Nieuws

Dumea en Robalab maken nu deel uit van Normec Foodcare

Dumea en Robalab maken nu deel uit van Normec Foodcare

In 2019 is Robalab in Deurne en in 2020 Dumea in Wijhe onderdeel geworden van Normec Foodcare. Beide zijn laboratoria die actief zijn in de agro-, feed- en foodsector. We hebben hard gewerkt aan de integratie van onze organisaties en we zijn vanaf 27 mei 2021 herkenbaar aan de nieuwe namen Normec Robalab en Normec Dumea.

Normec Robalab

Op het gebied van mest, grond, water, nematoden, diervoeders en levensmiddelen biedt Normec RobaLab analyses en advies voor partijen in de agro-, feed-, en foodsector. Iwan Gijsbers is oprichter van Robalab in Deurne: “Bedrijven kiezen voor ons omdat we betrokken zijn in het hele proces: van de productie van voedsel tot aan consumptie, en dat is vrij uniek in ons vak.”

Normec Dumea

Normec Dumea is gespecialiseerd in het uitvoeren van onderzoeken voor mens en dier, voor bedrijven in de agrarische sector. Daarnaast voert Normec Dumea onderzoeken uit op waters in diverse sectoren. Marieke Mooi, Business Unit manager Normec Dumea: “We beschikken we over jarenlange ervaring en inzichten op het gebied van mest-, grond-, gewas- en wateronderzoek”.

Toegevoegde waarde in de hele keten

Alles is er op gericht dat klanten gezond en veilig voedsel kunnen produceren. Elke fase van de keten heeft hier invloed op en kent zijn eigen uitdagingen. Door het samengaan van de beide bedrijven met Normec Foodcare ontstaat een ketenpartner die als totaalaanbieder én specialist een nog betere bijdrage levert aan kwaliteit in de hele foodketen. Agro vormt daarin het startpunt.

Alle krachten gebundeld

Normec Foodcare is ontstaan vanuit een samenwerking tussen toonaangevende laboratoria, testcentra, expertise- en adviesbureaus, inspectie- en trainingsorganisaties in de foodsector. Allen met tientallen jaren ervaring. Samen vormen we Normec Foodcare: koploper in de hele keten en kennispartner in voedselveiligheid, productkwaliteit en smaak. Door bundeling van onze expertises helpen we met allerhande vraagstukken en oplossingen op het gebied van o.a. kwaliteit en voedselveiligheid, laboratoriumonderzoek, smaaktesten, QA-automatisering, flexibele inzet van kwaliteitsmanagers en keurmeesters, opleidingen en trainingen, risicomanagement en label compliance.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Wij staan voor je klaar.

Neem contact op

Het laatste nieuws

Brightlands NovaBite: een uniek expertisecentrum voor sensorischonderzoek en productoptimalisatie

Brightlands NovaBite: een uniek expertisecentrum voor sensorischonderzoek en productoptimalisatie

Wil jij als eerste op de hoogte zijn over Handboek 85?

Wil jij als eerste op de hoogte zijn over Handboek 85?

PFAS testen populair na waarschuwing NVWA: "aantal testen vertienvoudigd"

PFAS testen populair na waarschuwing NVWA: “aantal testen vertienvoudigd”