header oranje fruit en groenten

Fit to Go Audit

Het afgelopen jaar is door Covid-19 in de voedingsindustrie een ware uitdaging geweest. Blijven produceren, voldoen aan de klantenverwachtingen, GFSI-certificaten behouden en vooral zorgen dat alle medewerkers gezond in goede en veilige omstandigheden kunnen werken. Het was een echte uitdaging voor elke manager.

Daarom bieden wij onze ‘Fit to Go’ audit aan. Een audit die je een goed overzicht geeft als manager over de staat van je organisatie op het vlak van de gevolgen van Covid-19, de impact van de GFSI-wijzigingen op de organisatie en de verplichting vanuit de EU Verordening 852/2004 op het gebied van Food Safety Culture en Allergenenmanagement. Een audit die je toelaat om de status te bepalen en de kansen welke er verder liggen zichtbaar te maken, uitgevoerd door een onafhankelijke partij met relevante auditervaring.

Gevolgen Covid-19

Door thuiswerk, andere werkorganisatie, meer ploegenwerk en extra shiften, is de kans echter groot dat de organisatie niet op elk vlak staat waar ze zou moeten staan. Dit is het moment om de balans op te maken en te bekijken welke schade er geleden is op kwaliteitsvlak. Welke mogelijkheden doen zich voor na de ontwikkelingen van afgelopen jaar? Zijn er nieuwe werkvormen, nieuwe aanpak van meetings, werken in kleinere ploegen en werken in shiften?
De Fit to go audit geeft je voldoende inzicht om de mogelijke tekorten tijdig bij te werken zodat de zwakke schakels in het kwaliteitssysteem versterkt kunnen worden. Je krijgt van ons een volledig rapport met de sterke en zwakke punten en wij maken samen een plan van aanpak op om je zo snel mogelijk on track te krijgen indien nodig.

Fit to Go Audit in het kort

  • Kom erachter wat de staat van de organisatie is op gebied van Covid-19
  • Versterk de zwakke schakels in het kwaliteitssysteem
  • Maak de kansen zichtbaar
  • Wij helpen met het interpreteren en implementeren van de nieuwe normwijzigingen

Laat de Fit to Go audit door onze specialisten begeleiden/uitvoeren

peter-juiste-formaat-website

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee

Neem contact op

Aanvulling EU Verordening 852/2004

Op 04/03/2021 is één van de basiswetgevingen van voedselveiligheid veranderd, namelijk de EU Verordening 852/2004. De Europese wetgever heeft een belangrijke aanvulling gedaan op deze wetgeving, namelijk de verplichting van elke operator in de voedingsindustrie om Food Safety Culture en allergenenmanagement op te nemen in zijn kwaliteitsmanagementsysteem.

Food Safety Culture

Conform de wetgeving ben je verplicht om een Food Safety Culture systeem te implementeren om iedere werknemer bewust te maken dat voedselveiligheid een algemene bezorgdheid moet zijn van iedereen van top management tot aan de werkvloer.

Allergenenmanagement

Allergenen en allergenenkruiscontaminatie wordt een steeds groter gevaar voor de volksgezondheid in de voedingssector. Dit is ook doorgedrongen tot de Europese wetgever en is nu ondertussen opgenomen in de wetgeving. Voor elke operator geldt dus dat hij een allergenenstudie moet uitvoeren en kruiscontaminatie moet voorkomen waar mogelijk. Ook correcte etikettering van de allergenen op de verpakking blijft een grote uitdaging.

De Fit to go audit laat je toe om de mogelijke tekorten tijdig bij te werken zodat de zwakke schakels in het kwaliteitssysteem kunnen versterkt worden. Je krijgt van ons een volledig rapport met de sterke en zwakke punten en wij maken samen een plan van aanpak op om je zo snel mogelijk on track te krijgen indien nodig.

Audit op maat

Bij interesse voor deze auditvorm wordt vooraf doorgesproken op welke onderdelen je de nadruk tijdens de audit wil leggen. Naar aanleiding van de wensen wordt een offerte op maat gemaakt en wordt de auditor met de juiste kennis hiervoor geselecteerd. Zo krijg je een kwalitatief en zo goed mogelijk resultaat uit deze audit.

peter-juiste-formaat-website
Peter Zirkzee

Commercieel Manager

Neem contact op

Waarom onze auditoren inschakelen?

  • Eigen team van erkende auditoren en goedgekeurde inspecteurs
  • Snel opleveren van resultaten en deskundig advies van eigen contactpersoon

Vergroot jouw kennis

Kennisbank
Ik ben op zoek naar:

Ervaringen van onze klanten

Gerelateerde diensten

peter-juiste-formaat-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

peter-juiste-formaat-website

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief