Nieuws

Groen Agro Control treedt toe tot Normec

man in laboratorium

Groen Agro Control treedt toe tot Normec

Normec (waarvan Normec Foodcare deel uit maakt) is verheugd vandaag de overname van de leidende onderzoeks- en laboratoriumgroep de Delft Research Groep (DRG) te kunnen aankondigen (o.a. handelend onder de naam Groen Agro Control).

DRG is opgericht in 1994 en kent zijn oorsprong in de glastuinbouw. In de loop van de jaren heeft DRG zich ontwikkeld tot een toonaangevende internationale groep van laboratoria met vestigingen in Nederland en Peru. DRG richt zich op ontwikkelen en toepassen van innovatieve meetmethoden in akker-, land- en tuinbouw en de voedingssector. Het heeft daarmee een internationaal toonaangevende positie bereikt als leidende kennispartner en adviseur op het gebied van optimale productie en kwaliteit alsmede voedselveiligheid.

Voor Normec is het toetreden van DRG tot de groep van grote waarde. CEO Joep Bruins geeft aan: “door het toetreden van DRG met haar bijzonder brede scope van accreditaties en erkenningen zijn wij nog beter in staat om onze klanten in de volle breedte te kunnen ontzorgen op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit. Dit is een prachtige aanvulling op onze zes bestaande Agro & Food laboratoria in de Benelux en Duitsland alsmede op de inspectie- en adviesdiensten van Normec Foodcare. Wij denken de diepgaande expertise van het DRG team binnen het Normec Foodcare verband echt fantastisch te kunnen inzetten.“

Bert van Tol (eigenaar / CEO DRG) “Voor de klanten en medewerkers van DRG is deze aansluiting bij Normec Foodcare een uitgelezen mogelijkheid om onze solide groei voor de lange termijn te kunnen doorzetten, ook internationaal. Wij denken dat voor alle partijen dit een kans is waarvan wij veel profijt verwachten. Bovendien voelt het voor ons als een heel natuurlijke overgang omdat we al intensief samenwerkten met de specialisten van Normec Foodcare en we ons zeer verwant voelen met het streven naar uitstekende dienstverlening gebaseerd op diepgaande specialistische kennis.“

Over Normec

Normec is een leidende organisatie op het gebied van testen, inspecteren, certificeren en compliance met meer dan 2000 medewerkers in voornamelijk de Benelux en Duitsland. Normec onderscheidt zich door kennisintensieve dienstverlening te combineren met excellente serviceniveaus voor haar klanten mede door de inzet van vooruitstrevende technologie.

Delft Research Group

De Delft Research Group is actief met laboratoria onder de naam Groen Agro Control, het adviesburo FytoConsult en Agro Expertiseburo. De werkzaamheden richten zich met name op fysische, chemische en microbiologische aspecten in de productie, handel en verwerking van planten, groente en fruit en levensmiddelen. Hiermee ondersteunt DRG haar klanten in de gehele handelsketen.

Wil je meer informatie?

Neem contact op

Het laatste nieuws

Wijnetikettering: waar moet je op letten?

Wijnetikettering: waar moet je op letten?

Brightlands NovaBite: een uniek expertisecentrum voor sensorischonderzoek en productoptimalisatie

Brightlands NovaBite: een uniek expertisecentrum voor sensorischonderzoek en productoptimalisatie

Wil jij als eerste op de hoogte zijn over Handboek 85?

Wil jij als eerste op de hoogte zijn over Handboek 85?