Whitepaper

BRCGS 9 Food Safety

paprika in productiehuis

BRCGS 9 Food Safety

De nieuwe BRCGS Global Standard Food Safety versie 9 is op 1 augustus 2022 gepubliceerd. Audits volgens BRCGS versie 9 vinden plaats vanaf 1 februari 2023. De belangrijkste wijzigingen hebben onze experts voor je in kaart gebracht in de gratis whitepaper BRCGS 9.

Inhoud whitepaper

In de whitepaper vind je de de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van BRCGS versie 8 en de nieuw toegevoegde eisen. Ook geven we tips over hoe wij je kunnen helpen met de aanpassing van je kwaliteitssysteem en de implementatie hiervan. Zo stoom je jouw bedrijf klaar voor de aankomende audit volgens BRCGS versie 9.

BRCGS 9

BRCGS Global Standard Food Safety versie 9 is augustus 2022 gepubliceerd. Vanaf 1 februari 2023 wordt tegen deze norm getoetst.

Met de publicatie van versie 9 blijft de BRCGS norm zich verder ontwikkelen. Versie 9 blijft de focus houden op management inzet en een op HACCP gebaseerd voedselveiligheidssysteem met als doel het beheer van productveiligheid, wetgeving en kwaliteit voor voedselproducten.

Daarnaast wordt in de diverse normelementen het onderdeel productauthenticiteit aanvullend benoemd. Ook is voedselveiligheids- en kwaliteitscultuur een belangrijk thema in de nieuwe BRCGS versie.

Download whitepaper BRCGS 9 Food Safety

Aanpassingen ten opzichte van versie 8

In de nieuwe BRCGS versie zijn onder andere wijzigingen opgenomen voor de volgende onderwerpen:

  • Optie voor gemengde audit
  • Extra aanmoedigen van een voedselveiligheidscultuur
  • Toevoeging van vereisten bij interne audits en inspecties om deze nog completer te maken
  • VACCP en TACCP bij leveranciersaudits
  • Aanvulling op vereisten bij het testen van producten

Versie 9 is in meerdere talen beschikbaar en te downloaden via de website van BRCGS.

BRC Food

De BRC Global standard voor Food Safety is een GFSI (Global Food Safety Initiative) erkende standaard. Deze is in 1998 ontwikkeld door Engelse retailers. Als je BRC gecertificeerd bent, weten je potentiële en huidige klanten direct dat jouw producten veilig, legaal en van hoge kwaliteit zijn. Dit brengt jouw bedrijf in een goede onderhandelingspositie. Andere voordelen van het BRC certificaat zijn:

  • Door een groot aantal retailers en levensmiddelenbedrijven over de hele wereld is het BRC certificaat erkend (en verplicht)
  • Verbetert de veiligheid en kwaliteit van jouw product
  • Reduceert kosten door het verminderen van recalls
  • GFSI-erkend
  • Handig bij het exporteren van producten
Auteur: Normec Foodcare
Kennispartner in voedselveiligheid, productkwaliteit en smaak

Gerelateerde diensten