal worden aangevraagd. Ze kunnen op verzoek van de klant worden aangevuld met bepaalde onderwerpen of in de huisstijl van het bedrijf worden vormgegeven.

GFSI-erkend

Er zijn verschillende modules van Normec Foodcare Online beschikbaar. Naast E-learning is het ook mogelijk om een handboek en alle specificaties, inspecties en registraties in de beveiligde omgeving van Normec Foodcare Online te beheren. Group of Butchers gebruikt naast E-learning de modules ‘handboek’ en ‘specificaties’. “We betalen alleen voor wat we afnemen. In het geval van E-learning dus per medewerker die een training volgt. Dat is goedkoper dan de kosten van het verlies van productie door het geven van een klassikale training en bijbehorende handlingkosten. Ook belangrijk: de E-learningtrainingen worden erkend door de auditoren van de GFSI-standaard en helpen ons daarmee te voldoen aan de BRC en IFS-standaarden.”

Gerelateerde diensten