header oranje fruit en groenten

Chain of custody

De productieketens, van oorsprong tot en met de eindconsument, worden steeds complexer. Eén van de redenen is dat de productieketens steeds internationaler worden. Tevens zijn er steeds meer samengestelde producten. Voordat het product bij de eindconsument op het bord ligt zijn er vele schakels aan vooraf gegaan. Daarom wordt chain of custody, ofwel ketenbeheersing, steeds belangrijker. Zo wordt de productieketen goed in kaart gebracht.

Naar aanleiding van diverse schandalen verwacht de consument meer transparantie in de gehele keten. Als producent is het belangrijk om volledige transparantie te bieden aan de afnemers. Chain of custody kan hieraan een belangrijke bijdrage leveren. Daarmee bied je een duidelijk overzicht van de productieketens binnen jouw bedrijf.

Verschillende kwaliteitsstandaarden

Bewaking van de keten is essentieel voor de beheersing van de mogelijke risico’s. In diverse kwaliteitsstandaarden, zoals GLOBAL GAP en BRCGS worden eisen gesteld ten aanzien van de chain of custody. Een sluitende traceerbaarheid, een volledige scheiding en analyse van het proces van de producten zijn onderdelen ter beheersing hiervan.

Chain of Custody beoordelen

Onze projectmanagers ondersteunen je bij het opstellen, implementeren en uitvoeren van een ketenbeheersplan. Met behulp van een gefaseerd stappenplan zal de volledige chain of custody beoordeeld worden. Ten eerste zal per product(groep) de keten gedefinieerd worden. Vervolgens zal een VACCP inventarisatie uitgevoerd worden op basis van de producten en processen. Ten slotte zullen maatregelen vastgesteld worden, waarna deze geïmplementeerd worden. Daarna kan je met vertrouwen aan de slag en is alles goed gedocumenteerd.

Ervaringen van onze klanten

Gerelateerde diensten

peter-juiste-formaat-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

peter-juiste-formaat-website

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief