Nulmeting kwaliteitssysteem

productielijn maaltijden

Nulmeting kwaliteitssysteem

Inzicht krijgen in de huidige organisatie en/of het kwaliteitssysteem? Door een nulmeting uit te voeren helpen wij jou daarbij. We geven je dan ook meteen de stappen mee die nodig zijn om het te verbeteren. Een nulmeting kunnen we, in overleg met jou, uitvoeren op het hele kwaliteitssysteem (bijvoorbeeld in de vorm van een interne audit). Maar ook op een bepaald proces of afdeling.

Verbeteren werkzaamheden

Door het uitvoeren van een nulmeting krijg je inzicht in de inefficiënties binnen je bedrijf. Ook geeft het je input voor het directie- en managementteam en het bedrijfsplan. Daarmee helpt een nulmeting het verbeteren van de werkzaamheden binnen je bedrijf.

Nulmeting laten uitvoeren

Een nulmeting begint altijd met het vastleggen van een uitgangspunt waarbij vragen ontstaan waarop antwoorden moeten komen. Door de juiste vragen te stellen hoeft een nulmeting niet lang te duren. Aan het einde van een nulmeting, komt een rapportage over de gedane bevindingen jouw kant op. Hierin zetten we een tijdspad uiteen tot het realiseren van een pragmatischer en efficiënter systeem.

Aanleiding voor een nulmeting

Wij snappen dat je niet zo maar een nulmeting laat uitvoeren. Daar moet een aanleiding voor zijn. Voorbeelden van aanleidingen zijn:

  • Het in kaart brengen van wat er nog gedaan moet worden om naar een ander kwaliteitssysteem te gaan
  • Inzicht geven in wat er al is en wat er moet veranderen om je bedrijfsdoelen / ambities te realiseren
  • Het in kaart brengen van de huidige status op het gebied van voedselveiligheid (HACCP), Food defense (TACCP) en/of voedselfraude (VACCP)
  • Inzicht krijgen in de sterke- en zwakke punten binnen je organisatie en daar gedurende het proces rekening mee houden
  • Het in kaart brengen welke actiepunten er zijn, welke actiepunten meer of minder tijd kosten en welke actiepunten meer prioriteiten hebben binnen je bedrijf (bedrijfsplanning)
  • Inzicht krijgen in de huidige bedrijfscultuur
  • Inzicht krijgen in de huidige bedrijfsstructuur

Hoe beter de aanleiding zich laat profileren, des te gerichter kunnen we de nulmeting uitvoeren. En des te beter we een plan van aanpak kunnen maken.

Kwaliteitssysteem implementeren?

Hulp nodig bij het kiezen en implementeren van een kwaliteitssysteem? Onze specialisten helpen je ook daar graag bij. Op locatie of op afstand, wij staan voor je klaar. Lees meer. 

 

Nulmeting kwaliteitssysteem in het kort

  • Krijg inzicht in de huidige organisatie en/of het kwaliteitssysteem
  • Ontvang input voor het directie- en managementteam en het bedrijfsplan
  • Verbeter de werkzaamheden binnen je bedrijf

Wil je een nulmeting laten uitvoeren? Wij komen graag bij je langs om je te informeren en samen te bekijken hoe we dit kunnen aanpakken.

Neem contact op