Import, handel en logistiek

Bij het importeren en handelen in levensmiddelen komen veel handelingen, regels en eisen kijken. De vele eisen vanuit het FAVV voor de import en het transport van levensmiddelen kunnen het erg lastig maken. Normec Foodcare heeft de kennis in huis om u goed op weg te helpen bij het importeren en vervoeren van levensmiddelen.

Veel producten hebben hun eigen wetten en regelgevingen om te vervoeren. Zo moeten diepgevroren producten onder de juiste temperatuur worden vervoerd. Tijdens het orderpicken en klaarzetten van producten is het ook van belang dat de producten onder de juiste temperatuur blijven. Onze kwaliteitsmanagers helpen u graag bij het maken van belangrijke keuzes zodat de import en transport goed verloopt.

Productspecifieke informatie

Naast de eisen van het FAVV zijn klanten ook bewuster bezig met productspecifieke informatie. Ze willen dit steeds vaker duidelijk hebben. Als importeur of leverancier van een import product moet u ervoor zorgen dat de informatie over het product klopt en gedetailleerd is. Wij helpen u daarbij.

Productspecificatie bij import

Per grondstofgroep die u vervoert, moeten er specificaties en eventuele certificaten zijn. De juiste productspecificatie is belangrijk bij import, want uw afnemers kunnen audits (laten) uitvoeren. Die kunnen plaatsvinden bij de toeleverancier om te controleren of de risico’s op een degelijke manier beheerst worden. Positieve uitkomsten van leveranciersbeoordelingen zorgen voor vertrouwen en kunnen in de loop van de tijd het aantal controles verminderen.

Audits

Om een leverancier te testen op de eisen waar een bedrijf of aannemer moet voldoen, bieden we de mogelijkheid om leveranciersaudits uit te voeren. Zo weet u of iedere schakel in de keten van voedselveiligheid in orde is.

Thuis in de branche

Normec Foodcare werkt bij verschillende handels- en logistieke bedrijven die een breed scala van levensmiddelen verhandelen en transporteren. Daarnaast hebben we kennis over specifieke certificeringen die gebruikt worden in de transportwereld, bijvoorbeeld IFS Logistics en de BRC Storage & Distribution-standaard.

White truck is on highway

Keurmerken

BRC-Storage-300x201
FSSC22000
IFS-Logistics

Ervaringen van onze klanten

manuella-juiste-formaat-website

Hulp nodig met uw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Manuella van Rijmenant

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

manuella-juiste-formaat-website

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld u gratis aan voor de nieuwsbrief