header oranje fruit en groenten

Accreditatie Normec Groen Agro Control: analyse PFAS in grond en water

| Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 317 keer bekeken

Mensen in Nederland krijgen te veel PFAS binnen via voedsel en drinkwater. Dit blijkt uit recent onderzoek van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Hierdoor kunnen er nadelige effecten op de gezondheid ontstaan. Het RIVM adviseert de overheid daarom ervoor te zorgen dat mensen minder in contact komen met PFAS.

Op 7 februari 2023 is er een Europees voorstel tot een verbod op PFAS gepubliceerd. Het verbod gaat vanaf 2025 gelden voor de productie, gebruik, verkoop en import van ruim 10.000 chemische stoffen, die in duizenden producten zitten die we elke dag gebruiken.

Om het gezondheidsrisico voor mensen en dieren in te perken, is het dus belangrijk om zowel de (vee)voeding, het water als de bodem te analyseren. Vanaf 17 april 2023 is Normec Groen Agro Control, gevestigd in Delfgauw, geaccrediteerd om PFAS in grond en water te analyseren.

Deze accreditatie voor PFAS biedt de mogelijkheid op een makkelijke en betrouwbare manier PFAS in grond en water te monitoren. Denk hierbij aan het testen van giet water. Hierdoor voorkom je dat PFAS wordt geïntroduceerd in de grond en tenslotte in het eindproduct.

Normec Groen Agro Control bied naast het testen op PFAS ook ondersteuning bij het opzetten van monitoringsprogramma’s, monstername en oorzaakanalyses. Daarnaast is Normec Groen Agro Control ook het eerste commerciële lab in Nederland dat is geaccrediteerd om PFAS te analyseren in voedingsmiddelen. Wil je meer informatie over PFAS in de verschillende producten, dan kun je terecht op onze website www.agrocontrol.nl of via 015-2572511.

Jelger

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Managing Director van Normec Groen Agro Control Jelger de Vriend.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Gerelateerde diensten

Jelger

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Managing Director van Normec Groen Agro Control Jelger de Vriend

Jelger

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief