Nieuws

Innovative Fresh wordt Normec Foodcare

sla in bak doen

Innovative Fresh wordt Normec Foodcare

In 2020 werd Innovative Fresh onderdeel van Normec Foodcare. De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan de integratie van onze twee organisaties. Het integreren wordt compleet met de laatste stap: het samengaan. Vanaf 18 januari 2021 gaat Innovative Fresh verder onder de naam Normec Foodcare.

Be the best in fresh

Maud Jentjens en Jelger de Vriend zijn 13 jaar geleden met Innovative Fresh gestart in de overtuiging dat de kwaliteit van AGF beter kan. Sterker nog, we kwamen er al snel achter dat het beter moet. Want door je te richten op kwaliteit heb je echt impact op de consument. En dat voelt als een grote verantwoordelijkheid. Maar waarom is kwaliteit relevant? Jelger de Vriend: “Als je consumenten vraagt wat ze echt belangrijk vinden aan AGF, dan is het antwoord altijd: kwaliteit. En dat is exact wat we doen, kijken door de ogen van de consument.”

Krachten bundelen

Er de afgelopen jaren veel verbeterd in de focus op kwaliteit van AGF, zijn er nog steeds enorm veel kansen om beter te worden in AGF. De vraagstukken worden steeds complexer en internationaler. Naast smaakonderzoek speelt houdbaarheid, verpakking en productvergelijk een belangrijke rol. Hierbij wordt steeds vaker over de grens gekeken; wat gebeurt er in de Belgische, Duitse en Scandinavische retail en kan ik daar met kwaliteit een onderscheid maken? Door de krachten te bundelen binnen Normec Foodcare kunnen we ons nog meer richten op kwaliteit en de consument, zodat we samen met onze klanten het verschil maken en een echte bijdrage leveren in het dagelijks leven van miljoenen consumenten. Echte impact, elke dag.

Alles in huis voor AGF

Kwaliteit en beschikbaarheid van groente en fruit fluctueren doorlopend. Naast de dagelijkse werkzaamheden, zoals het keuren van AGF, zijn er nieuwe uitdagingen. Het reduceren van verpakkingsmaterialen, de toenemende focus op smaak, de kennis van (nieuw) personeel, het verbeteren van specificaties, het optimaliseren van seizoensovergangen en de introductie van nieuwe teelttechnieken. Er is een groeiende behoefte aan diensten op het gebied van keur, trainingen en (winkel)inspecties. In de complexe groente- en fruitwereld levert Normec Foodcare als totaalaanbieder én specialist in AGF een nog betere bijdrage aan kwaliteit in de hele AGF-keten, van het veld tot het schap. Zo bieden we je grip op de kwaliteit van AGF.

De AGF-experts helpen graag

Ons team van AGF-experts en keurmeesters is er voor jou. Met vele jaren aan kennis en ervaring weten wij als geen ander hoe je als teler, importeur of supermarktketen het verschil kunt maken in AGF. Hoe je de beste wordt in groente, fruit en panklaar. Wij monitoren AGF-kwaliteit in de markt, helpen je om complexe kwaliteitsvraagstukken in AGF aan te pakken en we ondersteunen je met keurmeesters, trainingen, onderzoek en advies. Nu Innovative Fresh is overgegaan naar Normec Foodcare, bieden we een unieke combinatie van AGF-expertises op het gebied van kwaliteit, keur en smaak. Laten we samenwerken aan het continu verbeteren van kwaliteit. We zijn je graag van dienst.

Wil je meer weten?

Neem contact op

Het laatste nieuws

Brightlands NovaBite: een uniek expertisecentrum voor sensorischonderzoek en productoptimalisatie

Brightlands NovaBite: een uniek expertisecentrum voor sensorischonderzoek en productoptimalisatie

Wil jij als eerste op de hoogte zijn over Handboek 85?

Wil jij als eerste op de hoogte zijn over Handboek 85?

PFAS testen populair na waarschuwing NVWA: "aantal testen vertienvoudigd"

PFAS testen populair na waarschuwing NVWA: “aantal testen vertienvoudigd”