De Lekkerkerker Groep: met Normec Foodcare halen we meer kennis in huis

| Gemiddelde leestijd: 3 min
Dit bericht is 1847 keer bekeken

De Lekkerkerker Groep – producent van onder andere roomkaas, kaasproducten en kruidenboter – werkt vanaf het begin samen met Normec Foodcare. Zo hebben ze samengewerkt met ons laboratorium en hebben ze onze etiketteringsspecialisten ingeschakeld voor vertaalwerkzaamheden. Toen zij op het punt kwamen dat het hele stuk specificatiebeheer anders ingericht zou worden, was het contact snel gemaakt. De casus werd bij Normec Foodcare voorgelegd.

Meer kennis, minder uren

Auke Snijder is QESH Manager bij De Lekkerkerker Groep. Hij vertelt hoe de veranderingen op de afdeling specificatiebeheer hebben geleid tot het inschakelen van de specialisten van Normec Foodcare: “Voorheen hadden we iemand op locatie die een aantal dagen in de week specificatiebeheer deed. Maar het afgelopen jaar zijn er wat strategische keuzes binnen het bedrijf gemaakt waardoor ons artikelbestand verkleind is, maar wel breder en internationaler is geworden. Voor één persoon is het een uitdaging om alle nationale en internationale wetgeving te kennen. Daarnaast was de gewone takenlast voor het maken van de specificaties wel wat lager geworden. We hadden dus eigenlijk minder uren nodig, maar méér kennis.”

Voor De Lekkerkerker Groep was dat de reden om intern te stoppen met de functie en het extern uit te laten besteden. Auke: “Zo kom je bij een partij die wel die brede kennis heeft, maar je huurt minder uren in. Die match is met één persoon op locatie bijna niet te doen.”

Bereikbaarheid

Op dit moment komt er één dag per week een specialist  bij De Lekkerkerker Groep. De etiketteringsspecialist Sandra Scholtus voert werkzaamheden uit zoals het maken en up-to-date houden van specificaties van eindproducten en vertalingen en toetsing op nationale en internationale wetgeving.

“Hoewel Sandra maar één dag per week voor ons werkt, kunnen we bij vragen altijd terecht bij Normec Foodcare.” Die goede bereikbaarheid ziet Auke als een groot voordeel. “Je hebt geen last meer als iemand op vakantie is of als er toevallig iemand ziek wordt. We zijn dus veel flexibeler geworden in het uitvoeren van de werkzaamheden.”

Zekerheid

De Lekkerkerker Groep heeft hun systeem zo ingericht, dat Normec Foodcare op afstand kan werken. Dit grote voordeel was voor hen een belangrijke factor. Auke: “We hebben natuurlijk een vaste dag, maar als er écht wat moet gebeuren, kan er op afstand gehandeld worden. Gelukkig is dat nog niet in de praktijk gebeurd. Maar het idee dat service altijd gegarandeerd is, geeft een vorm van zekerheid.”

Goede match

Tot nu toe wordt de samenwerking met Normec Foodcare als prettig ervaren. Auke: “Natuurlijk moet je in het begin aan elkaar wennen, maar de samenwerking verloopt heel goed. Sandra is ondertussen al onderdeel van de collega’s en van ons bedrijf. Zo wordt ze ook gezien en zo functioneert het ook. Ik denk dat we heel goed de verwachtingen naar elkaar hebben afgestemd en verder is het gewoon een transparante werkwijze. Informeel, zoals past bij de bedrijfscultuur. Ik denk dat de match goed is. Dat is ook wat we al een beetje wisten van de Normec Group.”

En de toekomst? “We zijn net begonnen, dus ik hoop dat we dit de komende jaren zo vol gaan houden. Daarnaast zijn we binnen de Normec Group altijd al redelijk verbonden geweest. Dat zie ik dan ook niet zomaar veranderen.’

Sanne-de-Backer.jpg
Auteur: Sanne de Backer Labelling specialist
peter-juiste-formaat-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

besmettingsbronnen

5 onverwachte besmettingsbronnen binnen je productielocatie

Het is belangrijk om binnen je bedrijf de hygiëne op orde te hebben. Daarom doe je er waarschijnlijk alles aan om de hygiëne te borgen: je hebt goede schoonmaakprocedures, personeel is goed getraind...
28 Juni 2022
Spezifikationsmanagement

5 veelgemaakte fouten op een etiket

De behoefte aan juiste en duidelijke etiketten is de laatste jaren flink gegroeid. De consument wordt namelijk steeds kritischer en wil goed geïnformeerd worden om weloverwogen keuzes te maken. Echte...
10 Maart 2021
dienst-risicomanagement

Voedselfraudebeheersing in de praktijk

Het is voor bedrijven een hele uitdaging om de beste aanpak te bedenken voor voedselfraudebeheersing. Sinds 2018 bevatten alle GFSI-standaarden voor kwaliteitssystemen eisen omtrent beheersing en voor...
28 April 2022

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

peter-juiste-formaat-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

peter-juiste-formaat-website

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief