header oranje fruit en groenten

Verklein het gat tussen kwaliteitsverwachtingen en registratie

| Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 447 keer bekeken

QC One maakt vanaf 1 januari 2022 deel uit van Normec Foodcare. Met gebruiksvriendelijke apps, onderscheidende inzichten en betrouwbare analyses voor productiebedrijven, logistieke spelers en retail is QC One een onderscheidende speler in de wereld van vers, agf en agro.

Inspecteren op basis van de algemene handelsvoorschriften is niet langer toereikend om stakeholders te voorzien in hun informatiebehoeften. Productkwaliteit in de keten is meer zelfregulerend geworden door de komst van productspecificaties. Hierdoor worden verpakkingstypen, aanduidingen en coderingen integrale onderdelen van een rapport en inspectieregistratie. De uitdaging die dit met zich meebrengt is het management van de productspecificaties en de vertaalslag naar inspectiesjablonen met alle klant specifieke eigenschappen.

Vernieuwde specificatie management tool

In 2023 wordt de QC-software verder geoptimaliseerd. Zo werken we aan verbeterde filtering, de ontwikkeling van nieuwe modules het opnieuw vormgeven van de portal. Ook gaan we dit jaar een vernieuwde specificatie management tool lanceren. Verpakkingen, aanduiding en tracering zijn naast product specifieke toleranties in afwijkingen en uniformiteit onderdeel geworden van leveringsafspraken.  Met deze nieuwe module zijn deze specificaties eenvoudig op te zetten en kunnen inspectiesjablonen direct worden opgemaakt om het gat tussen kwaliteitsverwachting en registratie te verkleinen. Zowel de specificaties als de inspectiesjablonen kunnen met de juiste stakeholders worden gedeeld, zodat bij iedere schakel van de keten de inspectieprocessen eenduidig worden uitgevoerd en de output compleet is.

Ook gaan we dit jaar aan de slag met andere projecten. Vanaf maart kun je de ontwikkelingen volgen binnen het portal waarin de roadmap, user cases en release notes worden opgenomen. Neem bij vragen of voor meer informatie gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

Stefan029-ZW

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze BU Directeur QC One Stefan Droogendijk.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

Stefan029-ZW

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze BU Directeur QC One Stefan Droogendijk

Stefan029-ZW

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief