header oranje fruit en groenten

De verkennende Challenge test

Met de komst van het EURL Lm TECHNICAL GUIDANCE DOCUMENT on challenge tests and durability studies for assessing shelf-life of ready-to-eat foods related to Listeria monocytogenes Version 4 of 1 July 2021 zijn er weer aanvullende extra eisen gesteld aan hoe je een Challenge test voor Listeria monocytogenes moet uit voeren. Zo zal je moeten aantonen wat de spreiding is van de belangrijkste chemische parameters binnen een batch en ook de interbatchvarabiliteit van deze parameters. Daarnaast dien je ook op 5 verschillende momenten te bepalen wat het groeipotentieel is op dat moment. Om van een officiële Challenge test te mogen spreken moet je 3 verschillende batches in zetten en mag er niet worden af geweken van dit strikte protocol.

Soms wil je echter als producent toch wel eens kijken wat je (nieuwe) product nu echt gaat doen zonder gelijk voor de volledige test te gaan. Natuurlijk heb je een inschatting kunnen maken met behulp van de voorspellende modellen en weet je waar je ongeveer uit gaat komen maar een extra bevestiging kan dan soms erg fijn zijn. Of ben je nog niet helemaal uit je recept maar wil je toetsen of je wel op de goede weg bent.

Speciaal voor deze gevallen kunnen we je bij Normec Foodlab helpen door het inzetten van een verkennende Challenge test. Door een beperkt aantal metingen te doen kan er tegen een gereduceerd tarief een indicatie worden verkregen over wat het groeipotentieel gaat zijn binnen de gestelde THT. Samen met jou bepalen we het aantal meetpunten en of de eventuele overige parameters wel van toepassing zijn. Met behulp van deze data kan er dan worden besloten of er een volledige officiële Challenge test ingezet kan worden of dat het beter is toch de THT aan te passen of het product te herformuleren

Verkennende Challenge test bij Normec Foodcare

  • Ervaren expertiseteam
  • Ondersteuning van A tot Z
  • Een indicatie tegen gereduceerd tarief
  • Geautomatiseerde processen en uitgebreide capaciteit
  • Uitbreiden naar volledige officiële Challenge test

Hulp nodig op het gebied van De verkennende Challenge test?

zaki-juiste-formaat-website.jpg

Neem contact op met onze Commercieel Manager Zaki Al Salihi

Neem contact op

Vergroot jouw kennis

Kennisbank
Ik ben op zoek naar:

Gerelateerde diensten

zaki-juiste-formaat-website.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Zaki Al Salihi

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

zaki-juiste-formaat-website.jpg

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief