header oranje fruit en groenten

Normec Foodcare en AKSV bundelen krachten voor voedselveiligheid, kwaliteit en kennis

| Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 98 keer bekeken

De groeiende populariteit van gemaksvoeding, zoals kant-en-klaarmaaltijden en snacks, gaat hand in hand met de toenemende vraag naar gezonde en veilige voeding. Normec Foodcare en de branchevereniging AKSV bundelen hun krachten om voedselveiligheid en kwaliteit in de gemaksvoedingsindustrie te versterken. De samenwerking belooft ondersteuning op het gebied van regelgeving, kennisdeling en educatie.

Voor AKSV markeert deze samenwerking een primeur. Normec Foodcare zal AKSV ondersteunen met kennis en expertise op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit. De vereniging zal deze kennis delen met haar leden via publicaties, bijeenkomsten en trainingen. Normec Foodcare krijgt door de samenwerking toegang tot het netwerk van de AKSV. Zij kan zo beter inspelen op ervaringen en signalen vanuit de praktijk.

Aldo Evers, Senior Technisch Specialist bij Normec Foodcare: “De voedingsindustrie staat voor diverse uitdagingen, zoals het verminderen van suiker, zout en conserveringsmiddelen in producten, het gebruik van duurzame verpakkingen en het waarborgen van voedselveiligheid. Normec Foodcare en AKSV kunnen met hun gecombineerde expertise reageren op de veranderingen in de markt en strengere regelgeving”

Jan Aaltzen Linde, voorzitter van de AKSV: “Onze leden maken producten die voldoen aan de hoogste standaarden en strenge wettelijke eisen op het gebied van kwaliteit, gezondheid en voedselveiligheid. De samenwerking met Normec Foodcare biedt hen toegang tot extra kennis en ondersteuning om deze verantwoordelijkheid goed in te vullen”

Normec Foodcare is een toonaangevende speler in voedselkwaliteit en -veiligheid. Het bedrijf heeft een team van experts die bedrijven helpen om aan alle relevante regelgeving te voldoen.
AKSV is de branchevereniging van de Gemaksvoedingsindustrie. De vereniging heeft 35 leden die dagelijks gemaksvoeding leveren aan klanten in Nederland en het buitenland.

Aldo-Evers.jpg

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Expertise microbiologie Aldo Evers.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Gerelateerde diensten

Aldo-Evers.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Expertise microbiologie Aldo Evers

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Aldo-Evers.jpg

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief