• Nederlands
    • Engels
    • Duits

Foodlab

Lees verder boxarrow-up

Nieuwe wijziging informatieblad 85 van de NVWA

23-09-2019 Nieuws | Foodlab

Op 26 juni 2019 heeft de NVWA het interpretatiedocument microbiologische criteria aangepast. Het doel van infoblad 85 is om een aantal teksten uit de verordening (EG) Nr. 2073/2005 ‘inzake microbiologische criteria voor levensmiddelen’ toe te lichten, vooral daar waar de verordening verschillende interpretaties toelaat. Maatregelen bij overschrijdingen voedselveiligheidscriteria Een belangrijke verandering voor levensmiddelenbedrijven is beschreven in hoofdstuk 3. Dit gaat over de maatregelen die je moet nemen bij overschrijdingen van de voedselveiligheidscriteria uit de (EG) Nr. 2073/2005. De NVWA stelt dat levensmiddelenbedrijven bij een overschrijding van een voedselveiligheidscriterium, maatregelen dienen te nemen om te voorkomen dat het product bij de consument terecht komt. De NVWA verwacht dat levensmiddelenbedrijven naast het melden van de overschrijding, ook het verkregen microbiologische isolaat gaan bewaren. Een isolaat is een verzameling van een micro-organismen. Dat betekent dus dat een specifieke micro-organisme, bv een listeria monocytogenes op een agarplaat wordt gekweekt. Zodat dit, op verzoek, opgevraagd kan worden. In het Besluit zoönosen, waar de NVWA naar verwijst, wordt een bewaartermijn van twee jaar genoemd voor het isolaat. Wat betekent dit voor jou Als levensmiddelenproducent ben je dus verantwoordelijk voor het bewaren van het verkregen microbiologische isolaat gedurende 2 jaar. Om hieraan te voldoen, moet je goede

© 2020 Normec Foodcare Privacy
nlende
Offerte aanvragen
Care for Food Group gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is de Care for Food Group met IvoMar Marktonderzoek overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten
IvoMar Marktonderzoek gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is IvoMar Marktonderzoek met de Care for Food Group overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten