Verpakkingen

Niet alleen het product zelf bepaalt de voedselveiligheid, ook de verpakking ervan heeft er invloed op. Omdat verpakkingen levensmiddelen kunnen besmetten en de consument de aanwezigheid van schadelijke stoffen niet zelf kan vaststellen, gaat er veel aandacht uit naar de veiligheid van verpakkingsmateriaal. Zo heeft een aantal stoffen in het verleden tot incidenten en recalls geleid. Om de risico’s van verpakkingen en eventuele incidenten te beperken, helpen we verpakkingsbedrijven bij het opstellen en verbeteren van voedselveiligheidssystemen.

Strenge eisen

Producenten van levensmiddelen eisen dat het aangeleverde verpakkingsmateriaal altijd aan de gestelde eisen voldoet. Verpakkingen en gebruiksartikelen moeten daarbij ook traceerbaar zijn om zo het terugroepen van producten met gebreken, de voorlichting van de consument en de vaststelling van de aansprakelijkheid te vereenvoudigen.

Procesbeheerssystemen op orde

Onze jarenlange ervaring in de levensmiddelenindustrie heeft ervoor gezorgd dat we de wettelijke eisen en standaarden kennen als geen ander. Onze kwaliteitsmanagers stellen voor verpakkingsbedrijven voedselveiligheidssystemen op die aan alle geldende regels voldoen. U kunt zich hiervoor ook laten certificeren. Hiervoor is met name de standaard BRC Packaging and Packaging Materials (BRC-IoP) van toepassing. Deze norm is speciaal ingevoerd voor producenten van verpakkingsmateriaal voor levensmiddelen.

Ook moeten levensmiddelenverpakkingen van kunststof voldoen aan bepaalde basisrichtlijnen, die vastgelegd zijn in de Verordening (EU) nr. 10/2011. Ons laboratorium kan migratietesten verrichten om te zien of stoffen vanuit de verpakking naar het levensmiddel worden overgebracht.

Een slechte verpakking kan ook veel afbreuk doen aan de belevenis van de consument. De verpakking is het eerste wat een consument ziet als hij met uw product in aanraking komt. Het is dan ook zaak dat u ervoor zorgt de verpakking aansluit op de verwachting van de consument. Om aan de verwachting te kunnen voldoen, kunt u een verpakkingsonderzoek laten doen door Normec Foodcare. Uw verpakking wordt dan grondig onder de loep genomen en voorgelegd aan potentiële klanten. Aan de hand daarvan wordt een grondige analyse gemaakt en weet u waar u staat met uw verpakking.

verpakking

Keurmerken

logo-milieukeur

Ervaringen van onze klanten

van-Dijk-Banket

Van Dijk Banket

Van Dijk Banket krijgt regelmatig veel productaanvragen binnen. Het bedrijf stelt binnen enkele dagen nieuwe recepturen samen en levert de klanten proefmonsters met de bijbehorende specificaties. De specificaties worden samengesteld door Normec Foodcare. “Normec Foodcare werkt zeer snel, waardoor wij ook snel kunnen schakelen”, aldus QA-manager Tineke Bergsma.

De Lekkerkerker Groep

De Lekkerkerker Groep – producent van onder andere roomkaas, kaasproducten en kruidenboter – werkt vanaf het begin samen met Normec Foodcare. Zo hebben ze samengewerkt met ons laboratorium en hebben ze onze etiketteringsspecialisten ingeschakeld voor vertaalwerkzaamheden. Toen zij op het punt kwamen dat het hele stuk specificatiebeheer anders ingericht zou worden, was het contact snel gemaakt. De casus werd bij Normec Foodcare voorgelegd.
manuella-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Manuella van Rijmenant

manuella-juiste-formaat-website

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief