Nieuws

ESG in de haarvaten

twee vrouwen wandelend in het bos

ESG in de haarvaten

‘Hoe kunnen wij als bedrijf in de TICC-sector duurzamer, schoner, veiliger, eerlijker en gezonder opereren?’ Het was deze vraag die een aantal jaar geleden leidde tot de oprichting van Normec.

Deze intrinsieke wens naar beter is altijd leidend geweest voor de (strategische keuzes) die we maakten. Welke bedrijven verwerven we, hoe richten we onze dienstverlening in, welke werkgever willen we zijn, hoe vervullen wij onze maatschappelijke rol? Om op deze en andere vragen een constructief antwoord te kunnen geven, kun je als organisatie niet anders dan de lange termijn in gedachten houden. Het is zowel ‘hier en nu’, net zozeer als het ‘daar en later’ is. Zie daar in een notendop waar ESG-beleid om draait.

Het bewaken van de balans tussen enerzijds de dagelijkse operatie en de dynamiek van snelle groei en anderzijds het in het oog houden van de lange termijn doelen is een uitdaging. En een kans. Zo zien we dat bij Normec echt. Ondernemerschap gaat bij ons hand in hand met het goed(e) willen doen voor deze en toekomstige generaties.

Wij hopen dat we deze overtuiging in ons eerste ESG-verslag goed naar voren weten te brengen en nodigen u van harte uit het verslag te lezen. Zoals u van ons gewend bent omarmen wij feedback. Ook de kritische noten. Mocht u nog een reactie willen geven op de inhoud van het verslag, aarzel daar dan niet om.

Met vriendelijke groet,

Joep Bruins en Marco Zomer

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op
Nat voorjaar zorgt voor kopzorgen bij boeren

Nat voorjaar zorgt voor kopzorgen bij boeren

Cursus Voedselwetgeving

Cursus Voedselwetgeving

Cursus Listeria in samenwerking met Wageningen Academy

Cursus Listeria in samenwerking met Wageningen Academy