header oranje fruit en groenten

“De flexibiliteit van Normec Foodcare is erg prettig”

| Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 586 keer bekeken

Maître – producent van onder andere kant-en-klaarmaaltijden en maaltijdcomponenten – werkt al een lange tijd samen met Normec Foodcare. Door hun goede ervaringen hebben ze ook voor een samenwerking met Label & Specifications gekozen.

Pieken opvangen

Onderbezetting in het personeel was volgens QA operations manager Susan Bel de reden om de etiketteringsspecialisten van Normec Foodcare in te schakelen. Susan: “De laatste jaren is er steeds meer werk op het gebied van labels en specificaties gekomen. Zodoende is er ondersteuning vanuit Normec Foodcare ingezet. Alle projecten en pieken, door bijvoorbeeld ontwikkelingen die we doen en seizoen wissels, vangen we op door de inzet van specialisten van Normec Foodcare.”

Werkzaamheden

Op dit moment komt etiketteringsspecialist Jessica wekelijks op locatie om diverse werkzaamheden te verrichten met betrekking tot specificatiebeheer en etikettering. Jessica is gestart met een proefdag, wat Susan erg fijn vond. “Natuurlijk vertrouw je er op dat mensen capabel zijn, maar ik vond het erg fijn om eerst te ontdekken of dit degene is die bij ons past. Belangrijk is ook dat er niet veel gerouleerd wordt met andere specialisten, zodat er geen extra inwerktijd nodig is.”

Werkzaamheden waarbij Jessica de afdeling specificatiebeheer ondersteunt zijn bijvoorbeeld het verwerken van grondstofspecificaties in het eigen systeem van Maître, het controleren van etiketten en het verwerken van specificaties in klantenportals zoals SIM en TraceOne. Susan: “Vooraf is doorgenomen om welke systemen het gaat en hier is goed op geanticipeerd. Doordat Jessica vanuit Normec Foodcare al training heeft gehad over TraceOne, kan ze zelfstandig het systeem vullen.”

Toekomst

Ook in de toekomst zal Maître de specialisten van Normec Foodcare in blijven zetten bij projecten en pieken. “We zitten nu tegen de grens van wat we als afdeling zelf aankunnen. Voor de toekomst zie ik dat we misschien zelf als afdeling gaan uitbreiden. Als er dan nog pieken en projecten zijn – wat altijd zal blijven – dan kan Normec Foodcare daar ondersteuning bieden”, aldus Susan.

Sanne-de-Backer.jpg
Auteur: Sanne de Backer Labelling specialist
peter-juiste-formaat-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

dvnutrion

Snel online van start met de overstapservice

Als je gekozen hebt voor een digitale oplossing van Normec Foodcare Online worden altijd één of meerdere implementatiedagen met je ingepland. Tijdens een implementatiedag wordt de software voor je i...
12 Juli 2021
branche-bakkerijen-banket-en-zoetwaren

Onaangekondigde audits: bereid je goed voor

In de foodsector krijg je hoe dan ook steeds vaker te maken met onaangekondigde inspecties en audits. Bijvoorbeeld vanuit de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit), klanten of vanuit certifice...
07 Mei 2018
IFS PIA

Hoe betrek ik afdelingen bij het kwaliteitssysteem?

Veel voedingsmiddelenbedrijven hebben te maken met een kwaliteitssysteem. Vaak wordt dit opgesteld en beheert door de kwaliteitsafdeling en doen de andere afdelingen niet veel met het kwaliteitssystee...
12 Februari 2020

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

peter-juiste-formaat-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

peter-juiste-formaat-website

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief