header oranje fruit en groenten

“De flexibiliteit van Normec Foodcare is erg prettig”

30-09-2020 | Gemiddelde leestijd: 2 min
158 personen hebben dit bericht gelezen

Maître – producent van onder andere kant-en-klaarmaaltijden en maaltijdcomponenten – werkt al een lange tijd samen met Normec Foodcare. Door hun goede ervaringen hebben ze ook voor een samenwerking met Label & Specifications gekozen.

Pieken opvangen

Onderbezetting in het personeel was volgens QA operations manager Susan Bel de reden om de etiketteringsspecialisten van Normec Foodcare in te schakelen. Susan: “De laatste jaren is er steeds meer werk op het gebied van labels en specificaties gekomen. Zodoende is er ondersteuning vanuit Normec Foodcare ingezet. Alle projecten en pieken, door bijvoorbeeld ontwikkelingen die we doen en seizoen wissels, vangen we op door de inzet van specialisten van Normec Foodcare.”

Werkzaamheden

Op dit moment komt etiketteringsspecialist Jessica wekelijks op locatie om diverse werkzaamheden te verrichten met betrekking tot specificatiebeheer en etikettering. Jessica is gestart met een proefdag, wat Susan erg fijn vond. “Natuurlijk vertrouw je er op dat mensen capabel zijn, maar ik vond het erg fijn om eerst te ontdekken of dit degene is die bij ons past. Belangrijk is ook dat er niet veel gerouleerd wordt met andere specialisten, zodat er geen extra inwerktijd nodig is.”

Werkzaamheden waarbij Jessica de afdeling specificatiebeheer ondersteunt zijn bijvoorbeeld het verwerken van grondstofspecificaties in het eigen systeem van Maître, het controleren van etiketten en het verwerken van specificaties in klantenportals zoals SIM en TraceOne. Susan: “Vooraf is doorgenomen om welke systemen het gaat en hier is goed op geanticipeerd. Doordat Jessica vanuit Normec Foodcare al training heeft gehad over TraceOne, kan ze zelfstandig het systeem vullen.”

Toekomst

Ook in de toekomst zal Maître de specialisten van Normec Foodcare in blijven zetten bij projecten en pieken. “We zitten nu tegen de grens van wat we als afdeling zelf aankunnen. Voor de toekomst zie ik dat we misschien zelf als afdeling gaan uitbreiden. Als er dan nog pieken en projecten zijn – wat altijd zal blijven – dan kan Normec Foodcare daar ondersteuning bieden”, aldus Susan.

Sanne-de-Backer.jpg
Auteur: Sanne de Backer Labelling specialist
Roel-Botden.jpg

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Roel Botden.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

inspectie app

Inspectie app: bespaar tot 60% van je tijd

In wat voor bedrijf je ook werkzaam bent, als je te maken hebt met een kwaliteitssysteem moet je met enige regelmaat inspecties uitvoeren. Bij bedrijven in de voedingssector zien we zelfs dat het aant...
12 Juni 2020
Ifs in de praktijk

Blockchain in leverancierbeheersing

Blockchaintechnologie kan in de toekomst mogelijk de transparantie in de voedselketen vergroten en voedselfraude voorkomen. Wat zijn de toepassingen van blockchain in de voedingsmiddelenindustrie? ...
03 Augustus 2017
gebruik carenet software

Feit of fabel: Meerwaarde van een digitaal handboek

Een digitaal handboek kan zowel voor kleine als grote bedrijven een meerwaarde bieden. Meerwaarde van een digitaal handboek Voor grote bedrijven met meerdere locaties heeft een digitaal handboek als...
22 Juni 2017

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

Roel-Botden.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Roel Botden

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Roel-Botden.jpg

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Menu