oranje fruit en groentes normec foodcare

Kwaliteitsmonitoring in de supermarkt

Het schap in de supermarkt is de beste plek om te meten wat de consument écht ervaart. Daarom meten wij voor u de kwaliteit van producten in de supermarkt. Precies zoals een consument ze ook ervaart als een product gekocht wordt.

Kwaliteit van AGF en andere versproducten fluctueert gedurende het jaar. In hoge mate bepaald door seizoensinvloeden en keuzes die gemaakt worden tijdens productie, in de keten en op de winkelvloer. Denk hierbij aan het suikergehalte en de hardheid van aardbeien in de winter of het gevolg van een tropische week op de kwaliteit in het schap in de zomer. Om te zorgen dat de kwaliteit van constant niveau is, meten wij dit voor u in de supermarkt.

Meten is weten

Het optimaliseren van smaak en houdbaarheid van versproducten is een doorlopende uitdaging. Daarom monitoren wij de kwaliteit elke week. We kopen wekelijks producten in supermarkten en analyseren die in ons laboratorium.

De rapporten zijn kort en krachtig en kunt u meteen gebruiken. De rapporten worden door supermarktketens en hun leveranciers gebruikt om doorlopend de kwaliteit van producten te analyseren en verbeteringen in de keten door te voeren.

Kwaliteitsmonitoring in de supermarkt in het kort

  • Producten kopen in de supermarkt
  • Kwaliteitsmetingen “Door de ogen van de consument”
  • Elke week een helder rapport: meteen aan de slag

 

Wij helpen om te zorgen dat uw producten in de supermarkt van constante kwaliteit zijn

karin2

Neem contact op met onze Director Quality & Business Development Karin Gorree

Neem contact op

Selectie van onze metingen

Smaak Uiterlijk
Suikergehalte (Brix) Maatvoering
Zuur (titreerbaar) Kleur
Zuurgraad (pH) Beschadigingen
Droge stof Bederf
Textuur (druk) Versheidscore
Wateractiviteit (Aw) Uiterlijkscore
Viscositeit  
Sappercentage  
Smaakscore  

Verbeter ook de productkwaliteit

Onze specialisten helpen jou graag de productkwaliteit te monitoren en verbeteren. Zo ben jij verzekerd van een constante kwaliteit. Neem vrijblijvend contact met ons op.

karin2
Karin Gorree

Director Quality & Business Development

Neem contact op

Normec Foodcare is jouw AGF-partner

Wij helpen u om te zorgen dat de kwaliteit van groente en fruit van het juiste niveau is. Met onze kennis en meer dan 25 jaar ervaring heeft u met ons de beste sparringpartner in huis. Zo hebben we keurmeesters in dienst, meten we de kwaliteit van AGF in de supermarkt, bieden we kwaliteitsopleidingen aan en doen we houdbaarheidstesten van AGF. Bekijk hier het complete overzicht van diensten die wij in aanbieden in AGF.

Vergroot jouw kennis

Kennisbank
Ik ben op zoek naar:

Ervaringen van onze klanten

Hoogvliet

Hoogvliet

De supermarktketen Hoogvliet laat al haar chemische en microbiologische bepalingen uitvoeren door Normec Foodcare. “Foodcare heeft veel kennis en ze staan dag en nacht voor mij klaar”, zegt de kwaliteitsfunctionaris Bryan van Splunter. “Ik hoef nooit op hen te wachten.”
Zwanenberg

Zwanenberg

Voor voedingsmiddelenbedrijven is het veel werk om bij te houden of alle medewerkers de juiste trainingen hebben gevolgd voor de verschillende werkzaamheden die zij uitvoeren. Pieter Pickhardt, QESH-manager bij Zwanenberg, locatie Van der Laan Almelo, heeft hier structuur in aangebracht met de trainingsmodule van Normec Foodcare Online. “Ik heb nu alle gegevens in één overzicht bij elkaar. We zien nu in één oogopslag welke medewerkers getraind zijn.”

Gerelateerde diensten

karin2

Hulp nodig met jouw product in de AGF?

Neem contact op met onze Director Quality & Business Development Karin Gorree

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
karin2

Een greep uit onze klanten

Aldi
Superunie
Group of Butchers
Mcdonalds
Bonfait
Coca Cola
Agro Limburg
Tensio
Hak
Kuunders Loonbedrijf

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief

Menu