Produceer je desinfectiemiddelen of biociden? Deze moeten aan specifieke toelatingseisen voldoen. Je moet bijvoorbeeld aantonen dat het middel voldoende micro-organismen afdoodt. Wij helpen je met het uitvoeren van de nodige onderzoeken, werkzaamheidstesten en het opstellen van een dossier ter onderbouwing van je product.
Samen stellen we vast welke testen voor de biociden benodigd zijn en wat de beste testomstandigheden zijn. We ondersteunen onder andere met:
Met korte lijnen, kennis van zaken, enthousiasme en gedrevenheid helpen we je bij iedere stap.
Neem contact op met onze Business Unit Directeur Robalab & Dumea Marieke Mooi
Biociden zijn chemische of biologische producten die schadelijke of onwenselijke organismen vernietigen, weren, onschadelijk maken of de effecten ervan voorkomen. Een belangrijke hoofdgroep van de biociden zijn desinfectiemiddelen die gebruikt worden om bacteriën, gisten, schimmels en virussen af te doden. Desinfectiemiddelen worden breed gebruikt, zoals: desinfecterende handgel, desinfectie van oppervlakten in een levensmiddelenbedrijf en het desinfecteren van koeienhoeven tegen klauwproblemen.
Desinfectiemiddelen (en alle andere biociden) mogen in Nederland alleen worden verkocht en gebruikt als ze door het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) of een andere Europese toelatingsautoriteit zijn toegelaten. Om een middel toegelaten te krijgen tot de markt of goedkeuring van een stof te krijgen, moet een aanvraag worden ingediend. Voor iedere aanvraag moet een dossier voorhanden zijn met alle informatie die nodig is voor de beoordeling van de mogelijke effecten op mens, dier en milieu.
Een fundamenteel onderdeel van het dossier zijn de werkzaamheidsstudies waaruit blijkt dat het middel inderdaad werkzaam is tegen de micro-organismen zoals geclaimd. Wij voeren de nodige werkzaamheidsstudies uit om aan te tonen dat het middel 99,99% of zelfs 99,999% van alle micro-organismen afdoodt. Hierbij voldoen we aan de Guidance on the Biocidal Products Regulation (BPR) welke is opgesteld door de European chemicals agency (ECHA) en aan de richtlijnen van de norm EN14885.
Wil je een nieuw of aangepast desinfectiemiddel of biocide op de markt brengen? Wij helpen je om de juiste stappen te zetten. Zo zorg je ervoor dat je product voldoet aan de gestelde eisen.
Voor advies, ondersteuning en nazorg bij werkzaamheidstesten biociden werken wij met één centraal aanspreekpunt. Hierdoor verzekeren wij je van snelle, eenduidige en effectieve communicatie.
Hoe gedragen bacteriën zich eigenlijk in jouw product? Welk effect heeft dit op de kwaliteit en houdbaarheid? Dankzij p...
De kwaliteit van water krijgt steeds meer aandacht in de productieprocessen binnen de agrosector. Water is belangrijk vo...
Je moet aan de meststoffenwet voldoen, dus moet je een mestanalyse uitvoeren. Wij verzorgen deze mestanalyses conform AP...
Grondonderzoek en grondmonsters voor jouw akkerbouw- en tuinbouwpercelen, siertuinen, gazon, stedelijk groen en sportvel...
Elk bedrijf dat gewassen teelt heeft aaltjes in zijn bodem. Als teler merk je hier in eerste instantie niets van. Zodra ...
Trichine of trichinella is een microscopisch klein wormpje, dat kan voorkomen bij verschillende zoogdieren, zoals bij ev...
Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief
Door bundeling van alle expertises helpt Normec Foodcare met allerhande vraagstukken en oplossingen op het gebied van procesbeheersing, kwaliteit en voedselveiligheid, laboratoriumonderzoek, smaaktesten, QA-automatisering, flexibele inzet van kwaliteitsmanagers en keurmeesters, opleidingen en trainingen, risicomanagement en etiketcontrole.
Wil u meer weten? Neem contact met ons op.
Ben jij enthousiast over deze e-learning module? Bekijk dan de andere e-learning modules en trainingen in ons aanbod. Natuurlijk kan je ons ook altijd bellen voor een adviesgesprek, we horen graag van je!