header oranje fruit en groenten

De Lekkerkerker Groep: met Normec Foodcare halen we meer kennis in huis

03-06-2020 | Gemiddelde leestijd: 3 min
Dit bericht is 1519 keer bekeken

De Lekkerkerker Groep – producent van onder andere roomkaas, kaasproducten en kruidenboter – werkt vanaf het begin samen met Normec Foodcare. Zo hebben ze samengewerkt met ons laboratorium en hebben ze onze etiketteringsspecialisten ingeschakeld voor vertaalwerkzaamheden. Toen zij op het punt kwamen dat het hele stuk specificatiebeheer anders ingericht zou worden, was het contact snel gemaakt. De casus werd bij Normec Foodcare voorgelegd.

Meer kennis, minder uren

Auke Snijder is QESH Manager bij De Lekkerkerker Groep. Hij vertelt hoe de veranderingen op de afdeling specificatiebeheer hebben geleid tot het inschakelen van de specialisten van Normec Foodcare: “Voorheen hadden we iemand op locatie die een aantal dagen in de week specificatiebeheer deed. Maar het afgelopen jaar zijn er wat strategische keuzes binnen het bedrijf gemaakt waardoor ons artikelbestand verkleind is, maar wel breder en internationaler is geworden. Voor één persoon is het een uitdaging om alle nationale en internationale wetgeving te kennen. Daarnaast was de gewone takenlast voor het maken van de specificaties wel wat lager geworden. We hadden dus eigenlijk minder uren nodig, maar méér kennis.”

Voor De Lekkerkerker Groep was dat de reden om intern te stoppen met de functie en het extern uit te laten besteden. Auke: “Zo kom je bij een partij die wel die brede kennis heeft, maar je huurt minder uren in. Die match is met één persoon op locatie bijna niet te doen.”

Bereikbaarheid

Op dit moment komt er één dag per week een specialist  bij De Lekkerkerker Groep. De etiketteringsspecialist Sandra Scholtus voert werkzaamheden uit zoals het maken en up-to-date houden van specificaties van eindproducten en vertalingen en toetsing op nationale en internationale wetgeving.

“Hoewel Sandra maar één dag per week voor ons werkt, kunnen we bij vragen altijd terecht bij Normec Foodcare.” Die goede bereikbaarheid ziet Auke als een groot voordeel. “Je hebt geen last meer als iemand op vakantie is of als er toevallig iemand ziek wordt. We zijn dus veel flexibeler geworden in het uitvoeren van de werkzaamheden.”

Zekerheid

De Lekkerkerker Groep heeft hun systeem zo ingericht, dat Normec Foodcare op afstand kan werken. Dit grote voordeel was voor hen een belangrijke factor. Auke: “We hebben natuurlijk een vaste dag, maar als er écht wat moet gebeuren, kan er op afstand gehandeld worden. Gelukkig is dat nog niet in de praktijk gebeurd. Maar het idee dat service altijd gegarandeerd is, geeft een vorm van zekerheid.”

Goede match

Tot nu toe wordt de samenwerking met Normec Foodcare als prettig ervaren. Auke: “Natuurlijk moet je in het begin aan elkaar wennen, maar de samenwerking verloopt heel goed. Sandra is ondertussen al onderdeel van de collega’s en van ons bedrijf. Zo wordt ze ook gezien en zo functioneert het ook. Ik denk dat we heel goed de verwachtingen naar elkaar hebben afgestemd en verder is het gewoon een transparante werkwijze. Informeel, zoals past bij de bedrijfscultuur. Ik denk dat de match goed is. Dat is ook wat we al een beetje wisten van de Normec Group.”

En de toekomst? “We zijn net begonnen, dus ik hoop dat we dit de komende jaren zo vol gaan houden. Daarnaast zijn we binnen de Normec Group altijd al redelijk verbonden geweest. Dat zie ik dan ook niet zomaar veranderen.’

Sanne-de-Backer.jpg
Auteur: Sanne de Backer Labelling specialist
Roel-Botden.jpg

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Roel Botden.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

normec vis

GFSI erkende standaarden: welke keuzes heb je?

Door de implementatie van de GSFI-erkenning voor voedselkwaliteitsnormen zijn de eisen van de BRCGS, IFS en FSSC 22000 normen naar elkaar toegeschoven. Toch zijn er duidelijke verschillen tussen deze ...
12 Januari 2021
regelgeving voedselveiligheid

Allergenenvermelding op etiketten

Als etiketteringsspecialisten krijgen wij dagelijks de vraag om etiketten te beoordelen. Iets wat steeds weer opvalt, is op hoeveel verschillende manieren de allergenen worden vermeld op het etiket. A...
27 Juli 2018

Komkommers: sealen of niet sealen?

Het reduceren van derving en “food waste” is bij veel supermarktketens en hun leveranciers prioriteit geworden. Tegelijkertijd is het reduceren van plastic óók een hot topic. Echter hebben sommi...
08 Juni 2021

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

Roel-Botden.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Roel Botden

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Roel-Botden.jpg

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief

Menu