header oranje fruit en groenten

PFAS in voedingsmiddelen onder accreditatie

| Gemiddelde leestijd: 1 min
Dit bericht is 788 keer bekeken

Normec Groen Agro Control is het eerste commerciële laboratorium in Nederland dat PFAS in voedingsmiddelen analyseert onder accreditatie.

Deze accreditatie voor PFAS biedt voedingsmiddelenproducenten de mogelijkheid op een makkelijke en betrouwbare manier PFAS in voedingsmiddelen te monitoren. Hierdoor wordt het mogelijk PFAS in bijvoorbeeld vis, schaaldieren, eieren, vlees en AGF onder accreditatie te analyseren.

Op 7 februari 2023 is er een Europees voorstel tot een verbod op PFAS gepubliceerd. Het verbod gaat vanaf 2025 gelden voor de productie, gebruik, verkoop en import van ruim 10.000 chemische stoffen, die in duizenden producten zitten die we elke dag gebruiken.

Naast geaccrediteerde analyses van PFAS in voedingsmiddelen is Normec Groen Agro Control ook geaccrediteerd voor analyses in grond en water. Normec Groen Agro Control kan ook PFAS analyseren in bijvoorbeeld verpakkingsmateriaal en diervoeders (feed).

Normec Groen Agro Control bied naast het testen op PFAS ook ondersteuning bij het opzetten van monitoringsprogramma’s, monstername en oorzaakanalyses.

Meer informatie over PFAS in de verschillende producten is te vinden op de website van Normec Groen Agro Control: www.agrocontrol.nl. Voor vragen over het controleren van PFAS in de verschillende producten is Normec Groen Agro Control te bereiken op 015-2572511.

Jelger

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Managing Director van Normec Groen Agro Control Jelger de Vriend.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Gerelateerde diensten

Jelger

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Managing Director van Normec Groen Agro Control Jelger de Vriend

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Jelger

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief