header oranje fruit en groenten

Training Basisveiligheid (VCA)

De cursus basisveiligheid gaat in op de basisbegrippen omtrent veilig werken, het beperken van risico’s en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. De training is gericht op het verhogen van de veiligheidskennis voor operationeel personeel. Bij een aantal opdrachtgevers wordt deze training als voorwaarde gesteld om het terrein te mogen betreden. Bovendien voldoet de organisatie aan een verplichting uit de VCA norm.

Inhoud

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers en is bedoeld om u veiliger te laten werken en het aantal ongevallen te verminderen. In feite is VCA veel meer dan een checklist. Het is een veelzijdig programma waarmee dienstverlenende bedrijven worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem. Het opleiden van personeel is één van de eisen welke gesteld wordt in de checklist.

De Training Basisveiligheid (VCA) bestaat uit kennis over onder meer de wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen en het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen. De training wordt afgesloten met een schriftelijk examen.

De trainingsduur is één dag (7 à 8 uur).

In-company

De Training Basisveiligheid (VCA) bieden wij enkel als in-company training aan.

Voor wie?

De Training Basisveiligheid (VCA) is bestemd voor personeel dat werkzaam is in de branches als bouw, aannemerijen, elektro- en installatietechniek en hoveniersbedrijven.

Bijzonderheden

De Training Basisveiligheid (VCA) kan meetellen voor de verplichte richtlijn vakbekwaamheid. Deze EU-richtlijn verplicht dat vrachtwagenchauffeurs nascholing moeten volgen om hun chauffeursdiploma te kunnen behouden. Deze cursus telt mee voor 7 nascholingsuren.

Aanmelden

Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Cursusinformatie

  • Incompany training
  • Trainingsduur

    8,0 uur

Sjoerd-Remmers-1.jpg

Meer weten over een training?

Neem contact op met teamleider Training & Education Sjoerd Remmers

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sjoerd-Remmers-1.jpg

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief