Nieuws

Innovatieve verbeteringen in mestanalyses voor een duurzamere toekomst

mestanalyse

Innovatieve verbeteringen in mestanalyses voor een duurzamere toekomst

Normec Robalab en Normec Dumea voeren al jarenlang mestanalyses uit binnen de agro-sector. Mede door regel- en wetgeving, maar ook door ontwikkelingen binnen de sector zijn deze analyses ook steeds verder doorontwikkeld. Beide agrolabs hebben hierbij ook niet stilgestaan. Recente veranderingen hebben niet alleen de efficiëntie van de diensten verhoogd maar ook bijgedragen aan een duurzamere toekomst voor de landbouwsector. Door strategische en intensieve samenwerkingen tussen onder andere de agrolabs binnen Normec Foodcare is de lat nog hoger gelegd voor precisie en snelheid.

Efficiëntere planning voor ophalen mestmonsters

Een van de eerste aanpassingenwaar de agrolabs zich op hebben gefocust is een efficiëntere planning voor het ophalen van mestmonsters. Hierdoor kunnen boeren en landbouwbedrijven hun monsters nog sneller en gemakkelijker laten analyseren.

Investering in automatisering voor snellere resultaten

Het analyseren van mestmonsters vergt tijd. Toch zagen we mogelijkheden om een belangrijke verbetering hierin te kunnen doorvoeren door te investeren in automatiseringstechnologie. Hierdoor wordt de doorlooptijd van de mestanalyses verkort, terwijl de kwaliteit van de analyseresultaten nog verder verbeterd wordt. Dit betekent dat klanten niet alleen sneller, maar ook nog betrouwbaardere resultaten kunnen verwachten.

Optimale samenwerking tussen labs

De nauwe en intensieve samenwerkingen resulteren in leverzekerheid voor onze klanten. Deze samenwerkingen zorgen voor een naadloze uitwisseling van kennis, gegevens en monsters tussen de labs onder de hoed van Normec Foodcare. Dit versterkt de efficiëntie en betrouwbaarheid van het analyseproces.

Verbeterde communicatie, zowel intern als extern

Klantcontact is bij ons een topprioriteit en dankzij regelmatige interacties met onze klanten versterken we onze klantrelaties en zien we tijdig waar de behoeften liggen. Deze persoonlijke benadering is essentieel. Bij ons krijg je een herkenbare stem aan de lijn en geen externe helpdesk.

Focus op klantgerichtheid

Wij kijken vooruit en zetten ons in om verdere verbeteringen in onze dienstverlening te kunnen doorvoeren. Maar ook extra capaciteit en een betere logistieke planning waardoor we kunnen anticiperen op de verwachte groei van het aantal analyses.
Klantcontact staat voor ons op nummer één en we blijven ons inzetten om de landbouwsector te ondersteunen bij het verbeteren van duurzaamheid en efficiëntie. Dankzij onze recente aanpassingen kunnen boeren en landbouwbedrijven nu nog meer profiteren van onze mestanalyses.

Wil je meer weten?

Neem contact op
Wijnetikettering: waar moet je op letten?

Wijnetikettering: waar moet je op letten?

Brightlands NovaBite: een uniek expertisecentrum voor sensorischonderzoek en productoptimalisatie

Brightlands NovaBite: een uniek expertisecentrum voor sensorischonderzoek en productoptimalisatie

Wil jij als eerste op de hoogte zijn over Handboek 85?

Wil jij als eerste op de hoogte zijn over Handboek 85?