header oranje fruit en groenten

Masterclass Bodem en Bemesting

Kennis, vaardigheden en vakmanschap als unique selling point van jouw organisatie. Opleiden werkt! De professionals van Groen Agro Control tekenen ervoor. Wij ontwikkelden voor je een basiscursus over bodem en bemesting in de akkerbouw en de vollegrondsgroenteteelt.

Inleiding

De masterclasses gaan over de volgende thema’s. Om deze te kunnen volgen wordt enige kennis van het onderwerp aanbevolen.

 • Stikstof 18 januari 2023 19.30-20.30
  In dit onderdeel bespreken we de juiste stikstof bemesting voor de verschillende gewassen op verschillende grondsoorten. Welke opbrengsten er behaald kunnen worden en welke hoeveelheden daarvoor nodig zijn. En welke rol grondonderzoek, gewasresten, voorvruchten en weersomstandigheden spelen komen aan de orde. En hoe werken beslissingsondersteunende systemen?
 • Sporenelementen 1 februari 2023 19.30-20.30
  In dit deel gaat het over de betekenis van sporen- en secundaire elementen als voedingselementen voor het gewas.
  Sporenelementen: Koper (Cu2+), Mangaan (Mn2+), Borium (BO32-), Zink (Zn2+), IJzer (Fe2+ ), Molybdeen (Mo6+)
  Secundaire elementen: Magnesium (Mg2+), Zwavel (SO42-), Calium (Ca2+)
  Hoe om te gaan met tekorten door lage concentraties of lage beschikbaarheid? Er wordt ingegaan op de oorzaken van een lage beschikbaarheid.
 • Het microbiologische bodemleven 15 februari 2023 19.30-20.30
  In dit onderdeel gaan we in op hoe het bodemleven in beeld wordt gebracht en wordt ingegaan op de rol die het bodemleven in agrarische praktijk speelt. Dat we een deel de werking van het bodemleven begrijpen en dat er manieren bestaan om de positieve werking van het bodemleven te vergroten. Ook het sequensen van het hele bodem biologische genoom wordt besproken. Dit nieuwe onderwerp zal zoveel als mogelijk verhelderd worden met praktijkvoorbeelden.

Docenten

De opleiding wordt verzorgd door docenten met een ruime praktijkervaring op het gebied van bemesting en het geven van workshops en cursussen.

Duur en kosten

De modules worden als zoom meeting gegeven. De kosten bedragen € 49,50 per persoon (excl. BTW) per deel. Voor een in-company cursus (bij minimaal 5 deelnemers) bieden wij je een offerte op maat aan. Je kunt je hiervoor aanmelden bij drs. Joke de Geus, productmanager akkerbouw en grasland. De cursusprijs is inclusief lesmateriaal en certificaat

Interesse?

Aanmelden kan via j.degeus@agrocontrol.nl.

Cursusinformatie

 • Incompany training
 • Trainingsduur

  3 avonden

Sjoerd-Remmers-1.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Teamleider Training & Education Sjoerd Remmers

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sjoerd-Remmers-1.jpg

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief