header oranje fruit en groenten

RobaLab geaccrediteerd volgens nieuwe ISO 17025 norm

| Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 814 keer bekeken

ROBA Laboratorium  (verder te noemen: RobaLab)  is één van de eerste laboratoria die per 11 maart 2020 geaccrediteerd is volgens de nieuwe ISO 17025 norm. 

RobaLab voor de agro, feed en foodsector

RobaLab maakt sinds februari 2019 deel uit van Normec Foodcare en is gevestigd in Deurne. Op dit moment bestaat het team uit ongeveer 35 medewerkers. Zij zijn voornamelijk werkzaam in de agro, feed en foodsector en houden zich bezig met:

  • Chemische analyse
  • Microbiologische analyse
  • Nematologische analyses

RobaLab is een geaccrediteerd laboratorium. Hiermee laat RobaLab zien dat haar analyses op een betrouwbare en accurate wijze uitgevoerd wordt. Deze accreditatie is voor laboratoria gebaseerd op de NEN-EN-ISO/IEC 17025 norm. In de volksmond ook wel genoemd de ‘ISO 17025 norm’.

RobaLab werkt als een van de eerste volgens de ISO 17025 norm

De norm ISO 17025 beschrijft de eisen waaraan een laboratorium moet voldoen om een accreditatiestatus te krijgen. De Raad voor Accreditatie (RvA) geeft deze accreditatie als een laboratorium heeft bewezen te voldoen aan alle voorwaarden.

Jaarlijks wordt door de RvA via audits gecontroleerd of het laboratorium nog steeds voldoet aan de gestelde voorwaarden. Deze accreditatie geeft klanten zekerheid op het leveren van goede en constante kwaliteit door het laboratorium.

Op 30 november 2017 is er na 2 jaar ontwikkelen een nieuwe versie van de ISO 17025 norm gepubliceerd. Deze is meer gericht op ‘Risk Based Thinking’ dan op het vastleggen van eisen.  Risico’s herkennen en beoordelen en kansen zien en benutten is een belangrijk aspect geworden. Daarnaast zijn geheimhouding en onpartijdigheid een belangrijk onderdeel van de nieuwe norm. Voor het doorvoeren van de wijzigingen is een overgangstermijn van 3 jaar bepaald. Op 1 december 2020 moet een laboratorium alle wijzigingen volledig hebben doorgevoerd.

RobaLab is als een van de eerste laboratoria per 11 maart 2020 geaccrediteerd volgens de nieuwe ISO 17025 norm. Hieruit blijkt dat de processen en werkwijzen van RobaLab voldoen aan de nieuwe ISO 17025 norm. Dit geeft klanten niet alleen nu, maar ook voor de toekomst, zekerheid met betrekking tot het kwaliteitsniveau van de uitgevoerde analyses.

mario-willems

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Mario Willems.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

mario-willems

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Mario Willems

mario-willems

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief