Nieuws

Foodlab: leidend specialist in microbiologische analyses

vrouw in laboratorium

Foodlab: leidend specialist in microbiologische analyses

Sinds eind mei 2019 is MicroCare Laboratorium verder gegaan als Foodlab. Naast een nieuwe naam, hebben ze ook een gloednieuw laboratorium. Dat biedt kansen om verder te groeien tot dé marktleider in de food en retail.

Een overname, de verhuizing van Bodegraven naar Woerden, de snelle groei én een naamswijziging: er gebeurt ontzettend veel bij Foodlab (voorheen MicroCare Laboratorium). De organisatie is onderdeel van Normec Foodcare die vorig jaar de Care for Food Group overgenomen heeft. Foodlab groeit hard. Als leidend specialist in microbiologische analyses, zijn ze van plan nóg groter te worden. Om een inkijkje te geven in het bedrijf spreken we met Aldo Evers, technisch specialist én medewerker van (bijna) het eerste uur.

Nieuwe naam, nieuwe locatie

“We zijn begonnen als een klein laboratorium. In het begin had het lab alleen een COKZ-erkenning. Onze analyses waren dus nog vrij beperkt. Maar we groeiden in een korte periode hard. We kregen andere erkenningen erbij waardoor we onze dienstenverlening konden uitbreiden naar andere sectoren.”Inmiddels is de scope van Foodlab veel breder. Zo bieden ze een groot palet aan analyses aan en hebben ze veel nieuwe grote klanten. Ook het aantal medewerkers is flink gegroeid. Waar ze ooit begonnen met 3 medewerkers, lopen er nu zo’n 55 specialisten op de werkvloer. Evers: “Het oude laboratorium in Bodegraven was dus uit zijn jasje gegroeid. Daarom zijn we vanaf mei dit jaar verhuisd naar een nieuwe locatie in Woerden. Hier hebben we volop de ruimte om verder te ontwikkelen en te groeien.”

“Die ruimte typeert ook de organisatie. De klant heeft bij MicroCare Laboratorium altijd centraal gestaan. Na de overname van Normec Foodcare is dat zo gebleven. Evers: “Naast betrouwbare data, leveren wij goede nazorg. Daarnaast denken we in het voortraject mee over de monsters die genomen moeten worden. Normec faciliteert de groei hierin. Ze ondersteunen de organisatie, maar laten onze eigen identiteit behouden. Dat helpt ons om onze unieke positie in de markt te behouden en onze slagkracht te vergroten.”

“Foodlab past goed in het concept totaalontzorging”

Persoonlijk en flexibel

Van pathogenenonderzoek en onderzoek naar verschillende bederforganismen tot chemische en fysische onderzoeken: het laboratorium voert een breed scala aan analyses uit. “Met onze expertise verrichten wij voor elke klant in de foodindustrie een op maat gesneden onderzoek uit. Klanten krijgen van ons een goed en betrouwbaar advies. Dit doen wij vanuit het gezichtspunt ‘onderzoek alleen dat wat nodig is’, zodat er geen onnodige kosten gemaakt worden. Daarnaast ligt onze kracht in snelheid en flexibiliteit. Bij een acuut probleem doen we er alles aan om samen met de klant naar de best mogelijke oplossing te zoeken. In overleg kunnen wij op een passende manier hierbij ondersteunen. ”

Normec Foodcare: totaalontzorging

Door de ruime kennis van deskundige analisten en ervaring met microbiologische analyses, past Foodlab goed in het concept ‘totaalontzorging’ van Normec Foodcare. Evers: “Zij bieden een bewezen totaaloplossing op het gebied van kwaliteit en industriële voedselveiligheid in de levensmiddelenindustrie.

Naast food consultancy, zijn ze marktleider in smaakonderzoek in Nederland en België en bieden ze kwaliteitsmanagers een totaaloplossing voor het QA-vak. De groei van Foodlab vormt hiermee een goed voorbeeld van de groei die Normec Foodcare als geheel doormaakt. Er is volop ruimte voor eigen initiatief en het delen van ideeën. Normec is daarom een mooie organisatie om voor te werken!”

 

Wil je meer informatie of kunnen wij ergens bij helpen? Wij staan voor je klaar.

Neem contact op

Het laatste nieuws

Brightlands NovaBite: een uniek expertisecentrum voor sensorischonderzoek en productoptimalisatie

Brightlands NovaBite: een uniek expertisecentrum voor sensorischonderzoek en productoptimalisatie

Wil jij als eerste op de hoogte zijn over Handboek 85?

Wil jij als eerste op de hoogte zijn over Handboek 85?

PFAS testen populair na waarschuwing NVWA: "aantal testen vertienvoudigd"

PFAS testen populair na waarschuwing NVWA: “aantal testen vertienvoudigd”