Nulmeting Listeria

man in laboratorium

Nulmeting Listeria

Zijn alle processen binnen jouw bedrijf zo ingericht dat de beheersing van Listeria geborgd is? Weet jij de huidige status daarvan? Met een nulmeting Listeria kom je hier snel achter en stuur je bedrijfsprocessen meteen bij. 

Nulmeting Listeria in het kort

  • Met een nulmeting borgen we de beheersing van Listeria
  • Voldoe aan alle eisen van Informatieblad 85

Tijdens een nulmeting gaan we onder andere onderzoeken wat de routing is van de producten en mensen. Het laatste wat je wilt is dat iemand bijvoorbeeld met zijn modderlaarzen de productielocatie binnenloopt. Een omgevingsonderzoek, waarbij we ook kijken naar de vloer en putjes, kan ook een onderdeel zijn van de nulmeting.

Monstername en concrete rapportage

We gaan samen naar het monsternameplan kijken, is dat toereikend genoeg ten aanzien van de wetgeving? En als het nodig is nemen we natuurlijk ook monsters. Uiteindelijk krijg je van ons een rapportage waarin we aanbevelingen doen. Zodat jij meteen aan de slag kan!

Wij helpen je om de beheersing van Listeria te borgen

Neem contact op

Listeria testen

Om te weten wat Listeria in jouw product doet bij een besmetting is, is het nodig om Listeria testen uit te voeren. Dit is niet alleen nodig, maar ook nog wettelijk verplicht. In Informatieblad 85 stelt de NVWA namelijk dat een studie naar de houdbaarheid van kant-en-klare levensmiddelen een verplichte stap is voordat het product in de handel mag worden gebracht. Wij onderzoeken dit door opzettelijk micro-organismen aan jouw product toe te voegen en het daarna te meten. Dit heet een challenge test. Wil je meer weten over een challenge test? Lees hoe een challenge test werkt.

Laat een nulmeting uitvoeren

Neem contact op

Geaccrediteerd laboratorium

Alle microbiologische analyses moeten op een betrouwbare wijze uitgevoerd worden, dat heeft de NVWA in informatieblad 85 beschreven. Dat wil zeggen dat je als levensmiddelenbedrijf gebruik moet maken van geaccrediteerde laboratoria. Een groot deel van het totale aanbod aan microbiologische analyses voeren wij onder accreditatie uit, voor een overzicht zie scope L509 op de website van de RvA. Bekijk de verschillende analyses en onderzoeken die we voor je kunnen uitvoeren.